Здравейте, случката е следната:
през 2009-та решавам да сменям двигателя след като въпросният Иво с псевдоним xuliganin ми предлага своя "напълно редовен" АБФ срещу 800лв. Обеща го такъв, какъвто го видях в колата му, след което в последния момент вдигна цената на 1000 и в крайна сметка си беше взел филтъра. Нищо, това са дребни за мен неща(макар селски), а и пари. Важното беше, че двигателят беше наистина хубав и след многото време по сервизи, колата стана идеална.
НО! - БЕЗ ТАЛОН!!
През цялото време въпросното момче или имаше работа, или не си беше в тях, или друго нещо и всеки път като се видехме някъде и го питах се "изненадваше", че не съм го подсетил отново и отново. Търсех го редовно като и го оставях на мира, защото не обичам да досаждам.
Онзи ден отново си поисках талона, сигурно за 20ти път, а този Иво хулиганина едва ли не ми се скара, че не съм си го бил взел досега. При положение, че съм правил много, много опити от лятото на 2009-та досега.
По начинът, по който ми писа (няма да навлизам сега в подробности) ми стана ясно, че е лъгал през цялото време и по всяка вероятност никога не е имал талон. Най-неприятно ми е, че сигурно двигателят е краден, а човекът ми го е продал с ясното съзнание, че ми набутва нещо гнило; нещо заради което мога да имам сериозни проблеми.
Молбата ми е следната: кажете какво да го правя този хубавец? Да го давам ли на полицията (не ми пука, че ще конфискуват двигателя - ненавиждам крадени неща, мога и да си позволя нов), да търся ли начини да пререгистрирам двигателя (легални), да чакам КАТ да почнат да смятат двигателите за резервна част ли... или нещо друго? Какво мога да направя срещу него в юридическо отношение? Не искам да оставям нещата така, най-малкото няма да позволя на поредния бай Българ да се подвизава наляво-надясно и в даден момент по един или друг начин ще му върна услугата.
На всяка цена.
Съвет за нередовен двигател, купен от колегата xuliganin
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Съвет за нередовен двигател, купен от колегата xuliganin
Ако в срок от 2 дни не даде талон, с който да става ясно, че е собственик на двигателя, ще стане част от група измамници. И без това има и други сигнали за неговите "добрини" ...
Иначе, ако нямаш номер на двигателя в талона, може и да нямаш проблем, но с тия 16 клапана и 2 литра ...
Иначе, ако нямаш номер на двигателя в талона, може и да нямаш проблем, но с тия 16 клапана и 2 литра ...
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Аз пък местя темата в Офф други
Едно че тук са темите за измамници
Второ че така ще я видят повече хора
Едно че тук са темите за измамници
Второ че така ще я видят повече хора
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Въпросния тарикат търсеше регистрационни табели за автомобил и беше нахранен от мен...
Явно далаверките са му ежедневие...
Явно далаверките са му ежедневие...
- GREEN_lADY
- Автомобил:
- Двигател:
хвала на такива пичови 

