Обръщане на волан на Passat B5 (от дясно в ляво)

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Re: Обръщане на волан на Passat B5 (от дясно в ляво)

Мнениеот Ljubon » Пет 25 фев 2011 1:56

banov написа:аз моя пасат б5.5 си го регистрирах без проблем в кат със смяна на номера всичко застраховки ми излезна към 700 лв
и си го карам с десен волан и си е 6

Като те гледам, караш си го в Лондон, затова е 6. Тук да го караш така има много неудобства и само едно предимство - че като спреш, слизаш на тротоара. mhihi

Тико
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тико » Вто 01 мар 2011 10:08

...има и още един вариант с най-малко пари - слагаш си отляво на предното стъкло 2 огледала,от тая система "кръгозор", и си решаваш проблема с изпреварването и гледането отляво...не знам дали е руска,но пише на руски на огледалата.Става и за ляв волан - така виждаш отдясно пред теб,когато има голям камион,или когато си спрял на платното отляво по посока на движението и има някой пред теб...Някои може да го сметне за келешка история,но все пак помага,защото ти дава допълнителна информация на пътя.

Потребителски аватар
cr65
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cr65 » Вто 01 мар 2011 23:13

Гледам че много хора питат за регистрация в КАТ за коли с десен волан.Мога да кажа от личен опит/досега едно Ауди и един пасат5.5/ че няма никаква разлика в процедурата и таксите.Единствено на някой места могат да направят проблем за фаровете/казвали са ми за Пловдив/Гражданската за сега е на същата цена като на кола с ляв волан,обаче каското е наполовина.При данъчните трябва да има преведен договор,може да си го напише и сами,ако ли не-преведете талона.Обръщане на волан излиза около 1700-2000лв. труд+части/пасат 5.5/.Когато е направено качествено ,единствения начин да се познае е по номера на рамата.

Потребителски аватар
ivanoid
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivanoid » Съб 18 юни 2011 11:51

cr65 написа:Гледам че много хора питат за регистрация в КАТ за коли с десен волан.Мога да кажа от личен опит/досега едно Ауди и един пасат5.5/ че няма никаква разлика в процедурата и таксите.Единствено на някой места могат да направят проблем за фаровете/казвали са ми за Пловдив/Гражданската за сега е на същата цена като на кола с ляв волан,обаче каското е наполовина.При данъчните трябва да има преведен договор,може да си го напише и сами,ако ли не-преведете талона.Обръщане на волан излиза около 1700-2000лв. труд+части/пасат 5.5/.Когато е направено качествено ,единствения начин да се познае е по номера на рамата.

Здравей, колега.Къде в София може да се обърне въпросния Passat за 1700-2000лв. труд+части и да няма разлика с такава с ляв волан?Неискам да започвам пак темата има ли смисъл и т.н. прочел съм 98745 теми по въпроса.Ако е възможно искам да видя кола с обърнат волан.
Поздрави :P

pasat5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pasat5 » Пет 19 авг 2011 19:35

Koлега тук в Перник можеш да го обърнеш за тези пари и мога да ти покажа обръштан

Потребителски аватар
ico.stoev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ico.stoev » Вто 23 авг 2011 22:45

Колега дай да видим малко снимки

Потребителски аватар
filipoff92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот filipoff92 » Вто 13 сеп 2011 10:57

ellitu написа:Вече се чудя какво да правя. :036:
Всеки ме съветва различно.Едни казват, че не си е работа с десен волан и независимо от разходите по-добре да го обърна, а други казват, че не си заслужава и всичко е въпрос на навик и само извънградско при изпреварването е малко по-кофти. :024:
Мисля да покарам малко колата с десен волан и ако тоооолкова немога да свикна ще го сменя.
До сега не съм карала автомобил с десен волан, но ще видим до какъв извод ще стигна сама. :да:

Ели ... аз карам кола с десен волан и няма нищо сложно ... поне при мен абсолютно всичко е същото само това е различното, че си от другата страна и когато пред теб има нещо по-голямо (бус,камион,тир и т.н) нямаш видимост и трябва или някой до теб да те опътва или да се изнесеш с риск! Лично моето мнение е, че няма смисъл да обръщаш волана поради простата причина, че ще отидат много средства и не е гаранция, че ще бъде качествено направена! Карай си така колата ... въпрос на свикване е и ще го разбереш ... единственото лошо е, че след кола с десен волан ако се качиш на кола с ляв .. ще ти се струва, че дясната страна на колата ти е като чужда и ще трябва да свикваш на ново ... :beer

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Вто 13 сеп 2011 11:16

Да си внесеш кола с десен волан, за да си я караш тук е върха на простотията и пишман гъзарията..Но ние, българите, сме особено племе- винаги гледаме да цепим стотинката на две, но винаги да сме гъзари. Когато не можеш да си позволиш същата кола с лява дирекция, си купуваш по-стар модел или поне я обръщаш в най-лошия случай!Но твоето желание да стане като заводска лява дирекция и накрая да се потупаш по гърдите, че си напавил е.бати далаверата за тънки пари, е няма как да стане. Ако искаш и в Марс да ти я направят, винаги ще личи, че е обръщана!Поне за тези, които имат някакви познания за автомобилите..
А за фаровете - от памтивека хората са измислили "прости" лепенки, които вършат работа и струват жълти стотинки. Ако обаче знаеш, че се продават, но не си ги сложил досега, защото, разбираш ли, ще се "преебе" гъзарската визия на автомобила, е**м ти и дясната дирекция и всички, които карат така!

