Знам, че темата звучи малко странно, но не знам как по друг начин да го кажа. Някой знае ли дали и къде има място където да се събират хора, най-често роми, за еднодневна работа. По малките градове /Поморие/, когато е сезона отиваш в центъра на маалата и хората чакат сутринта, взимаш колкото ти трябват, договаряте се и така.
Пробвал съм да ходя във Филиповци, но не намерих, също в циганските блокове в Люлин, но там намазаните манкали ми се изсмяха, че предлагам 10 лв. на човек за 2 часа работа - редене и носене на дърва.
Също не става и по Христо Ботев, хамалите, че те пък са най-големите мошеници.
От време на време се нуждая от един двама общаци за по един два дни - ей така, мазе да изчистим, да подредим дървата. Работа има и стои, щот няма кой да я свърши.
Предполакам че има и други хора с подобен проблем.
идеи?
Пазар за работници - София
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил: Opel Vectra
- Двигател: 22ZE 2009
- Контакти:
Пазар за работници - София
Последна промяна от group® на Нед 27 фев 2011 8:59, променено общо 1 път.
Причина: Промених заглавието, че това 'роби' е прекалено.
Причина: Промених заглавието, че това 'роби' е прекалено.
- POLO PAVLETI
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Робски пазар - София
Аз намерих такива негативи пред блока. Треаше да се местят едни работи. На тавана и да се разчисти мазето. Пробвай с тея с количките дето обикалят и събират отпадъци,кажи им кво треа се прави,те ще се организират и ще бачкат. Лошото е че треа им висиш на главите,поради знаеш кви причини 

- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Робски пазар - София
Циганската махала близо до летището. Само внимавай да се разбереш предварително с цената, че имат лошият навик да вдигат цената двойно по средата на работата.
- empaher
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пазар за работници - София
Колега в такива случай търсиш някой който е закъсал и спешно му трябват 10-те лева който предлагаш....не е лошо и да е живее или поне да не е много далеч от мястото където ще се работи...Циганите са стряшно нагли ,тези с каруците,даже имам чувството ,че искат повече пари от мене....за 10-тина чувала боклук от 3ти етаж до долу и да го качат на каруцата поискаха 40лв....работа за няма и 15-20мин.....е после се спазарихме ама все пак ....Вероятността да си намериш общаци за тези пари е по-голяма в близкото квартално кафене или кръчма...всеки който е без работа е там!
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Другар не те познавам, ма толко ли нямаш познати, да им дадеш по 10 лева на човек и да сфършите работа! По е сигурно отколкото да залагаш на роми, те ще те изтарашат още преди да са влезли при вас, винаги дебнат какво има около тях, и почват да питат това даваш ли го, онова даваш ли го и все трябва да си до тях!
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На ъгъла на "Позитано" и "Витошка" се събират надничарите в София...от едно двадесетина години насам.
п.с. "Роби"

п.с. "Роби"

- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
и аз имам един комшийски циганин дето се цани за такива работи - Дружба-1 е тва, ама като го фанеш веднъж, после само тича да предлага да свърши още нещо - за още пари разбира се
пък той си организира група, каруца ако трябва да се извози нещо... абе... добре е, ама накрая винаги става циганска работата 

- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
IceHeart написа:те ще те изтарашат още преди да са влезли при вас, винаги дебнат какво има около тях, и почват да питат това даваш ли го, онова даваш ли го и все трябва да си до тях!
Точно така е....така ще ти "подредят" мазенцето че ще се чудиш после колко е просторно

Звънни на 2ма-3ма авери,съберете се един ден и малко по малко ще свършите работата,купи с парите хапване,пийване-хем ще свършите работа,хем с приятели весело....
А мангустите трябва постоянно да си при тях като надзирател,щото те едно подредят,две "приберът"

И ако имаш нещо ценно в мазето,може в близките дни след почистването да му направят "профилактика"

- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Винаги хващам от тези: "Изкупувам стари печки, перални, бойлери. Чистим мазета". Последния път за 5лв на калпак ми изчистиха мазето. /Около 1 час мъкнене и носене/. Учудващо единия имаше 2 GSM-а. При това не лоши и се похвали на жена си, че е заработил пари
Не знам дали в София има подобни индивиди да обикалят и да крещят така... 

- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
chefito написа:Винаги хващам от тези: "Изкупувам стари печки, перални, бойлери. Чистим мазета". Последния път за 5лв на калпак ми изчистиха мазето. /Около 1 час мъкнене и носене/. Учудващо единия имаше 2 GSM-а. При това не лоши и се похвали на жена си, че е заработил париНе знам дали в София има подобни индивиди да обикалят и да крещят така...
И моето изчистиха така - същите дето викат.Пари не съм им давал...казах им де намерите желязо и хартия ваше е.Но мазето трябваше да е излизано.Признавам си и аз неможех да го изчистя така.Само дето хартията я занесоха до коша и на въпроса ми защо не я връщат - Бате ти луд ли си 2 ст килото за какво да я мъкна.А беше доста.
В този ред на мисли едно време в училищата ни караха да носим хартия -заначи тогава се е рециклирала и все пак някой е мислел . А сега - тъпа работа -демокрация пфффф.
- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
друг ще я вземе хартията, спокоmely написа:chefito написа:Винаги хващам от тези: "Изкупувам стари печки, перални, бойлери. Чистим мазета". Последния път за 5лв на калпак ми изчистиха мазето. /Около 1 час мъкнене и носене/. Учудващо единия имаше 2 GSM-а. При това не лоши и се похвали на жена си, че е заработил париНе знам дали в София има подобни индивиди да обикалят и да крещят така...
И моето изчистиха така - същите дето викат.Пари не съм им давал...казах им де намерите желязо и хартия ваше е.Но мазето трябваше да е излизано.Признавам си и аз неможех да го изчистя така.Само дето хартията я занесоха до коша и на въпроса ми защо не я връщат - Бате ти луд ли си 2 ст килото за какво да я мъкна.А беше доста.
В този ред на мисли едно време в училищата ни караха да носим хартия -заначи тогава се е рециклирала и все пак някой е мислел . А сега - тъпа работа -демокрация пфффф.

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Заставаш на последната спирка на трамвай 10 в Западен парк. Каруци, колички, всичко от там минава.
Някоя сутрин зачакваш, намираш си едни, които отговарят на твоите изисквания и действаш. Иначе преди робското пазарче беше срещу църквата Света Неделя, ама май това време мина.
Някоя сутрин зачакваш, намираш си едни, които отговарят на твоите изисквания и действаш. Иначе преди робското пазарче беше срещу църквата Света Неделя, ама май това време мина.
Аз мога да ти помогна, от идния понеделник почвам работа, но събота и неделя са ми свободни и няма да откажа малко допълнителни парички 

- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Хора от форума ще ти помогнат, сигурен съм, че има такива без работа и няма да откажат някой допълнителен лев срещу свършена работа. 
Направо си пусни тема.

Направо си пусни тема.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”