- xuliganin
- Автомобил:
- Двигател:
Хвала на такива като вас, които без да знаят хранят хората. Мотора е купуван от Пловдив, от колега от форума, на когото не помня ника след толкова време. Ходил съм с друг колега от форума да го вземем и платим кеш, след което талона на мотора пристигна при мен в София по пощата перфориран от КАТ Пловдив. Не съм имал намерение да лъжа когото и да било но незнам защо излизам аз виновен в случая, след като живея на 2-3км от колегата "420", а той чакаше аз да му занеса талона. Като е бил толкова важен за него, толкова ли съм неоткриваем или какво? По същото време работех по 12-14ч. в една пицария, по 6-7 дни в седмицата и винаги съм могъл да го взема с мен и колегата "420" да дойде и да си го взема както много колеги са правили.
Колега "hooligans" понеже и ти ме клецаш както си искаш без да ме познаваш дори лично, искам само да ти кажа ,че "далаверките" ми след като разбрах за какво иде реч, веднага прекратих търсенето на такава регистрация и дори продадох колата, за която я търсех.
Нека и двамата, които ме насраха ("420","hooligans") дa кажат с какво съм ги излъгал.
Местих се в друга квартира и при местенето някаде съм го запилял този талон. В крайна сметка той не ми е трябвал, а съм го пазил поне 2 години и за тези 2 години колегата, който живеее на хотел "Плиска" не е могъл да се спусне до централна гара за да си го вземе и сега аз съм виновен и ме изкарвате крадец едва ли не, при положение че сигурно съм помогнал на повече хора в този форум отколкото те. Съжалявам, но мисля че доста несправедливо постъпвате в момента.
И за финал искам да кажа само нещо на колегата "420". Колега какво лошо видя ти от мен та ме изкара крадец и мошенник. И така ли се краде двигател???
Който иска мога да го свържа с момчето, с което докарахме мотора от Пловдив за да го попита каквото иска свързано с покупката му. Дори точно това момче ходи до пощата да вземе талона, защото аз бях на работа по това време.
Нека в тази тема пишат и хората, които са изпатили от мен и които са доволни от мен да видим на колко съм направил мръсно и на колко съм помогнал.
Колега "hooligans" понеже и ти ме клецаш както си искаш без да ме познаваш дори лично, искам само да ти кажа ,че "далаверките" ми след като разбрах за какво иде реч, веднага прекратих търсенето на такава регистрация и дори продадох колата, за която я търсех.
Нека и двамата, които ме насраха ("420","hooligans") дa кажат с какво съм ги излъгал.
Местих се в друга квартира и при местенето някаде съм го запилял този талон. В крайна сметка той не ми е трябвал, а съм го пазил поне 2 години и за тези 2 години колегата, който живеее на хотел "Плиска" не е могъл да се спусне до централна гара за да си го вземе и сега аз съм виновен и ме изкарвате крадец едва ли не, при положение че сигурно съм помогнал на повече хора в този форум отколкото те. Съжалявам, но мисля че доста несправедливо постъпвате в момента.
И за финал искам да кажа само нещо на колегата "420". Колега какво лошо видя ти от мен та ме изкара крадец и мошенник. И така ли се краде двигател???
Който иска мога да го свържа с момчето, с което докарахме мотора от Пловдив за да го попита каквото иска свързано с покупката му. Дори точно това момче ходи до пощата да вземе талона, защото аз бях на работа по това време.
Нека в тази тема пишат и хората, които са изпатили от мен и които са доволни от мен да видим на колко съм направил мръсно и на колко съм помогнал.
- hooligans
Незнам с какво аз точно съм те насрал, но нека отговоря, както ти отговорих и по телефона!
Аз казах каквото съм видял, а именно, че търсиш регистрационни табели за кола!
За мен всеки, които търси такива табели не е читав...
Обяснил съм ти го и на лично още след обявата
Другото което ти казах е, че "Човек каквото си направи сам, никой не може да му го направи"
Третото е, че знам още хора, които си чакат талона
Та така...
ПП: Кой ти даде телефона ми?
Аз казах каквото съм видял, а именно, че търсиш регистрационни табели за кола!
За мен всеки, които търси такива табели не е читав...
Обяснил съм ти го и на лично още след обявата

Другото което ти казах е, че "Човек каквото си направи сам, никой не може да му го направи"
Третото е, че знам още хора, които си чакат талона

Та така...
ПП: Кой ти даде телефона ми?
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Талон на двигател/кола се смята за маловажен и се изхвърля/губи ????

- stan4o_mc
- Автомобил:
- Двигател:
Не виждам как ще продам двигател на някой, без да му дам всички документи, еле па да го държа отговорен, че не ме е тормозил достатъчно много за да си вземе нещо, което е трябвало да му дам отдавна!
- hooligans
Хайде сега Иво, звънни ми да ме опрекваш, че аз съм те набедил....

