Съвет за нередовен двигател, купен от колегата xuliganin

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
420
R.I.P. High Roller
Автомобил: Golf Mk1
Двигател: DX

Съвет за нередовен двигател, купен от колегата xuliganin

Мнениеот 420 » Съб 26 фев 2011 13:17

Здравейте, случката е следната:
през 2009-та решавам да сменям двигателя след като въпросният Иво с псевдоним xuliganin ми предлага своя "напълно редовен" АБФ срещу 800лв. Обеща го такъв, какъвто го видях в колата му, след което в последния момент вдигна цената на 1000 и в крайна сметка си беше взел филтъра. Нищо, това са дребни за мен неща(макар селски), а и пари. Важното беше, че двигателят беше наистина хубав и след многото време по сервизи, колата стана идеална.
НО! - БЕЗ ТАЛОН!!
През цялото време въпросното момче или имаше работа, или не си беше в тях, или друго нещо и всеки път като се видехме някъде и го питах се "изненадваше", че не съм го подсетил отново и отново. Търсех го редовно като и го оставях на мира, защото не обичам да досаждам.
Онзи ден отново си поисках талона, сигурно за 20ти път, а този Иво хулиганина едва ли не ми се скара, че не съм си го бил взел досега. При положение, че съм правил много, много опити от лятото на 2009-та досега.
По начинът, по който ми писа (няма да навлизам сега в подробности) ми стана ясно, че е лъгал през цялото време и по всяка вероятност никога не е имал талон. Най-неприятно ми е, че сигурно двигателят е краден, а човекът ми го е продал с ясното съзнание, че ми набутва нещо гнило; нещо заради което мога да имам сериозни проблеми.
Молбата ми е следната: кажете какво да го правя този хубавец? Да го давам ли на полицията (не ми пука, че ще конфискуват двигателя - ненавиждам крадени неща, мога и да си позволя нов), да търся ли начини да пререгистрирам двигателя (легални), да чакам КАТ да почнат да смятат двигателите за резервна част ли... или нещо друго? Какво мога да направя срещу него в юридическо отношение? Не искам да оставям нещата така, най-малкото няма да позволя на поредния бай Българ да се подвизава наляво-надясно и в даден момент по един или друг начин ще му върна услугата.
На всяка цена.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Съвет за нередовен двигател, купен от колегата xuliganin

Мнениеот dobrin » Съб 26 фев 2011 13:43

Ако в срок от 2 дни не даде талон, с който да става ясно, че е собственик на двигателя, ще стане част от група измамници. И без това има и други сигнали за неговите "добрини" ...
Иначе, ако нямаш номер на двигателя в талона, може и да нямаш проблем, но с тия 16 клапана и 2 литра ...

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Съб 26 фев 2011 20:05

Аз пък местя темата в Офф други
Едно че тук са темите за измамници
Второ че така ще я видят повече хора

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Съб 26 фев 2011 20:18

Въпросния тарикат търсеше регистрационни табели за автомобил и беше нахранен от мен...
Явно далаверките са му ежедневие...

Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GREEN_lADY » Съб 26 фев 2011 20:20

хвала на такива пичови :applause:

Потребителски аватар
xuliganin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xuliganin » Съб 26 фев 2011 21:21

Хвала на такива като вас, които без да знаят хранят хората. Мотора е купуван от Пловдив, от колега от форума, на когото не помня ника след толкова време. Ходил съм с друг колега от форума да го вземем и платим кеш, след което талона на мотора пристигна при мен в София по пощата перфориран от КАТ Пловдив. Не съм имал намерение да лъжа когото и да било но незнам защо излизам аз виновен в случая, след като живея на 2-3км от колегата "420", а той чакаше аз да му занеса талона. Като е бил толкова важен за него, толкова ли съм неоткриваем или какво? По същото време работех по 12-14ч. в една пицария, по 6-7 дни в седмицата и винаги съм могъл да го взема с мен и колегата "420" да дойде и да си го взема както много колеги са правили.

Колега "hooligans" понеже и ти ме клецаш както си искаш без да ме познаваш дори лично, искам само да ти кажа ,че "далаверките" ми след като разбрах за какво иде реч, веднага прекратих търсенето на такава регистрация и дори продадох колата, за която я търсех.

Нека и двамата, които ме насраха ("420","hooligans") дa кажат с какво съм ги излъгал.

Местих се в друга квартира и при местенето някаде съм го запилял този талон. В крайна сметка той не ми е трябвал, а съм го пазил поне 2 години и за тези 2 години колегата, който живеее на хотел "Плиска" не е могъл да се спусне до централна гара за да си го вземе и сега аз съм виновен и ме изкарвате крадец едва ли не, при положение че сигурно съм помогнал на повече хора в този форум отколкото те. Съжалявам, но мисля че доста несправедливо постъпвате в момента.

И за финал искам да кажа само нещо на колегата "420". Колега какво лошо видя ти от мен та ме изкара крадец и мошенник. И така ли се краде двигател???

