Съвет за нередовен двигател, купен от колегата xuliganin

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
cardan
Автомобил: Audi A4 avant
Двигател: ABC

Re: Съвет за нередовен двигател, купен от колегата xuliganin

Мнениеот cardan » Нед 27 фев 2011 23:06

jetko написа:Тук да се включа и аз по темата: абе този "xuliganin" не продаваше ли преди време един Голф 2-ка и му искаше до колкото си спомням 8000 лв. бил много добър и незнам си още какво? Май не се бъркам и е точно така. Та въпросния двигател да не е точно от този Голф... :?:

Колега,този двигател е бил в този голф,но после колегата го смени с ВР6.А иначе той може да му иска и 80 000 лв,важното е да има някой да му ги даде.
И по тамата:според мен виновни са и двамата колеги.Аз не бих взел двигател без талон,това все пак е двигател,а не копче за авариините.420 изобщо не е трябвало да плаща мотора без талон.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Нед 27 фев 2011 23:38

тук не е битак, а форум!!! предполага се че дума, уговорка и други такива значат нещо!!!

Няма как да се съглася, че купувача е виновен в каквато и да е степен, щото се е доверил на колега от форума, все пак са имали споразумение, наречете го договор по между им, само че не е в официален писмен вид. Ясно е и коя страна е била заинтересована от изпълнението му, и коя не си е изпълнила задължението. Представата ми за коректност нещо се разминава със ситуацията.

Потребителски аватар
MK3-GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MK3-GTI » Пон 28 фев 2011 1:16

Познавам колегата "xuliganin" от много време и искам да кажа,че той е много коректен и точен пич.
Аз лично съм имал вземане даване с него и винаги аз съм бил на плюс от цялата работа.
Според мене повечето хора които пишат в тази тема незнаят цялата история на случилото се и бих ги
помолил да не говорят като не са КОМПЕТЕНТНИ.

Потребителски аватар
djofar
Автомобил: Golf 4 GTI
Двигател: 1.9TDI ARL 2003

Мнениеот djofar » Пон 28 фев 2011 10:13

MK3-GTI написа:Познавам колегата "xuliganin" от много време и искам да кажа,че той е много коректен и точен пич.
Аз лично съм имал вземане даване с него и винаги аз съм бил на плюс от цялата работа.
Според мене повечето хора които пишат в тази тема незнаят цялата история на случилото се и бих ги
помолил да не говорят като не са КОМПЕТЕНТНИ.

а ти колега като те гледам кога си се регистрирал за 2 години сега се сети да пишеш да не се окаже че си един и същи тип с набедения в тази тема :beat_butt2

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Пон 28 фев 2011 10:38

Така,
до сега не съм се включвал в темата, но да кажа и аз.
Познавам ги адашите, и двамата, от нито един от тях не съм видял лошо, но е ясно, че нещо не са се разбрали както трябва.

Нека това, което ще напиша да не звучи като защита на който и да е от тях.

Нека докато те самите не пишат какво е развитието темата да не се превръща в хранилка, щото все пак всеки е невинен, докато не се докаже противното, а пък при положение, че Хулигана казва, че талона е изгубен, би заслужил ранг-а, който му приписвате само ако се докаже, че е извършил измама с него.

Аз лично дори мотора да е идеален, перфектен, единствен и братовчед ми да ми го продава, пак без документи няма да го взема, щото само който не е брал ядове за документни неточности и немърливост може да допусне такава грешка. Няма тука колегиалност, устни уговорки. Има договори, талони, документи, пълномощни......, това е истината.
420 - голям пич си братле, ама ти го казах веднъж лично, ако не се лъжа, ще го напиша и тука. Ако не дай Боже стане нещо с пострадал човек и твоя Г1, дупе да ти е яко и Господ да ти е на помощ....., съвсем приятелски ти го казвам. Просто не сте наясно с възможните последствия, не са майтап тия работи

Проведох разговор с Хулигана и в момента се опитва да издири продавача, за да изкара служебна бележка за собственост.
При положение обаче, че няма телефон, име и т.н. явно ще отнеме повече време да го намери.

Дано нещата си изяснят по-скоро.

Пс.Кой ли ме би през ръцете....

Потребителски аватар
420
R.I.P. High Roller
Автомобил: Golf Mk1
Двигател: DX

Мнениеот 420 » Пон 28 фев 2011 19:16

Малко развитие: получих лично съобщение от момчето, и на двама ни не е приятно какво се случва и тук е моментът да поясня, че целта ми не е да оплюя някого или да искам от вас да ми вържете гащите, а да видя как да си оправя колата и всичко да е наред. Последното, което искам е да слагам определения и се постарах да не го правя, но съм безсилен пред това, че има и други недоволни.
Като цяло нямам лоши впечатления от този младеж, но помощта от него се изрази в "братле, ако някога го намеря ще ти го дам", което е доста несериозно, особено след като му казах, че мога да имам редица проблеми, които и Йоанчо спомена. Крив съм, защото не трябваше да си мълча досега от позицията на търсещ, чакащ, молещ и искащ нещо псевдоналично вече почти 2 години.
Хулиганина предлага да му кажа номера на двигателя и да се действа, но днес не успях да го открия, утре ще вдигаме колата и ще се види. Като цяло съм отказал да разговарям с него по телефона, за да може комуникацията ни да е записана черно на бяло в случай, че потрябва тук и там.
Относно отговорностите е ясно, че поемам цялата материална такава, но отказвам да поема и йота от моралната. Вярвам, че направих всичко по силите си преди да напиша тази тема и не съм от тези, които плачат заради собствените си грешки. Занапред ще знам, че такива неща крият риск и ще проучвам хората преди да купувам, но както каза Пешката, тук не е битак и думата значи нещо, а в правно отношение, ако не ме лъже паметта, устният договор се зачита.
Преди покупката, няколко много стабилни хора от форума гарантираха, че Хулиганина е точно момче и супер пич. Доверих се на тях, не на него, но ето - моя грешка, признавам. Това обаче не трябва да му мие ръцете автоматично. Бях забравил, че коректността, почтеността, доверието(а и търпението, Иво - радвай се, че реших да изляза пред всички) се приемат като слабост от някои хора, за което си плащам.

