повод за размисъл ....................

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: повод за размисъл ....................

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 23 фев 2011 21:56

ChimeyJimmey написа:
IceHeart написа:...

Не успя да обясниш уникалността на българина. :063:
Опита се, ама аз ли само виждам, че всъщност изтъкна някакви черти, дето на мен не ми се струват особено достойни... ? :)

Приятелче, аз не искам да ти докажа нищо, и няма намерение да ти променям мисленето! Но да си мислиш че като отидеш в чужбина ще си много добре ,ти си знаеш! Няма да си на по-добро диредже от сегашното!

А относно колегата които каза, че можеш да станеш лекар в чужбина! Не се става толкова лесно, трябва поне половината живот да ти мине в тая област за да стигнеш до лекарски кабинет и да взимаш куфар пари!
При една грешка в чужбина и някои умре от твоята небрежност те осинджирват доживотна, и за това много хора се отказаха да стават лекари в чужбина!
Сега тука имаме много неща които не са в ред! Ма няма кои да ги направи както трябва, на всички ни е все едно ако ще и 3-та световна да доиде, всички ще се изпокрием в бърлогите си и ще се крием!

Евала на народите дето се борят за правдата си! :012:

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Сря 23 фев 2011 21:59

:D карай си мотора както искаш,без книжка,без гражданска,краден,без каска ако искаш и без гуми,просто искам да осъзнаеш какво е мисленето на матрЯла тука-ти си на 120% пример,вервай ми scare -ама искам да те режат по 1000-2000 лева кат те спрат за без книжка,ама няма как да стане щото те са ти братовчеди по мислене милиционерите и ще минеш с 20 лева
Ето не искам децата ми да растат с такива индивиди,милим че и Джими това не иска mhihi

Само се чудя ти какво дете ще възпиташ с това мислене :D ,лошото е че емигрантите доста от тях мислят така,и детето ми ще расте с децата им :042: и е те точно там е проблема,щото за него да кара без книжка ще е нормално и без винетка,щото всички го правят :wink:

Последна промяна от Matematiks на Сря 23 фев 2011 22:02, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 23 фев 2011 21:59

black` написа:Що бре колега, а мангустите в чужбина много ли са уникални? Викаш превъзхождат ни доста а? :roll: Брей ще хвана пак да стана черонработник. mhihi

Е, изясни българската уникалност изцяло, та се прехвърли на мангустите...
Какво е общото?

Относно семейството като основна среда... Който има дете, ще разбере колко правилно И неправилно едновременно е схващането ти, Petrolhead. :041:

А колко добре ще съм в чужбина - само аз си знам. Не особено, ако съм тотално неадаптивен гьон.
Но в името на детето си - Бога ми, ще направя жертвата!

Последна промяна от ChimeyJimmey на Сря 23 фев 2011 22:01, променено общо 1 път.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 23 фев 2011 22:01

Ето една типично много хубава и уникална черта на колегата по-горе. Винаги мислим за доброто на другия. mhihi Ама утре ще писне в друга тема как глобите не били според заплатата му. mhihi

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Сря 23 фев 2011 22:04

Искренно ти желая,и то само от добро да те спират всеки ден и да те глобяват че си караш мотора без книжка :banana

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 23 фев 2011 22:04

black` написа:Ето една типично много хубава и уникална черта на колегата по-горе. Винаги мислим за доброто на другия. mhihi Ама утре ще писне в друга тема как глобите не били според заплатата му. mhihi

Много ясно! По-лесно е да се предадеш отколкото да се бориш за правдата си! Та после кажете че Левски не е умрял напразно :?

Най-лесно е да имигрираш в чужбина и да се радваш че си направил много добър избор, а именно си се поробил 2-пъти! Но всичко е по избор! Никой не кара никой насила!

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Сря 23 фев 2011 22:06

IceHeart написа:
black` написа:Ето една типично много хубава и уникална черта на колегата по-горе. Винаги мислим за доброто на другия. mhihi Ама утре ще писне в друга тема как глобите не били според заплатата му. mhihi

Много ясно! По-лесно е да се предадеш отколкото да се бориш за правдата си! Та после кажете че Левски не е умрял напразно :?

Най-лесно е да имигрираш в чужбина и да се радваш че си направил много добър избор, а именно си се поробил 2-пъти! Но всичко е по избор! Никой не кара никой насила!

