Trabant 601

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Trabant 601

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 01 мар 2011 19:42

Лично аз съм карал трабант! ТОчно беше 2005г ! Не беше мои, на познат! Зимата направо разбиваше всички автомобили със предно предаване! Качвал съм се горе в планината, самоче на предният капак качих един колега да се вози, и направо тая кола нямаше спирачка, нагоре вървеше повече отколкото надоло :lol:
Лесен за подръжка, но частите са кЪт! Много маневрен, въпреки че е без хидравлика!
Бре колата си е за коликционери!

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 01 мар 2011 20:47

Бе вие луди ли сте?!
Явно сте карали нов Трабант!
Нито мощност, нито клиренс са толкова добри, че да има предимство пред другите соц возила. Разход - като на Жигули.
Ако искаш да си оригинален - вземай картоненият змей. Ама не реви, че те е оставил на път, или че гори кат GTI!

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Вто 01 мар 2011 21:18

radotom написа:Е, вярно, че беше в тунела горе, ама скороста си я пише - 127км/ч

Радо това в тунела при Церн ли mhihi

И аз съм бил горд собственик на такова возило(първата ми кола).
Изобщо не може да се сравнява с 'другите соц возила'(лада, москвич...).
Не става дума, кое по-добро и зло. Коренно различни неща са.
Емоцията при трабанта е друга ;)

Иначе ми е много интересно как тази кола може да се движи с 120+ (и аз съм ги вдигал за кратко :) ) по магистралата и същото ограничение да е валидно и за съвременните коли :lol:
Спирачния път на трабанта при 120км/ч е интересно нещо:
До 120 ускоряваш от София до Ихтиман и после натискаш спирачката за да може към Пловдив да спре.
Естествено за да преодолееш безпроблемно завоите по магистралата с тази скорост ти трябва ядлива женица отзад, която да се мести обратно на центробежните сили.
Траби рулз :да:

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Вто 01 мар 2011 21:20

muns61 написа:...

Стига бе! Траби е нещо много различно от ВАЗ :deal Първата ми кола беше Вартбург 312 купе. Жесток автомобил, много общо с Траби (окачване на по един напречен ресор, двутактов мотор, къси предавки, 6 волта инсталация, права кормилна рейка - буквално може да цепиш милиметъра при управление! като спортна кола). ВАЗ овете са с кофти кормилни кутии, меки пружини отзад и лека задница, скапано купе- тотал ръжда, абеее съветска кочина. ДКВ-то (Траби и Вартбург) са коли с характер.

Мога да кажа само, че тези коли са страхотно удоволствие за шофиране! Кефа е пълен! А и са многооо здрави, ако умееш да си поне малко майстор ще ти векуват - няма клапани, компютри, мигалки, ламбда, абс, тип-троп троник, гуми от милион пари и други глупости. Там си като в състезателна кола от средата на миналият век :Mr Green Fun Да предупредя - комфорта липсва, не е за меки китки! :Mr Green Fun :063:

Иначе за идеята относно летния кеф - 100% :да:

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Сря 02 мар 2011 9:49

Абе уж четох цялата тема ама никъде не видях да пише за парното на траби, та вярно ли е че няма?
Нещо ми се мота в главата, че е въздухар или греша.

А по темата :arrow: колега взимай и не се чуди.
Преди 10г. се возихме на село с един Варбург, беше голям кеф :banana

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Сря 02 мар 2011 9:58

Скоростите на тия машини са с бастун, като на американските коли. mhihi

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Сря 02 мар 2011 10:00

vanko_VW написа:Абе уж четох цялата тема ама никъде не видях да пише за парното на траби, та вярно ли е че няма?Нещо ми се мота в главата, че е въздухар или греша.

