Действай бързо, че в гаража на баща ми един мишок му стори много лоши неща по електриката на колата. Светнаха му доста лампи по таблото. Не бях виждал преди това мишка да изяжда нацяло кабел. Мислех, че му ядат само изолацията, но неговите кабели просто липсваха по 20 санта парчета от тях

Поради щото работя в кабелна телевизия, не искам да те плаша, но ще ти кажа кога мишката гризе - когато й пречи нещо. Т.е. когато (ако) реши да излезе от колата ти и нещо й се пречи на пътя тя ще го прегризе, за да излезе. Това се случва и с нашите кабели понякога, когато пречат на някой мишок

За съжаление не мога да дам съвет как най-лесно и ефикасно да я отстраниш. Бих те посъветвал да оставиш някаква пролука, за да излезе сама, тя така или иначе като й стане студено ще се махне от колата ти (ако не я вкарваш в гараж).
По-добрият вариант е просто да умре от студ в колата ти. За малкото време, когато джетата ми беше пред блока един плъх беше умрял зад единия ми фар (явно се е свил там на топло, рефлекторите са си топли, зимата като се кара на фарове). Не знам кое го е накарало да влезе там и защо не е опитал да иде някъде на топло, ама миризмата няма да ти казвам каква беше. Карах близо два месеца чудейки се отде иде тая воня, а той така хубаво се беше наврял под рефлектора на фара