Неговия довод е да кара без книжка,щото имало дупки,и щото никой не внимавал за мотористи,и той ще продължи да си кара без книжка-напред е с матрЯла :beer

А в чужбина ше бутнеш 20 лева на милиционерите от Благоевград щото си караш мотора без книжка-ама някой друг път.Там те спира,казва ти Гутен Таг,вижда че не говориш немски и почва да ти говори на Френски-също като тука :lol: едно към едно

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 23 фев 2011 22:08

Колега, като ме глобят ще те викна лично да те почерпя по повода. Мерси много за пожеланията. mhihi Ти да не си милиционера на форума та ще ме съдиш? :roll: Вече можеш да спиш спокойно. Guten morgen, síl vous plais викаш а mhihi

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 24 фев 2011 0:41

оправям се с още няколко езика в повече-това е предимството на чужбината :idea: и повечето българи в чужбина са така
имаше нещо за образованието-мииии тук ни най малко мога да кажа че днешните младежи от обща култура знаят това което е учено преди 15години,който иска да псува комунизма-лично аз съм благодарен на тогавашното образование ,което е в пъти по ялово сега :!: навремето излязох млад и прост от Бг ,сега пак съм прост българин ,но вече не толкова млад-за сметка на това съм видял това онова и държа сметка за правата си на ВСЕКИ който ме е засегнал по някакъв начин било в чужбина или в Бг.за инфо администрацията в Бг е по френски модел и кашата е пълна:тук се разправям направо с по висшестоящия ,а в бг само се прехвърля топката -за жонглиране и медал може да се вземе и засега положителна промяна няма :idea:
имаше навремето тестове за интелигентност и българия беше на второ място след Израел(по спомени)а за миналата година по статистика имаше около 8 милиона българи в бг и около 20 по света-щом и Дилма Русеф е българка -какво да говорим повече...............................
напоследък често съм по бг пътищата(не съм от най примерните шофери ,но само за превишена скорост извънградско :oops: ) обаче се изумявам като спра на пешеходна пътека и пешеходците гледат като гръмнати ,а отзад чувам клаксони-това ли е типичния БГ МАНТАЛИТЕТ :?: :?: :?: братята сърби са по на ниво в това отношение-манталитета е сходен
п.п не съм света вода ненапита-във френско карам на бг номера ,а в нашенско на френски
колега Joker споменаваш лош материал-Левски от кого беше предаден?
лош материал има навсякъде :познавам над 10000българи тук и НЕ работя последните години с българи-писнало ми е от интриги и в крайна сметка от 10000 останаха СТОТИНА на които не отказвам каквото и да е
излиза че има полза и от емигрантите-доста от утайката е навън................

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Чет 24 фев 2011 3:30

Е това ли целеше с тая тема? :roll: И сега какво очакваш, да повишим глобите за неспиране на пешеходна пътека ли? Или някаква награда? mhihi И къде по-точно не спират, че ми стана много интересно? Аз където и по градовете да спирам на пешеходна в българия, никой не псува вече. Всеки си чака, хората знаят и минават спокойно. Има много светофари отдавна. :roll: Колега явно си доста далеч от българия. Та не говори за български манталитет, защото нещата както и манталитета се променят всеки ден тук. Даже ежеминутно. Времената са много динамични. Затова ти дадох примера с тоя приятел, дето все ми говори за пътищата като развален магнетофон. Да ама утре може да има и магистрала да речем. И какво като има или той говори? Има ли право, при положение, че се прибира за 1 седмица на 3-4 години? Все едно ние дето живеем тук не го знаем по-добре. Та вие в чужбина като заминахте, ни отворихте очите какво било тук? Какъв ни бил манталитета и т.н.? :roll: До къде я докарахме само а? scare
А за училището на другия колега го питах, защото където ще учи, такова ще стане и детето му. Няма да е българче вече, определено. Гаранция! И това съм го видял. :( Никъде в чужбина не се изучава български език и история най-малкото което е. Пък вие си говорете колко добре било. :screwy Добре, добре ама винаги си оставаш втора ръка човек, втора ръка работник и чужденец там. Специално където си ти познавам и професори от българия, дето живеят по гетата с негрите и никогаш няма да станат нещо повече от обикновени изгнанници. Макар и професори си остават втора ръка хора. Щом живеят с негрите заедно под наем. Въпреки по-големите заплати дето получават. Това за зпалатите горе беше просто смехотворно изказване. Щото колкото и заплата да взимаш никога не можеш да имаш свой стабилен дом и семейство в чужбина. Винаги ще си "под наем". А и най-малкото цените там са други. Под наем ще живееш и ти и семейството ти, държавата ви е под наем и какво ли още не. Щото с една дума това е-чужбина. А колко хора от тия 20 милиона навън са като Дилма? Едва ли са повече от пръстите на ръката ми. Айде сега пак си говорете. Ние простите балканци тук дето живеем понеже не сме били там да работим, да живеем временно дори и не знаем как е. Добре, че бяхте вие за няколко години вече, та да ни отворите очите колко по-хубаво било. Те там чужденците, така ни чакат с отворени обятия, щото много можем и знаем. Направо всичко е приказка. :063:
То тука хората се продават за няколко евро на чужденците, та какво остава навънка в тая скъпотия. mhihi
Извинявам се ако има прилика с действителни лица и събития в думите. mhihi