Става интересно....
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
stan4o_mc написа:Не виждам как ще продам двигател на някой, без да му дам всички документи!
Много е просто, купето отлита с номерата в друга посока.
- xuliganin
- Автомобил:
- Двигател:
Точно така каквото си направи човек сам никои неможе да му направи
Мислете каквото искате и ме правете с какавто си искате цвят хората на които държа зн що за човек съм и ако искате и с бенбен цвят ме правете явно в тоя форум започвате да го обращате на съдилище и да съдите хората без дори да ги познавате и да сте имали нещо общо с тях.
П.П. не съм искал да преебавам когото и да е било талона съм го имал а що се отнася до това кои е виновен мисля че вината е и на двама ни за случката и двамата сме постъпили безотговорно с разликата че тои е знаел че ще му трябва и въпреки това 2 години не дойде да си го вземе а чакаше на случайна среща на която да му го дам.
и сега го търсих и не го намирам тъй че не чакайте два дни може още от сега да ме правите измамник
Мислете каквото искате и ме правете с какавто си искате цвят хората на които държа зн що за човек съм и ако искате и с бенбен цвят ме правете явно в тоя форум започвате да го обращате на съдилище и да съдите хората без дори да ги познавате и да сте имали нещо общо с тях.
П.П. не съм искал да преебавам когото и да е било талона съм го имал а що се отнася до това кои е виновен мисля че вината е и на двама ни за случката и двамата сме постъпили безотговорно с разликата че тои е знаел че ще му трябва и въпреки това 2 години не дойде да си го вземе а чакаше на случайна среща на която да му го дам.
и сега го търсих и не го намирам тъй че не чакайте два дни може още от сега да ме правите измамник
- 420
- R.I.P. High Roller
- Автомобил: Golf Mk1
- Двигател: DX
Иво, не съм използвал определения, заключвах логически, базирано на вялата комуникация отпреди 2-3 дни. След последния ми мейл, в който ти казах, че вече изпитвам съмнения и ти не ми отговори, реших да не се занимавам с теб.
То не бяха срещи в сервизи, идвал съм близо до вас на Централна, единственият път в който можех да ти напомня, но не го направих беше Рожен 6 и никога не съм те карал да ми го носиш, а ти предлагах варианти да си го получа. Не знам как си възпитаван, но мен са ме учили да не тормозя хората прекалено. Ти наруши първоначалната ни уговорка да предадеш двигателя с талон, след което отклоняваше добронамерените ми напомняния до този момент, в който искаш да ме обвиниш в несериозност и непостоянност. Какво като не съм ти звънял през ден, потретвам ти - не са ме учили така - ти потърси ли ме поне едничък път?
Относно заетостта ти, края на 2008-ма ми се роди дете, движа магазин, офис, два апартамента, 5 коли и си прекарвам половината време в Румъния. Извинявай, но знам дори къде е копчето, което ми се скъса преди време. Тук не е съд, а форум за хора, обичащи колите си. Затова всеки знае, че големите талони изчезват, ама друг път.
И да знаеш, че с наведена глава ще ти се извиня и публично ще се разкая за темата си в момента, в който ми покажеш този ламиниран, А4-размер документ, който чакам от Май 2009-та.
То не бяха срещи в сервизи, идвал съм близо до вас на Централна, единственият път в който можех да ти напомня, но не го направих беше Рожен 6 и никога не съм те карал да ми го носиш, а ти предлагах варианти да си го получа. Не знам как си възпитаван, но мен са ме учили да не тормозя хората прекалено. Ти наруши първоначалната ни уговорка да предадеш двигателя с талон, след което отклоняваше добронамерените ми напомняния до този момент, в който искаш да ме обвиниш в несериозност и непостоянност. Какво като не съм ти звънял през ден, потретвам ти - не са ме учили така - ти потърси ли ме поне едничък път?
Относно заетостта ти, края на 2008-ма ми се роди дете, движа магазин, офис, два апартамента, 5 коли и си прекарвам половината време в Румъния. Извинявай, но знам дори къде е копчето, което ми се скъса преди време. Тук не е съд, а форум за хора, обичащи колите си. Затова всеки знае, че големите талони изчезват, ама друг път.
И да знаеш, че с наведена глава ще ти се извиня и публично ще се разкая за темата си в момента, в който ми покажеш този ламиниран, А4-размер документ, който чакам от Май 2009-та.
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
селските тарикатчета требе се клеснат до де е време,преди некой друг да изгори
,пич на мен не си ми направил нищо,но ак омен ме прецакаш така няма да ти пиша тук бъди сигурен
,като продаваш нещо,не мисля че другия е длъжен да ти тича по гъз и да си иска талона,човека който трябв ада действа си ти,защото ти си зел парата,не аз,така че ти си длъжен да си предоставиш всички документи относно тази покупка,така че мисля малко е несеризоно д аговориш,аз го пазих 2 г.ма го загубих,загубил си го щот си задник е затова си го загубил,сори за израза,ма си е точно на мястото,така че адиос холиганин,ти си един от групата на тарикатите вече според мен и за мен

Върни се в “ОФФ-Топик - други”