Мишка в пасат

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
kbot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мишка в пасат

Мнениеот kbot » Пон 28 фев 2011 10:27

Имам си мишле. Намерих му следите в багажника - направо гнездо си беще направила гадта от един парцал и стар вестник. scare
Сигурно съм го натоварил от зеленчуковата борса с последното чувалче картофи. И в Метро ги имало, ама не ми се вярва да е от там.
Та сега проблем: Или ще ми прегризе някой кабел, или ще пукне от студ и като се стопли ще замирише :banghead:
Според вица от руски автомобил котка излиза, обаче от пасата не виждам мишока откъде ще се измуши. А има къде да скрие ... не ми се разглобява всичко.
Някакви идеи за отстраняване на мишока? Котката отпада, да му сложа капан със сиренце?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Мишка в пасат

Мнениеот stefan4o » Пон 28 фев 2011 10:33

Действай бързо, че в гаража на баща ми един мишок му стори много лоши неща по електриката на колата. Светнаха му доста лампи по таблото. Не бях виждал преди това мишка да изяжда нацяло кабел. Мислех, че му ядат само изолацията, но неговите кабели просто липсваха по 20 санта парчета от тях mhihi :screwy
Поради щото работя в кабелна телевизия, не искам да те плаша, но ще ти кажа кога мишката гризе - когато й пречи нещо. Т.е. когато (ако) реши да излезе от колата ти и нещо й се пречи на пътя тя ще го прегризе, за да излезе. Това се случва и с нашите кабели понякога, когато пречат на някой мишок :012:
За съжаление не мога да дам съвет как най-лесно и ефикасно да я отстраниш. Бих те посъветвал да оставиш някаква пролука, за да излезе сама, тя така или иначе като й стане студено ще се махне от колата ти (ако не я вкарваш в гараж).
По-добрият вариант е просто да умре от студ в колата ти. За малкото време, когато джетата ми беше пред блока един плъх беше умрял зад единия ми фар (явно се е свил там на топло, рефлекторите са си топли, зимата като се кара на фарове). Не знам кое го е накарало да влезе там и защо не е опитал да иде някъде на топло, ама миризмата няма да ти казвам каква беше. Карах близо два месеца чудейки се отде иде тая воня, а той така хубаво се беше наврял под рефлектора на фара mhihi

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Пон 28 фев 2011 11:28

Действай бързо, умрели жална ти майка. ЩЕ се видиш в приключение.
Капан и то веднага!!!!

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Пон 28 фев 2011 11:30

Капан и то най-добре употребяван-мирише им на себеподобни и по-бързо се хващат!

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Пон 28 фев 2011 12:18

Вчера минавах покрай железария - капаните са по 3-4 лева - взимай веднага докато не е умряло, защото после щеш, не щеш - ще разглобяваш! Сложи му нещо мазно - салам или нещо такова, за да го привлече! За гризенето нямат равни - на село бяха изгризали и изяли капачката и част от буркана! Няма такава гад! Успех!

Потребителски аватар
snoopcar
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.9 AFN

Мнениеот snoopcar » Пон 28 фев 2011 12:53

Хващяй го бързо,че ако изпълни мисията с гнездото :lol: не ми се мисли.

kibo_tom_8440
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB -2 0 4motion

Мнениеот kibo_tom_8440 » Пон 28 фев 2011 15:26

Има една отрова прилича на птичи курешки - черна, казва се "Дерат". Ентина за 3-4 лв., сипваш в една капачка от буркан "Омния" и си готов. Много ефикасна отрова, мишките като я изядат, започват да се подуват и търсят въздух и светлина и напускат обитавания обект. По този начин няма да я търсиш къде е умряла - няма да е в твоята кола, това е сигурно. :banana

Потребителски аватар
passatfen
Автомобил: Vw Golf Mk7
Двигател: CLHA++
Контакти:

Мнениеот passatfen » Пон 28 фев 2011 16:12

има една отрова с вида на пакет чай и вътре има нещо като желе на розов цвят даже мирише на ягода mhihi сложи няколко пакетчета на автомобила но да забравиш да ги скриеш че когато са на открито не ги ядат

Потребителски аватар
kbot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kbot » Пон 28 фев 2011 18:08

Уплашихте ме. Тичам за капан. Ще пиша, ако има резултат.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 28 фев 2011 18:53

http://www.tehnomag.net/eshop.php?body= ... omo=0&id=7
с 1 преобразувател за лаптоп 12V/220V

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Пон 28 фев 2011 19:38

kris11 написа:http://www.tehnomag.net/eshop.php?body=prodshop&gr=5&pod=1&pg=1&promo=0&id=7
с 1 преобразувател за лаптоп 12V/220V

Точно това на същата марка се излъгах да купя и аз - е няма такъв боклук! Мишката беше наяла капака му и се виждаха вътре чарколяците!!! На същата марка взехме и против къртици - гадината минаваше често на около 10-20 сантиметра от него! Много са невъзпитани мишките и не разбират от високи технологии! :063: Капан - ако ти трябва живо и отрова, ако целта е да се ликвидира! :)

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Пон 28 фев 2011 20:54

Колегата пише,че е проверено и работи!http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=165308&start=0

Изображение

Потребителски аватар
anttonov1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anttonov1 » Пон 28 фев 2011 21:00

колега чух,че като сложих акумулатор и му развиеш капачките мишките исчезвали,сложи си в багажника и го отвори

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Пон 28 фев 2011 22:18

Капан е решението,с тия отрови(розови,черни)само ги угоих а и не се знае каде ще умре.Заради тая напаст колата ми 2 зими стои до гаража.

Потребителски аватар
kbot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kbot » Вто 01 мар 2011 10:13

Сложих капан, с луканка - мирише та се не трае. Ама не се хваща. Или е измряло от студ и ще замерише като се стопли, или си е намерило откъде да избяга (което не ми се вярва). Засега не намирам гризано, ама няма как да огледам навсякъде.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”