Избора беше лесен.... но вече нямам пасат :(

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
raziel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот raziel » Сря 28 юни 2006 18:27

Стиви Джи написа:не е лошо до пуснеш и в раздел "купува". едва ли всички ти четат темата.

Its done:)
Thanks...

koev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koev » Съб 01 юли 2006 13:16

А отвориха ли ти се еърбеговете?

Потребителски аватар
raziel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот raziel » Нед 02 юли 2006 1:19

koev написа:А отвориха ли ти се еърбеговете?

Не не се отвориха, и това ме учуди.
Макар че ми казаха че не са се отворили заради ниската скорост и че удара е бил страничен/В десният мигач/ т.е нямало удар в/у двигателя и датчиците който са по радиатора.

Потребителски аватар
raziel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот raziel » Чет 27 юли 2006 23:13

Само да се похваля, Пасата е възстановен след повече от месец.
Вече е перфектен:)
Няма и помен от тов акоето се случи..
И е в прекрасно състояние. :) :)

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Чет 27 юли 2006 23:15

ЧЕСТИТО!!

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Пет 28 юли 2006 0:19

raziel написа:Само да се похваля, Пасата е възстановен след повече от месец.

:да:
Айде със здраве! и дано повече да нямаш подобни инциденти.
Сподели къде го правиха, доволен ли си от ремонта? Много ли си вътре или застрахователите поеха разноските?

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Пет 28 юли 2006 3:07

Браво! Да си го караш със здраве и повече да не стават такива неща.

Потребителски аватар
Kill of Killer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Kill of Killer » Пет 28 юли 2006 7:48

raziel написа:Само да се похваля, Пасата е възстановен след повече от месец.

Със здраве да си я караш и дай боже да не се повтори отново :wink:

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пет 28 юли 2006 9:07

честито, най-искрено ти пожелавам да няма повече такива случки...

и да не караш вече с 90 по такива улици

Потребителски аватар
Nadya_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nadya_ » Пет 28 юли 2006 9:41

Честито! Със здраве да си го караш и повече да не те спохождат подобни случки.. :D

Потребителски аватар
Bob.Baev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bob.Baev » Пет 28 юли 2006 10:03

Супер! Много и само безаварийни километри да навъртиш с тоа дзвер! И верно - по-лекинко по кръстовищата...

Потребителски аватар
raziel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот raziel » Съб 29 юли 2006 13:58

Rumen написа:Айде със здраве! и дано повече да нямаш подобни инциденти.
Сподели къде го правиха, доволен ли си от ремонта? Много ли си вътре или застрахователите поеха разноските?

Румен, правиха го в един сервиз зад главната сграда на МТЕЛ на Кукуш 1.
Сервиза ми го препоръча мой колега от работа.
Майсторите се оказаха страшно добри. До сега не бях виждал толкова добра работа. Пасата беше на дроб сърма от дясно. Маистора си намери вси4ки 4аркове, от големите неща до нитчетата по корите. В момента изглежда по добре от когато го купувах :) Всичко е въстановено , изглежда все едно че е правен в завод:) няма нищо общо с некъдрната работа на повечето доверени сервизи.
По принцип маисторите са теникиджии специализирани в тежки ПТП основно на нови автомобили. Не взимат евтино но си заслужава всеки лев който дадох да не говорим че ми казваха всичко както си е и не ми спестиха нищо нито преувеличиха нещо.
Частите които купих са за около 3000лв.
А труда е 1300лв.

Но в частите освен щетите включвам смяна на десните носачи и биалети. Ново масло, всички филтри и всички ремъци и няква ролка дето върти ремъка на климатика. Пълнене на климик.
А иначе 4астите са Преден капак, предно стъкло, десен калник и подкалник, всичко отпред - броня,подброня, държа4 броня, десен фар,мигач, декоративна решетка, тръби климатик, дехидратант, кутия въздупен филтър и един куп пластмасовии дреболиики:)

А в труда е включена и боята. Като освен сглобяването и напасването имаще боядисване на цялата предница + двете предни врати за да се получи добро преливане/защото се оказа че дясната врата е била боядисвана/ + боядисване на задната броня.