А по темата :arrow: колега взимай и не се чуди.
Преди 10г. се возихме на село с един Варбург, беше голям кеф :banana

Има и то почти мигновенно!Използват се изпускателните колектори! :Mr Green Fun

Потребителски аватар
slance
Автомобил: Audi A6 3.0TDI
Двигател:

Мнениеот slance » Сря 02 мар 2011 10:11

Шофьорската ми кариера започна точно с Трабант 601S комби купен през 1987г.чисто нов.С него съм карал с около 130км/ч,а един комшия който имаше малко по-стар и беше сменил зъбното колело на 4-а и ме изправарваше :shock .С трабант сме ходили до ГДР.Една година на Албена се бяхме събрали 9/девет/човека на по 20г.вътре.Като почнахме да слизаме,охраната на паркинга се хвана за главата. scare Прекалено елементарен за поддръжка.Един единствен ремък без който неможе.Редовно гресиране.Сменявал съм бутало насред пътя на Ябланица и продължавам.Беше изгоряло точно в средата от силен бензин.Работеше с 86, а бях сипал 98 от Гърция по време на кризата когато даваха само по 20л.с талони.Вярно че София-Варна е около 8ч.,но тръпката е неописуема-"С кола на море". :banana

Христо Стайков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Христо Стайков » Сря 02 мар 2011 10:22

Колеги,карал съм Трабант 18 години,навъртяни 200х.к.и никъде не ме е оставял,за тези к-м имах един основен ремонт на двигател,два пъти смяна на съединител и три пъти ремонт на предница.Почти няма място в БГ където да не съм ходил и все на самоход.Относно парното тогава имах две деца и навсякъдя бяха с нас и не са измръзвали.Е вярно като дойдеше продължително спускане ставаше интересно но на равно и нагоре беше добре.А разликата от другите соц возила беше все едно сега да се качиш от ПАСАТ или ГОЛФ на Жигула.Имал съм удоволствието да покарам всичките модели за по няколко години.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Сря 02 мар 2011 10:53

slance написа:Сменявал съм бутало насред пътя на Ябланица и продължавам.

Това ми напомня за моя ремонт смяна на 1 глава пред университета :lol: (има 2 за незнаещите)
Тогава едва знаех свещ какво е и редовно си ги почиствах, като единствената манипулация, която владея.
Превъртя едната след 10тото чистене за деня :lol: . Намери се услужлив пешеходец да ми каже, че трябва глава да сменя.
Оп в първия магазин за части - глава 10лв :lol: (за тая кола съм купувал много неща и всичко ми е било по 10лв - калник, скорости, фар, 2бр глави ...)
Даже ми подариха и книжка "Аз поправям трабант" mhihi
Бързо се ориентирах и след има няма половин час бях на пътя :mrgreen:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 02 мар 2011 12:45

group® написа:Спирачния път на трабанта при 120км/ч е интересно нещо:
До 120 ускоряваш от София до Ихтиман и после натискаш спирачката за да може към Пловдив да спре.

Гальо, ползвал си някакв твърди накладки, брат! :lol:
Аз всяка година пращах моите в Троян при дядото негов човек да лепи феродо.
Доколко е било феродо не знам, защото и на твърдост, и на цвят бяха точно като клингерит! :lol: Спокойно можех с нокът да го изчопля.
Вярно - всяка пролет се сменяха, но в града карах с 90 - на 5м преди кръстовище можех да набия спирачки и влизах в 90* завой с 40! :shock
Определено спираше много по-бързо от Пассата сега ;) Най-малкото - Трабант зареден, снаряжен и готов за път тежи точно 620 кила :lol:
От място до 60км/ч ускорява за под 6сек... До 100км/ч - за 29!!! mhihi mhihi

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Сря 02 мар 2011 14:15

Бензина е на самотек, на някой по-голям баир гаснат от недостиг на бензин mhihi

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Сря 02 мар 2011 20:18

Всичко му е хубаво, само че не е много безопасен :lol:

Потребителски аватар
skilidka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skilidka » Сря 02 мар 2011 20:56

Днес имах честта да правя един такъв......леле мале.

Като го покарах малко ефекта беше УАУУУУ

Иначе на мен ми е доста тесничък..:)

Но като цяло си е шукарийка.
Навремето мой братовчед пропътува разстоянието от едно карловско село до Берлин с такъв Трабант без да го остави по пътя....навръщане се прибра с един Опел който замалко да роди в Румъния.......
Един комшия има такъв талибант и отдавна го навивам да ми го продаде-искам да си го направя кабрио.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 03 мар 2011 0:19

skilidka написа:...-искам да си го направя кабрио.

Мързел! mhihi mhihi
Не ти се реже с резака - само няколко видийки се навиваш да отвиеш, така ли?! :lol: :lol:
Майтапа на страна, покрива, както и всичкия 'картонаж' по купето се държи на видии и не-чак-кой-знае колко здраво лепило mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”