Влиза гражданин с ловджийска униформа в парламента и започва методично да отстрелва народни избраници. Естествено охраната го спира и го пита какво по дяволите си мисли, че прави.
- Ама аз имам разрешително! - казва ловецът и го показва.
Документът наистина гласи, че лицето има право да отстрелва отрепки през цялата година. Охраната го преглежда внимателно и казва:
- Разрешителното ви е наред, господине, но не можете да продължите - това тук е резерват.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Върви огромен камион по селски път. Изведнъж от двора на една къща изскачат няколко гъски и пресичат пътя. Шофьорът на камиона набива спирачките, но, за съжаление, не успява да спре навреме и прегазва една гъска. Другите се разбягват и влизат в двора. Шофьорът слиза, взема гъската в ръце и се приближава към оградата. Вътре някаква бабичка копае градинка.
- Бабке, извинявай, ама тука смачках една гъска..... Такова, да видиш, дали не е от твоите, а....
Бабата поглежда и казва:
- Не, синко, не е от моите, аз такива плоски нямам....
----------------------------------------------------------------------------------------------
Синчето на наемен убиец се моли на баща си:
- Тате, тате, дай да пострелям с твоя автомат.
- Ще можеш ли, синко?
- Уха!
- Ами ето, вземи го! Може да постреляш по кокошките в двора.
Синът взема автомата и започва да гърми кокошките.....
- А, гранати можеш ли да хвърляш, сине? - пита бащата, наблюдавайки стрелбата.
- Уха!
- Вземи тази граната и хвърляй към клозета!
Синът взема гранатата, мята я към тоалетната.... ТРЯССС.... Клозета става на пух и прах.
- Тате, ама мама беше в клозета, бе...
- А така, сине...Браво на тебе! Знаеш ли какво чудо щеше да стане като видеше кокошките....
Малко детенце върви с майка си по улицата. В една канавка лежи умряла котка. Детето пита:
- Мамо, какво е станало с котето?
- Ех, момчето ми, котето е умряло и е отишло на небето при Боженцето.
- Пък той го е изхвърлил обратно, така ли?

Мъж се приближва задъхано към полицаи и му казва:
- Господин полицай, моля ви арестувайте ме веднага, защото ако не го направите ще убия тъщата.
- Слушай, пич, утрепай и моята, и ще ти помогна да получиш по-малка присъда.
Мъжът търчи при прокурора:
- Господин прокурор, арестувайте ме веднага, защото иначе ще убия тъщата.
- Убий и моята и ще ти издействам минимална присъда.
Мъжът се напил като кирка и убил трите тъщи – своята, на полицая и на прокурора.
След няколко дни съдията произнася присъдата:
- За убийство на три тъщи, гражданинът Иванов се осъжда на шест месеца затвор.
След това се обръща към подсъдимия и тихичко шепне:
- Ако беше убил и моята, можеше да ти се размине затворът изобщо!
Говорят си двама приятели.
- Най-накрая дойде пролетта. Всичко е толкова красиво, всичко излиза от земята, всичко оживява ... - вдъхновено говори единият.
- Пепел ти на езика, бе! Миналата седмица погребахме тъщата.. - троснато го пресича вторият.