Ето как хората протестират срещу високите цени на горивата.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Re: Ето как хората протестират срещу високите цени на горивата.

Мнениеот Petrolhead » Пон 28 фев 2011 17:28

колега не знам от къде черпиш информация, но като човек, който плаща петцифрени суми за ток и вода на месец, мога да ти кажа че те са доста по-евтини отколкото в европа.
не знам за какви международни цени говориш, но нашите са почти 2 пъти по-ниски от средните европейски, говоря за индустриални потребители.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 28 фев 2011 17:29

One написа:

разни монополисти, които диктуват пазара, а ние търпим и си ги дундуркаме

така ще е
вместо да задаваме правилните въпроси и да искаме и търсим отговорите и решенията се занимаваме с простотии !!!

:bowdown Напълно правилно колега! Вместо да стачкуваме си седиме у форумите и си чешеме клавиатурите!
Просто немога да си го представя, това не е народ, това са роботи, програмирани сме да търпиме да ни мачкат и това е!
Докато монополистите са МАФИОТИ, всичко ще е така, даже по-зле ще става!

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Пон 28 фев 2011 17:32

Истината е,че седим и търпим,търпим,търпим...А като ни писне да търпим,вместо да излезем на улицата,за да се види,че и ние сме народ а не мърша,ние просто си събираме багажа и напускаме БълХария.И май така ще продължава да бъде...

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пон 28 фев 2011 17:35

Баш. Точно като вица с патката дето мислила ли мислила. :063: mhihi scare

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пон 28 фев 2011 17:39

като излезеш на улицата срещу кого ще протестираш?

разберете няма някакво универсално зло, което ни прави по-бедни от останалите.
всички управници крадат, в богатите страни дори и повече от колкото тук.

самото общество трябва да има за цел да създава блага, за да живеят по-добре децата му.
нашето общество мисли само за това, че другите са по-богати от него, че някой иска да го прекара и че винаги е преебано.
но българското общество не иска да работи за да живее щастливо, то иска някой да му дава, за да може да хвърля салфетки по кръчмите. е не става така.

млади хора сте, уж с глави на раменете, не се връзвайте на помията която тече около вас.

Потребителски аватар
rahwin
Автомобил: VW Passat B5 1999г
Двигател: AJM

Мнениеот rahwin » Пон 28 фев 2011 17:44

http://www.facebook.com/home.php?sk=gro ... 91766&ap=1
Ако някой още не го е сложил.И да го е сложил-нищо.ВЕче има определена дата-13март.Колеги,по-активно!!!

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Пон 28 фев 2011 17:45

Petrolhead без протест - как да създаваме блага , как да се започне нещо те първа като всеки бизнес е обречен ако нямаш сериозен гръб , ако нямаш власт и връзки , ако нямаш начален старт... как да се започне нещо, прав си че трябва да се направи нещо от нас самите , но ние не ревем да ни се дава на готово , а да ни се дава възможност за нещо изобщо да постигнем . Защото какъв бизнес да се захване като държавата те притиска отвсякъде , ако си изряден платец и спазваш всички закони не можеш да си богат, не богат - не можеш да си дори средна класа, то няма такава вече , тука или трябва да си някой на някой или да си мошеник , тарикат или мафиот , иначе как да се постигне нещо - с образование не става ... всички заминаха от тука по тази причина , кои останахме тук , последните мохиканти на постепенно застаряващата и обезлюдяващата се страна... това е жалката истина!

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пон 28 фев 2011 17:54

колега мога да ти дам десетки примери за фирми, които нямат нито гръб, нито са мафиотски, нито не си плащат данъците, които с много работа са постигнали много. тези хора са постигнали приличен стандарт на живот, само благодарение на труда си.

не разбирам какво общо има държавата. ООД се прави с 200 лева, намираш идея, намираш малко пари и почваш. ако не стане опитваш пак. никой не казва че е лесно, но никой не ти пречи да опиташ.

наемния труд също е на доста по-добро ниво от това преди няколко години, повечето ми познати взимат от 2000 до 5000 лева заплати като наемни работници. без връзки, без подмазване, само с работа и амбиция.

стига сте чели българските вестници, стига сте гледали продажни телевизии, нещата не са толкова черни.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пон 28 фев 2011 17:56

:shock И аз искам работник за толкова тогава. :lol: Само дето в софия не съм чул някой с над 1200 и то с извънреден тежък труд. :roll: За лека работа да не говорим, че там е още по-ниско. :roll:

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пон 28 фев 2011 17:58

black` написа::shock И аз искам работник за толкова тогава. :lol: Само дето в софия не съм чул някой с над 1200 и то с извънреден тежък труд. :roll:

само с искане не става, точно това е идеята.
седни, помисли какво ти се прави, реши къде искаш да си след време, и давай.

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Пон 28 фев 2011 18:01

2000 лв на месец :shock смятам че ще интересно не само за мен а за всички къде ги има тези заплати - и да не забравяме , че няма как всички да сме от София . Хайде да спомена че имам висше - стопанско управление , в момента се нарича бизнес администрация , айде да не е 2000 , да речем 1500 ... като навсякъде търсят хора със стаж , а за собствен бизнес - ако беше толкова лесно едва ли някой от нас щеше да работи за някой друг. Дребния бизнес умира , а май и средния , по морето където съм аз има пари само през летния сезон, ама той е 2 месеца ...

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пон 28 фев 2011 18:02

Имах предвид, че не е реално, колкото и да си се трудил. Моя пример, момчето е от 3-4 години в тая фирма. Доста голяма и сериозна. Пак е в София. Сега съкратиха половината персонал. Намалиха им заплатите със 150 200 лева, но за сметка на това и работата им стана почти двойна. И вече мисля взима около 1000. Шефовете лежат на принципа ако не си ти, за тия пари ще дойдат други и пак ще работят по толкова. Не знам от къде ги взимаш тия цифри. :roll: За наемен труд 5000. Звучи като лоша реклама. mhihi Виж ако си "муле" или нещо подобно може и да ти повярвам. mhihi

Последна промяна от black` на Пон 28 фев 2011 18:07, променено общо 1 път.

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Пон 28 фев 2011 18:06

Точно така - в момента им е много лесно , защото факта че е трудно с намирането на работа шефовете си правят каквото искат със заплатите и наистина винаги ама винаги се намира някой друг, който да дойде и да работи за ниска заплата.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пон 28 фев 2011 18:09

а сега си представи, че от теб зависи бизнеса на този шеф.
че фирмата не може да функционира гладко без теб, шанса да те изгони е по-малък, а и заплатата ти няма да е като на останалите. защото ако буташ колкото да ти мине деня, разбира се че ще си първия през вратата.

как се става такъв човек?

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пон 28 фев 2011 18:11

golf_td написа:Точно така - в момента им е много лесно , защото факта че е трудно с намирането на работа шефовете си правят каквото искат със заплатите и наистина винаги ама винаги се намира някой друг, който да дойде и да работи за ниска заплата.
Шефовете от де да ги вземат тези пари като в момента в България потреблението на всичко е почти спряло?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”