Ще ви държа в течение за всичко, което се случва.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 28 фев 2011 19:49

Аз досега съм си купувал от трима колеги от този форум - и тримата бяха много коректни и приятни. Знам, че не трябва да се доверявам, ама все пак повечето хора (не само в този форум) са коректни и заслужават доверие. На мен от една морга ми дадоха на вересия един амортисьор без да са ме виждали никога, ако не ми го бяха дали трябваше да карам 40км с моторетка през зимата да взема пари и освен това едва ли щях да успея да си направя ремонта същия ден.
Живота на всички ни ще е по-лесен, ако си имаме доверие. И аз съм се парил, ама продължавам да имам доверие на непознати.
Според мен не трябва да обвиняваме продавача, че се е доверил на колега, а и като гледам как вървят нещата, май продавача в крайна сметка ще намери документ за двигателя и ще докаже, че заслужава доверие.

Потребителски аватар
xuliganin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xuliganin » Пон 28 фев 2011 21:19

Moмци не съм искал да лъжа никого нито "420" нито когото и да е било съжалявам.Имах шибания талон и го пазих почти две години какво да направя, че сега след като сменях квартирата съм му изгубил дирите не е нарочно а неволно.
Лошото е, че няма как да докажа на всички ви, че не лъжа. Хазяина ми е полицай, и го помолих да помогне,той каза да му дам номера на мотора да опита да издири собственика и от там насетне аз да се свържа с него за да оправя кашата която съм забъркал съвсем неволно а излезе, че е с умисъл. Ивчо грешно си ми разбрал тона в съобщенията ми и само не си мисли, че ме е хванало страх и затова се отзовавам на заплахите на всички. Ще направя каквото мога за да оправя нещата и дано да разбереш, че всичко е било така както ти казах, и че не съм ти продал нещо което е било нередовно или крадено.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 28 фев 2011 21:31

Тъй като за момента има съдействие от страна на xuliganin, срокът се удължава, но не безкрайно.

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Пон 28 фев 2011 22:18

Добри, ти си по-запознат...скоро си бракувах голфа, че претърпя челен удар.
В КАТ ми казаха, че при продажбата на двигателя, талона, надупчен от КАТ си ОСТАВА В МЕН.На купувача давам единствено договор за покупко-продажба и ксерокопие на надупчения талон с печат от натариус.
Има ли такова нещо...все пак КАТ ми го казаха, макар че 2 пъти вече са ме подвеждали с инфо.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 28 фев 2011 22:23

Да, така е. Естествено, копие от талона винаги трябва да може да се даде, това не е проблем.

Потребителски аватар
iliankocov
Автомобил: Golf 2 Edition One
Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007

Мнениеот iliankocov » Пон 28 фев 2011 22:52

dobrin написа:Да, така е. Естествено, копие от талона винаги трябва да може да се даде, това не е проблем.

добре, ами тогава защо не се издири човека, който е истинския собственик на двигателя и да се приключи цялата работа/а въобще знае ли се кой е :horror: /

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Пон 28 фев 2011 22:58

Ти май четеш през редовете...

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Вто 01 мар 2011 10:00

blinder написа:Добри, ти си по-запознат...скоро си бракувах голфа, че претърпя челен удар.
В КАТ ми казаха, че при продажбата на двигателя, талона, надупчен от КАТ си ОСТАВА В МЕН.На купувача давам единствено договор за покупко-продажба и ксерокопие на надупчения талон с печат от натариус.
Има ли такова нещо...все пак КАТ ми го казаха, макар че 2 пъти вече са ме подвеждали с инфо.

Така е Кире.
Държа да получа обчаждане като трява да се прави договора. :Mr Green Fun :да:

Аз утре ще продавам на колега двигател и за да сме спокойни всички ще му направя нотариално заверен договор за продажбата на двигателя и ще му направя заверен препис на дупчения талон за да няма проблеми в КАТ ако реши да го регистрира някой ден.
Това е начина.

За информация
Оригиналния надупчен талон винаги остава за купето, понеже той удостоверява собствеността върху автомобила /или каквото е останало от него/ mhihi , както и защото Рамата е идентификационния номер. Двигател се сменя, но номер на рама НЕ..... (освен ако не е незаконно разбира се)

Потребителски аватар
xuliganin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xuliganin » Пон 14 мар 2011 15:49

минаха две седмици а колегата още не ми е пратил номера на двигателя

да не ме изкарате отново, че съм мошенник, или че не съм съдействал

искам да помогна и да си свърша моето задължение но отново се получава като през последните 2 години

добре че той е сериозния а аз не

Върни се в “ОФФ-Топик - други”