Който иска мога да го свържа с момчето, с което докарахме мотора от Пловдив за да го попита каквото иска свързано с покупката му. Дори точно това момче ходи до пощата да вземе талона, защото аз бях на работа по това време.

Нека в тази тема пишат и хората, които са изпатили от мен и които са доволни от мен да видим на колко съм направил мръсно и на колко съм помогнал.

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Съб 26 фев 2011 21:47

Незнам с какво аз точно съм те насрал, но нека отговоря, както ти отговорих и по телефона!
Аз казах каквото съм видял, а именно, че търсиш регистрационни табели за кола!
За мен всеки, които търси такива табели не е читав...
Обяснил съм ти го и на лично още след обявата :idea:
Другото което ти казах е, че "Човек каквото си направи сам, никой не може да му го направи"
Третото е, че знам още хора, които си чакат талона :wink:
Та така...

ПП: Кой ти даде телефона ми?

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Съб 26 фев 2011 21:50

Талон на двигател/кола се смята за маловажен и се изхвърля/губи ???? :applause: scare

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Съб 26 фев 2011 22:04

Не виждам как ще продам двигател на някой, без да му дам всички документи, еле па да го държа отговорен, че не ме е тормозил достатъчно много за да си вземе нещо, което е трябвало да му дам отдавна!

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Съб 26 фев 2011 22:05

ха па тоя още е тук :link
тоя си мами още от време оно :търсачкаа

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Съб 26 фев 2011 22:09

alexx написа:ха па тоя още е тук :link
тоя си мами още от време оно :търсачкаа

Хайде сега Иво, звънни ми да ме опрекваш, че аз съм те набедил....
:roll:
Става интересно....

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Съб 26 фев 2011 22:10

stan4o_mc написа:Не виждам как ще продам двигател на някой, без да му дам всички документи!

Много е просто, купето отлита с номерата в друга посока.

Потребителски аватар
xuliganin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xuliganin » Съб 26 фев 2011 22:11

Точно така каквото си направи човек сам никои неможе да му направи

Мислете каквото искате и ме правете с какавто си искате цвят хората на които държа зн що за човек съм и ако искате и с бенбен цвят ме правете явно в тоя форум започвате да го обращате на съдилище и да съдите хората без дори да ги познавате и да сте имали нещо общо с тях.

П.П. не съм искал да преебавам когото и да е било талона съм го имал а що се отнася до това кои е виновен мисля че вината е и на двама ни за случката и двамата сме постъпили безотговорно с разликата че тои е знаел че ще му трябва и въпреки това 2 години не дойде да си го вземе а чакаше на случайна среща на която да му го дам.

и сега го търсих и не го намирам тъй че не чакайте два дни може още от сега да ме правите измамник

Потребителски аватар
420
R.I.P. High Roller
Автомобил: Golf Mk1
Двигател: DX

Мнениеот 420 » Съб 26 фев 2011 23:14

Иво, не съм използвал определения, заключвах логически, базирано на вялата комуникация отпреди 2-3 дни. След последния ми мейл, в който ти казах, че вече изпитвам съмнения и ти не ми отговори, реших да не се занимавам с теб.
То не бяха срещи в сервизи, идвал съм близо до вас на Централна, единственият път в който можех да ти напомня, но не го направих беше Рожен 6 и никога не съм те карал да ми го носиш, а ти предлагах варианти да си го получа. Не знам как си възпитаван, но мен са ме учили да не тормозя хората прекалено. Ти наруши първоначалната ни уговорка да предадеш двигателя с талон, след което отклоняваше добронамерените ми напомняния до този момент, в който искаш да ме обвиниш в несериозност и непостоянност. Какво като не съм ти звънял през ден, потретвам ти - не са ме учили така - ти потърси ли ме поне едничък път?
Относно заетостта ти, края на 2008-ма ми се роди дете, движа магазин, офис, два апартамента, 5 коли и си прекарвам половината време в Румъния. Извинявай, но знам дори къде е копчето, което ми се скъса преди време. Тук не е съд, а форум за хора, обичащи колите си. Затова всеки знае, че големите талони изчезват, ама друг път.
И да знаеш, че с наведена глава ще ти се извиня и публично ще се разкая за темата си в момента, в който ми покажеш този ламиниран, А4-размер документ, който чакам от Май 2009-та.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Съб 26 фев 2011 23:35

селските тарикатчета требе се клеснат до де е време,преди некой друг да изгори :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: ,пич на мен не си ми направил нищо,но ак омен ме прецакаш така няма да ти пиша тук бъди сигурен :idea: ,като продаваш нещо,не мисля че другия е длъжен да ти тича по гъз и да си иска талона,човека който трябв ада действа си ти,защото ти си зел парата,не аз,така че ти си длъжен да си предоставиш всички документи относно тази покупка,така че мисля малко е несеризоно д аговориш,аз го пазих 2 г.ма го загубих,загубил си го щот си задник е затова си го загубил,сори за израза,ма си е точно на мястото,така че адиос холиганин,ти си един от групата на тарикатите вече според мен и за мен mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - други”