Хахаха, хора, голяма част от вас дори не могат да разберат, че точно тия неща като сива икономика ще ни погубят и как сега само мърморим, ама след няколко години ще ревем всички с глас... Ще ви подскажа, че цените на горива и всичко останало води до ограбване на т.нар. "националното богатство" или просто големи парични потоци напускат страната. Фактически това не само ни изправя пред икономически срив, а и предопределя тежкия момент в областта на пенсиите след няколко години. Повечето хора в малките населени места работят без договор, на надница, не внасят осигуровки, като в крайна сметка поради не особено голямата грамотност на повечето, те си живеят дори щастливо с парите на ръка и не осъзнават, че всъщност се ползват от нашите здравни осигуровки, а след време ще делят с нас и нашите пари за пенсии

Да, защото разполагаме със солидарно пенсионно осигуряване и щем нещем, към момента работим не само за тия над нас, но и за тия дето понякога дори ги мързи да работят
Няма да поставям и въпроса с политиката спрямо малцинствата в България, благодарение на която отново ни бъркат в изтънелите портфейли... Няма да поставям и въпроса колко евтино се продава нашата гордост и съвест и какъв резил сме пред останалите... Няма да ви казвам и как докато има заблудени хора дето си мислят, че ако се трудиш неуморно можеш да прокопсаш до хубаво...
Айде точно вие оптимистите да си отворите очите и да си представите, че познавам хора с носпорими качества и ценности, които колкото и труд да полагат, получават стотинки... Знаете много добре, че в родината ни обикновено успяват тия с връзки или по-добрите в с*ирките... Или искате да ми кажете, че аз ако се образовам достатъчно мога да се пробвам да стана премиер на страната примерно и да оправя положението

Да, ама не, щото докато съм честен няма как да се случи... Докато съм честен няма да заема никъде ръководен пост, щото обществото ни се гради на тоя принцип-лъжа и кражба от по-слабите, и докато е така нищо няма да стане

И преди да ми кажете, че пак мрънкам, аз ще ви кажа-напротив, имам идеи и се боря за тях и не се предавам лесно, напротив, амбицирам се... Пък и съм доказал, че поне малко акъл имам, защото на месец получавам стипендии почти равни на пенсията на баба ми, а това са пари изкарани по честен начин, чрез лични качества. А тук във форума виждам, че има и хора, показващи правилно мислене, което ме кара да вярвам, че още има шанс за оправия