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 24 фев 2011 9:27

изкаран месец през 3-4 в Бг върши ли работа ,за да имам основание да натъртя че когато съм в бг обикалям доста от родината,ако твоя маршрут е Сандански -София предимно ,се поразходи напред назад и ще видиш че на юг от стара планина е съвсем различно от северната част на страната :idea:
понятието под "наем" е малко пресилено-това е въпрос на личен избор и приоритет,,но не е чак толкова скъпо..........най малкото банковите кредити не са с безобразни лихви,а относно гетата те са навсякъде и първото име с което се започва е Столипино
с две думи по твоите изказвания излиза :аз не съм добре,ама сакам и на Вуте да му е зле...........................

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Чет 24 фев 2011 10:11

IceHeart написа:Не се става толкова лесно, трябва поне половината живот да ти мине в тая област за да стигнеш до лекарски кабинет и да взимаш куфар пари!
При една грешка в чужбина и някои умре от твоята небрежност те осинджирват доживотна, и за това много хора се отказаха да стават лекари в чужбина!

Муахаха, както се казва! Лекарите в чужбина си имат застраховки за лекарска небрежност и никой никого не осиндирва! Като не знаеш защо говориш наизуст?

IceHeart написа:Но да си мислиш че като отидеш в чужбина ще си много добре ,ти си знаеш! Няма да си на по-добро диредже от сегашното!

И защо реши, че няма да е по-добре от сегашното? Образованието ли му знаеш или способностите или професията? Или на принципа "шибано е тук, ама си е нашо"?

black` написа:Това за зпалатите горе беше просто смехотворно изказване. Щото колкото и заплата да взимаш никога не можеш да имаш свой стабилен дом и семейство в чужбина. Винаги ще си "под наем". А и най-малкото цените там са други. Под наем ще живееш и ти и семейството ти, държавата ви е под наем и какво ли още не. Щото с една дума това е-чужбина...Те там чужденците, така ни чакат с отворени обятия, щото много можем и знаем. Направо всичко е приказка.

Поредният специалист. ТИ ако не можеш да имаш дом не значи, че и другите не могат. Имам десетки приятели и роднини навън със СОБСТВЕНИ апартаменти и къщи, семейства, деца и т.н. Дойдат си за 2-3 седмици тук, в началото им домилява да видят родната страна и на втората седмица нямат търпение да си заминат като се сблъскат с нашето ежедневие и малоумниците по улиците. Не, никой не чакат навън с отворени обятия, там те карат да работиш, представи си. Ама ако си некадърен и мързелив няма да ти се получат нещата. Щото някои хора наистина могат и знаят, ама други са тъпи като галоши. Тия последните очевидно няма да прокопсат в чужбина.

Всъщност тази тема много добре показа примиреността на хората и липсата на амбиции

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Чет 24 фев 2011 10:28

niks76 написа:...

