Знам, че темата звучи малко странно, но не знам как по друг начин да го кажа. Някой знае ли дали и къде има място където да се събират хора, най-често роми, за еднодневна работа. По малките градове /Поморие/, когато е сезона отиваш в центъра на маалата и хората чакат сутринта, взимаш колкото ти трябват, договаряте се и така.
Пробвал съм да ходя във Филиповци, но не намерих, също в циганските блокове в Люлин, но там намазаните манкали ми се изсмяха, че предлагам 10 лв. на човек за 2 часа работа - редене и носене на дърва.
Също не става и по Христо Ботев, хамалите, че те пък са най-големите мошеници.
От време на време се нуждая от един двама общаци за по един два дни - ей така, мазе да изчистим, да подредим дървата. Работа има и стои, щот няма кой да я свърши.
Предполакам че има и други хора с подобен проблем.
идеи?
Пазар за работници - София
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
drmilendd
- Автомобил: Opel Vectra
- Двигател: 22ZE 2009
- Контакти:
Пазар за работници - София
Последна промяна от group® на Нед 27 фев 2011 8:59, променено общо 1 път.
Причина: Промених заглавието, че това 'роби' е прекалено.
Причина: Промених заглавието, че това 'роби' е прекалено.
- POLO PAVLETI
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Робски пазар - София
Аз намерих такива негативи пред блока. Треаше да се местят едни работи. На тавана и да се разчисти мазето. Пробвай с тея с количките дето обикалят и събират отпадъци,кажи им кво треа се прави,те ще се организират и ще бачкат. Лошото е че треа им висиш на главите,поради знаеш кви причини 

- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Робски пазар - София
Циганската махала близо до летището. Само внимавай да се разбереш предварително с цената, че имат лошият навик да вдигат цената двойно по средата на работата.
- empaher
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пазар за работници - София
Колега в такива случай търсиш някой който е закъсал и спешно му трябват 10-те лева който предлагаш....не е лошо и да е живее или поне да не е много далеч от мястото където ще се работи...Циганите са стряшно нагли ,тези с каруците,даже имам чувството ,че искат повече пари от мене....за 10-тина чувала боклук от 3ти етаж до долу и да го качат на каруцата поискаха 40лв....работа за няма и 15-20мин.....е после се спазарихме ама все пак ....Вероятността да си намериш общаци за тези пари е по-голяма в близкото квартално кафене или кръчма...всеки който е без работа е там!
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Другар не те познавам, ма толко ли нямаш познати, да им дадеш по 10 лева на човек и да сфършите работа! По е сигурно отколкото да залагаш на роми, те ще те изтарашат още преди да са влезли при вас, винаги дебнат какво има около тях, и почват да питат това даваш ли го, онова даваш ли го и все трябва да си до тях!
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На ъгъла на "Позитано" и "Витошка" се събират надничарите в София...от едно двадесетина години насам.
п.с. "Роби"

п.с. "Роби"
- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
и аз имам един комшийски циганин дето се цани за такива работи - Дружба-1 е тва, ама като го фанеш веднъж, после само тича да предлага да свърши още нещо - за още пари разбира се
пък той си организира група, каруца ако трябва да се извози нещо... абе... добре е, ама накрая винаги става циганска работата 
пък той си организира група, каруца ако трябва да се извози нещо... абе... добре е, ама накрая винаги става циганска работата - kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
IceHeart написа:те ще те изтарашат още преди да са влезли при вас, винаги дебнат какво има около тях, и почват да питат това даваш ли го, онова даваш ли го и все трябва да си до тях!
Точно така е....така ще ти "подредят" мазенцето че ще се чудиш после колко е просторно
Звънни на 2ма-3ма авери,съберете се един ден и малко по малко ще свършите работата,купи с парите хапване,пийване-хем ще свършите работа,хем с приятели весело....
А мангустите трябва постоянно да си при тях като надзирател,щото те едно подредят,две "приберът"
И ако имаш нещо ценно в мазето,може в близките дни след почистването да му направят "профилактика"

- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Винаги хващам от тези: "Изкупувам стари печки, перални, бойлери. Чистим мазета". Последния път за 5лв на калпак ми изчистиха мазето. /Около 1 час мъкнене и носене/. Учудващо единия имаше 2 GSM-а. При това не лоши и се похвали на жена си, че е заработил пари
Не знам дали в София има подобни индивиди да обикалят и да крещят така... 

- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
chefito написа:Винаги хващам от тези: "Изкупувам стари печки, перални, бойлери. Чистим мазета". Последния път за 5лв на калпак ми изчистиха мазето. /Около 1 час мъкнене и носене/. Учудващо единия имаше 2 GSM-а. При това не лоши и се похвали на жена си, че е заработил париНе знам дали в София има подобни индивиди да обикалят и да крещят така...
И моето изчистиха така - същите дето викат.Пари не съм им давал...казах им де намерите желязо и хартия ваше е.Но мазето трябваше да е излизано.Признавам си и аз неможех да го изчистя така.Само дето хартията я занесоха до коша и на въпроса ми защо не я връщат - Бате ти луд ли си 2 ст килото за какво да я мъкна.А беше доста.
В този ред на мисли едно време в училищата ни караха да носим хартия -заначи тогава се е рециклирала и все пак някой е мислел . А сега - тъпа работа -демокрация пфффф.
- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
друг ще я вземе хартията, спокоmely написа:chefito написа:Винаги хващам от тези: "Изкупувам стари печки, перални, бойлери. Чистим мазета". Последния път за 5лв на калпак ми изчистиха мазето. /Около 1 час мъкнене и носене/. Учудващо единия имаше 2 GSM-а. При това не лоши и се похвали на жена си, че е заработил париНе знам дали в София има подобни индивиди да обикалят и да крещят така...
И моето изчистиха така - същите дето викат.Пари не съм им давал...казах им де намерите желязо и хартия ваше е.Но мазето трябваше да е излизано.Признавам си и аз неможех да го изчистя така.Само дето хартията я занесоха до коша и на въпроса ми защо не я връщат - Бате ти луд ли си 2 ст килото за какво да я мъкна.А беше доста.
В този ред на мисли едно време в училищата ни караха да носим хартия -заначи тогава се е рециклирала и все пак някой е мислел . А сега - тъпа работа -демокрация пфффф.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Заставаш на последната спирка на трамвай 10 в Западен парк. Каруци, колички, всичко от там минава.
Някоя сутрин зачакваш, намираш си едни, които отговарят на твоите изисквания и действаш. Иначе преди робското пазарче беше срещу църквата Света Неделя, ама май това време мина.
Някоя сутрин зачакваш, намираш си едни, които отговарят на твоите изисквания и действаш. Иначе преди робското пазарче беше срещу църквата Света Неделя, ама май това време мина.
Аз мога да ти помогна, от идния понеделник почвам работа, но събота и неделя са ми свободни и няма да откажа малко допълнителни парички 
- vasstop
- Гадфадъ'

- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Хора от форума ще ти помогнат, сигурен съм, че има такива без работа и няма да откажат някой допълнителен лев срещу свършена работа. 
Направо си пусни тема.
Направо си пусни тема.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”