Bad sector на харда или захранване (може би) ?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Booster
Автомобил:
Двигател:

Bad sector на харда или захранване (може би) ?

Мнениеот Booster » Пон 28 фев 2011 20:20

Имам сериозен и адски изнервящ проблем с компа.За 10 мин. може и 15 пъти да се рестартира.Проблема е следния , примерно си работи и изведнъж забива , всички цветове по монитора се изменят в кви ли не , ленти мленти бъгава работа и това гарнирано с онзи брутален звук на забил комп, предполагам се сещате.Ресвам го от копчето , показва биос-а , излиза логото на Вин-а , а след него прословутия син екран с жълти надписи и цифри за секунда и автоматично си се рестартира.Така може веднага от следващия път да си зареди Вин-а , все едно нищо не е станало , пък се случва и както казах 15 пъти да се ресва без да успее да премине логото на Вин-а.Също се случва и докато влезе пак да забие , общо взето искам да кажа , че може да се бъгне ,в който си поиска момент.Проблема с ре-инстал на Вин-а не се решава!Това ме навежда на мисълта , че грешката не е в софта някъде ,а в хардуера.От там пък си мисля , че имам това понятие "Бед сектор" на харддиска , защото явно се получава грешка във Вин-а някъде , а щом не се решава с ре-инстал , значи проблема е харда.Чух обаче мнение , че може захранването да ми прави такива бъгове , но за него нямам и грам съждения.Моля ви , ако някой може да ми помогне да разбера къде точно е проблема , че е голяма мъка да не може да си ползваш компа ,че ме изкарва извън нерви.В момента даже си е малко бъгнат , забележете иконите на "Мойте документи" и "Шарнати документи :shock , както и в Старт менюто как половината икони направо не се виждат.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: Bad sector на харда или захранване (може би) ?

Мнениеот bobocamaro » Пон 28 фев 2011 20:27

Колега, дай малко параметри на системата :beer
Тия черти, мазаници и икони по екрана са от скапана памет на видеокарта- на слот ли е тя, нейния драйвер нов ли е?
Колко плочи рам са сложени? Прахоляк, кондензатори подути? Биос стара версия?
101 причини са, за съжаление. Това да запишеш, и с него да пускаш тестове на хардуера http://bezplatni-programi.gledaionline. ... -v2-0-2011 :talk:

Aimbotfan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aimbotfan » Пон 28 фев 2011 20:50

Също така е възможно да прегрява видеокартата, или да е дефектирала някоя от паметите на РС-то. ;)
Не изключвам и прегряване на процесора, ако се е задръстила с боклуци и прах видеокартата, какво остава за него.
Въпреки това е малко вероятно, но не и невъзможно да е от процесора.

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Пон 28 фев 2011 22:06

Щом те самнява харда,просто го сканирай за лоши сектори с няква програмка.
Рестартирането е проблем,който може да бъде създаден от почти всеки компонент на едно пс.Относно синия екран,рамта тествай,но проблема може да идва от всякъде.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Пон 28 фев 2011 22:22

При преинстал лошите сектори мисля се избягват автоматично,а такива ефекти с лентите и ефектите ми се получаваше при овърклок на видеото и то доста.Та и мен ме съмнява видеото.

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пон 28 фев 2011 22:31

fox_vt написа:При преинстал лошите сектори мисля се избягват автоматично,а такива ефекти с лентите и ефектите ми се получаваше при овърклок на видеото и то доста.Та и мен ме съмнява видеото.

В грешка си колега.Трябва да отцепиш целият дял с лоши сектори :)

Потребителски аватар
Presli82
Автомобил: Volkswagen Passat b2
Двигател: diesel
Контакти:

Мнениеот Presli82 » Пон 28 фев 2011 23:09

Може да е вирус.Ако не е:
1.Висока на температурата на процесора или видео картата.Прилага се почистване или слагане на нова контактна паста.
2.Квадратчета навсякъде значи заминала видео карта.Вероятно e надул кондензатор.
3.Вдигнати мегахерци от биоса или неправилно зададени настройки на рамта.Вадиш батерията от дъното и всички настроки се нулират включително и часовника и трябва да спре да ти забива.
4.Мръсна или дефектна рам памет.Чистене,смяна или премахване.
5.Ако е хард или захранване, пробваш с друго захранване и ако и спре да ти се рестартира значи е то харда, но ако не е той значи е дъното.Много е кофти че всички части в компа могат да доведат до забиване и всичко е свързано.Синият екран е от липса на фаил в харда овърклок или грешка на рамта.Рестартирането е от захранване или прегряване и овърклок.А квадратчетата от видео карта.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Вто 01 мар 2011 14:43

mupk0 написа:
fox_vt написа:При преинстал лошите сектори мисля се избягват автоматично,а такива ефекти с лентите и ефектите ми се получаваше при овърклок на видеото и то доста.Та и мен ме съмнява видеото.

В грешка си колега.Трябва да отцепиш целият дял с лоши сектори :)

Може и така да е колега бях чувал нещо подобно и затова,пък и на стария комп след преинстал вина заработи при наличието на над 1000 бад сектора според Hard disk Sentinel.Но пък явно повечето са били логически бад сектори пък и бая репаир програми пробвах.Но стига толкова офф :)

Потребителски аватар
Booster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Booster » Вто 01 мар 2011 18:59

Значи съветите Ви са да се ориентирам към смяна на видео-картата и все пак , явно може да не е оттам.Май ще трябва да го занеса на лекар , че да имам сигурна диагноза mhihi .Мерси колеги !

Потребителски аватар
treniora
Автомобил: Passat 3B5
Двигател: AJM

Мнениеот treniora » Вто 01 мар 2011 19:15

Presli82 написа:Може да е вирус.Ако не е:
1.Висока на температурата на процесора или видео картата.Прилага се почистване или слагане на нова контактна паста.
2.Квадратчета навсякъде значи заминала видео карта.Вероятно e надул кондензатор.
3.Вдигнати мегахерци от биоса или неправилно зададени настройки на рамта.Вадиш батерията от дъното и всички настроки се нулират включително и часовника и трябва да спре да ти забива.
4.Мръсна или дефектна рам памет.Чистене,смяна или премахване.
5.Ако е хард или захранване, пробваш с друго захранване и ако и спре да ти се рестартира значи е то харда, но ако не е той значи е дъното.Много е кофти че всички части в компа могат да доведат до забиване и всичко е свързано.Синият екран е от липса на фаил в харда овърклок или грешка на рамта.Рестартирането е от захранване или прегряване и овърклок.А квадратчетата от видео карта.

..... може и чипсета на дъното да загрява(просто си погледни температурите(програмата е "everest"))
..... кондензатора може и да не е се надул и пак да е избил(сменящ ги, не са много и не са скъпи)
..... а това с батерията(това да е е правец 86) mhihi има си в ненюто на биоса "reset to default"
..... проверка за бад-сектори(run=> cmd=> chkdsk c:)

със всичко друдо съм съгласен ;)може да е вирос, захранване(най-вероятно), рам памет, дъно, драйвари, и какво ли още не.................... :beer

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Пет 04 мар 2011 12:38

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”