Нищо не искам колега. Още повече пък да ти е зле. Това как го измисли не знам. Просто излагам факти. Както и не искам някой от чужбина да ми дава направления. Или пък определения. Най-малкото нямаш моралното право да се месиш във вътрешните работи. Щото за мене ти си чужденец в българия и имаш право само да се наслаждаваш на почивката си тук. Ако нещо не ти харесва се оплачи на фирмата туропрератор. :lol: Странно ми става просто какво ви бърка в работата това, след като не живеете отдавна тук вече? Ето сами казвате, идват тук хората и си заминават. Ами какъв ви е проблема все още в българия тогава? И кой ви пречи да си живеете както и където ви е добре не разбрах? Мира ли не ви хваща като сте навън или нямате спокойствие та коментирате за тукашните неща и проблеми непрекъснато? След като не ви касаят? Та ще давате даже насоки и определения? Вие ли ще ни оправите отвън? :roll: За това и питах такава ли беше темата за размисъл? И какво по-точно целеше да се замислим, че нищо не разбрах?! Дали да не емигрираме и ние ли? :roll: :screwy

Последна промяна от black` на Чет 24 фев 2011 10:45, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Чет 24 фев 2011 10:38

black` написа:А колко хора от тия 20 милиона навън са като Дилма? Едва ли са повече от пръстите на ръката ми. Айде сега пак си говорете. Ние простите балканци тук дето живеем понеже не сме били там да работим, да живеем временно дори и не знаем как е. Добре, че бяхте вие за няколко години вече, та да ни отворите очите колко по-хубаво било. Те там чужденците, така ни чакат с отворени обятия, щото много можем и знаем. Направо всичко е приказка.

Може да ми е обягнала причинно-следствената нишка в последните страници...Я да видим сега по ред на номерата:

1. С какво Дилма е по-българка от мене или от моето дете? От биото във Википедия никъде не става ясно да има няква връзка с БГ, още повече че тя не е родена там, а сигурно и не се е прибирала? За разлика от нея на половината ми живот е минал в БГ, и все още не съм изгубил връзка с "Родината" (поздрав за joker)
2. Родина е едно, "вкъщи" - нещо съвсем друго. На човек, на който през целия си живот тези 2 неща са били едно и също, не е готов да види тънката граниица между двете неща
3. Никой не те чака отвън с отворени обятия - точно това е: нищо не ти се дава, а трябва да си го вземеш. Играейки по техните правила. Така се научаваш да се съобразяваш и да виждаш, че има и друго освен "нашето", и също, че трябва да акцептираш различни мнения/порядки/каквотоИдаБило
4. В тази тема моята цел беше да (по)кажа, че не може да се мрънка, висейки нон стоп по кафета, бирички и прочие. Иска се повече от това. И то масово. Не става въпрос за поучаване. Става въпрос какъв е "инструмента", с които може да се постигне желаната цел. Защото ние "от чужбината" тоя инструмен сме го видяли, "яли" и т.н.
А след като някой иска да си изкопае дупка с детска лопатка, щото е по лека, вместо да вземе голямата лопата, от която ще му излязат мазоли - ми то си е негово решение. И в двата случая накрая ще има дупка, само дето необходимото време ще е в пъти повече
Никой никого не "направлява" - аз и никс76 просто казваме, че ви трябва "дупка". Най бързо ще я направите с лопата. А вече кой с кво иска да си чопка собствената дупка, и дали накрая някой ще имат дупка, а други дупчица - това е твое собствено решение.
5. Специално за Дашо по въпроса за данъците: (знам кво работиш, но не знам % ставки) Сравни: ти плащаш 10% данък доход върху парите, които ти се плащат вътрешно от БГ икономиката, а аз идвам всяко лято и за 3 седмици оставям няколко БГ заплати в БГ, защото консумирам над средносттатистическото ниво, което обикновено ми струва този период, ако не съм се прибрал, и по този начин върху консумираната сума държавата получава 20% ддс (които българите чинно и безпрекословно отчиттат пред държавата mhihi ), и това са пари вкарани отвън в икономиката на БГ:
Коя от двете инжекции е по-полезна за БГ икономиката, без да давам примери с цифри?
6. Я да дефинираме за какви емигранти говорим: Тоя, дето ходи на бригади в Англия емигрант ли е? Ами другия, дето работи на строеж в Германия повече от 6 месеца? Ами мургавите ми съседи, дето висят по цял ден на социални помощи и живеят в държавни общежития, и нямат работа? Ами такива като мен, дето са на 8 часов работен ден?

Последна промяна от Чудомир на Чет 24 фев 2011 10:45, променено общо 1 път.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Чет 24 фев 2011 10:43

Колеги не се напрягайте. Тука си е яваш яваш и ако искам имам 1 седмица да си копам градината със супена лъжица даже. :lol: . И пак си се справяме добре. Работете здраво и живейте както и където ви е добре. Никой не ви спира, нито пък ви дава направления на живота. :lol:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”