Като цяло смятам че ремонта не ми излезе чак толкова много :)
Иначе застрахователите са G*Ys платиха ми 3300лв като ме обеждават че боядисване на преден капак струва 40лв:)
Но как да е, за мен е най важно че стана и то много добре и съм много доволен.
Покрай другото си купих и две нови гуми:)

Благодаря на всички за пожеланията

JFIAT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JFIAT » Съб 29 юли 2006 15:27

Наистина внимавайте много на тези кръстовища! Точно до нас има едно такова и се налага всеки ден да правя ляв завой и повярайте така е разположено и направено, че ако има автомобили в най-лявата лента, поради наколна и завоя който има е почти невъзможно да се види дали има автомобил в съседната лента и видимостта е силно намалена. С други думи тези които завиват на ляво е адски трудно да преценят дали има засилил се автомобил и с каква скорост се движи по булеварда. Аз лично много рядко рискувам да правя там левия завой ако в лявата лента има автомобили които ми пречат на видимостта и обикновенно се налага да чакам да спрат автомобилите във всички ленти за да съм уверен, че няма да ме отнесе някой.

Един колега спомена по-горе в темата, че се дразни когато се намира на бул.България и му пресвяткат с фарове когато тъй или иначе кара с 10-на км над разрешеното!
Това е на всякъде... например на един булевард разрешената скорост е 50 км/ч, а аз карам в средната лента с 70.. и някакъв изруд ми присвятка!?! Аз разбира се не се мръднах и глупака ме изпревари през дясната лента.. при условие, че лявата беше свободна.
Друг пример: Изпреварвам колона от 2 ТИР-а на магистрала които караха с около 120. Моята скорост е 140-150, като използвам лявата лента за изпреварването.. в същото време ме настига много бързо автомобил (очевидно каращ с поне 200 или повече) и почва да ми пресвятка?!? Що за малоумник може да е тоя? Хем карам над максимално разрешената (130км/ч), пък и изпреварвам колона от 2 големи ТИР-а!? Да не говорим, че докато не ги изпреварих до последния момент тоя идиот стоеше на 2 метра зад мен...
За съжаление на пътя има много такива ненормалници със бързи и скъпи автомобили, които не уважават собствения и чуждия живот. Единствено като извод може да си направим е да следваме стриктно съветите и принципите на дефанзивното шофиране! Това е единствения начин да се предпазиш максимално от такива "шофьори"!

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Съб 29 юли 2006 16:16

JFIAT написа:...
Друг пример: Изпреварвам колона от 2 ТИР-а на магистрала които караха с около 120. Моята скорост е 140-150, като използвам лявата лента за изпреварването.. в същото време ме настига много бързо автомобил (очевидно каращ с поне 200 или повече) и почва да ми пресвятка?!? Що за малоумник може да е тоя? Хем карам над максимално разрешената (130км/ч), пък и изпреварвам колона от 2 големи ТИР-а!? Да не говорим, че докато не ги изпреварих до последния момент тоя идиот стоеше на 2 метра зад мен...
За съжаление на пътя има много такива ненормалници със бързи и скъпи автомобили, които не уважават собствения и чуждия живот. Единствено като извод може да си направим е да следваме стриктно съветите и принципите на дефанзивното шофиране! Това е единствения начин да се предпазиш максимално от такива "шофьори"!

За радост има и културни шофьори, които макар и в нарушение на скоростта не те натискат за повече от това, което може автомобила ти.
Като пример ще дам една моя случка: Пътувам си към Несебър и по пътя преди Карнобат изпреварвам с около 120-130км/ч няколко по-бавни автомобила, защото бяха направилли колона (тяхна скорост - около 70-80км/ч). Точно съм се наел зад тях и поглеждам в огледалото - чисто... нито коли, нито фарове се виждат...
Пускам левия мигач и влизам в насрещната лента. Изравнявам се с колите пред мен и... забелязвам един ляв мигач в огледалото си. Но няма как - остава ми само да продължа напред. След 2 сек поглеждам пак в огледалото - мигачите са вече 2! Един зад друг. Как ли стана това... Продължавам си изпреварването, а автомобилите зад мен си карат с моята скорост и нито пресвятвания, нито клаксони... Най културно си изчакаха да се прибера и тогава нададоха газ.
Едното беше BMW 760i, а другото Audi A8 4.2 ...
Просто може и без натискане на по-бавните от Вас...

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Съб 29 юли 2006 16:38

щом искате да си карате с разрешената скорост, карайте си в дясно и почти е сигурно че няма да имате проблеми със присвяткането.Пък и немога да разбера какво толко ви дразни в това водча зад вас да ви покаже че иска да ви изпревари?!И аз често присветкам когато някой кара в няй-лявата лента, вместо да мине в дясно и да ме пусне.Та ако ще и със 190 да карам, вие ли ще ми определяте скоростта на движение?Карайте си със 50 в града и с 90 извън него, и когато някой иска да ви изпревари и ви подкани, не го приемайте все едно ви удря шамар.
айде със здраве

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”