Потребителски аватар
filipoff92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот filipoff92 » Вто 13 сеп 2011 12:59

Не ставаше въпрос за това, но както и да е! Като не ти харесва недей да караш ...и още повече всеки си избира какво да кара ... вкарай си тогава от Италия няква италиянска чикия и си карай ... кво ревете само ... не става въпрос за гъзария, а за избор на кола която ти харесва ... никой не те кара да караш кола с дясна дирекция и никой не ти е искал мнението за автомобилите с дясна дирекция ... карай си колата която имаш и това е ... недей да говориш, че е от гъзария или нещо подобно .. всеки има право на избор какво да кара и как да го кара ... като си недоволен от това изобщо не знам за какво пишеш в тази тема !!! :banghead: :глупав

al_lukanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот al_lukanov » Вто 13 сеп 2011 21:29

Kолите с десен волан трябва да се забранят за регистрация в българия! опасни са!

Потребителски аватар
filipoff92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот filipoff92 » Вто 13 сеп 2011 21:38

Въпрос на гледна точка ...

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Сря 14 сеп 2011 9:26

al_lukanov написа:Kолите с десен волан трябва да се забранят за регистрация в българия! опасни са!

И аз мисля така

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Сря 14 сеп 2011 9:45

dlug написа:
al_lukanov написа:Kолите с десен волан трябва да се забранят за регистрация в българия! опасни са!

И аз мисля така

Пичове, това, че Вие мислите така не значи нищо :да: ... Много са ми интересни някакви подобни самосиндикални изказвания! Значи държавите, които са дооооста по-напред от нас в каквото и да е отношение(САЩ - бил съм там и съм виждал бая коли с десен волан и по-интересното е, че съм карал такива там, Англия - там пък съм виждал доста с лява дирекция, Франция и подобни) позволяват и двете дирекции да се движат спокойно по пътните мрежи, а тук според Бай Генчо трябвало да ги забранят... Моля да не превръщаме темата в спор, защото не е нужно на колежката да и цапаме темата с "вечния спор". Благодаря предварително, просто Вие си казахте тезата, съответно и аз!

filipoff92 написа:
ellitu написа:Вече се чудя какво да правя. :036:
Всеки ме съветва различно.Едни казват, че не си е работа с десен волан и независимо от разходите по-добре да го обърна, а други казват, че не си заслужава и всичко е въпрос на навик и само извънградско при изпреварването е малко по-кофти. :024:
Мисля да покарам малко колата с десен волан и ако тоооолкова немога да свикна ще го сменя.
До сега не съм карала автомобил с десен волан, но ще видим до какъв извод ще стигна сама. :да:

Ели ... аз карам кола с десен волан и няма нищо сложно ... поне при мен абсолютно всичко е същото само това е различното, че си от другата страна и когато пред теб има нещо по-голямо (бус,камион,тир и т.н) нямаш видимост и трябва или някой до теб да те опътва или да се изнесеш с риск! Лично моето мнение е, че няма смисъл да обръщаш волана поради простата причина, че ще отидат много средства и не е гаранция, че ще бъде качествено направена! Карай си така колата ... въпрос на свикване е и ще го разбереш ... единственото лошо е, че след кола с десен волан ако се качиш на кола с ляв .. ще ти се струва, че дясната страна на колата ти е като чужда и ще трябва да свикваш на ново ... :beer

Напълно подкрепям колегата, не е нищо сложно, само време трябва...На мен ми беше странно в началото като се качих и трябваше да сменям скоростите с лявата ръка, но след няколко излизания извънградско посвикнах и вече градско не ми е толкова притеснено. По-добре покарай малко и ако прецениш, че не се чувстваш комфортно тогава тръгни да обръщаш дирекцията, но наистина предполагам, че ще е хубаво да се види предишната работа на майсторите по същата процедура на друга кола. :beer

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Сря 14 сеп 2011 13:18

nokiangage написа:... Моля да не превръщаме темата в спор, защото не е нужно на колежката да и цапаме темата с "вечния спор".

Тук аз спор не виждам. Казах си с две думи мнението (моето лично мнение, което по ред причини се покрива с мнението на някои колеги и по ред причини е коренно противоположно с мнението на други колеги)
или трябва да се обърне волана или да се продаде колата и да се вземе с ляв. Сега не почвайте да пишете пак как не съм прав и как няма проблем да се кара с ляв волан. Всеки си има глава на раменте.

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Сря 14 сеп 2011 16:43

filipoff92,

Като гледам си най-върлият защитник на дясната дирекция.Имам чувството, че скоро ще започнеш да ни убеждаваш, че дясната дирекция е по-удобна от лявата... Кажи ми, ако не е от гъзария, защо карате коли с десен волан? Ти сам си противоречиш в поста, който си публикувал! Казваш, че не е от гъзария и в същото време заявяваш, че всеки има право да кара колата, която му харесва! Съгласен съм с теб, но тогава защо не я купува с лява дирекция,ако толкова му харесва? Аз веднага ти отговарям - защото не може да си позволи същата кола с десен волан, но гъзарията и тарикатлъка толкова го тресе, че предпочита малко по-нова кола , пред такава с лява дирекция, но стар модел и да се превърне в потенциален убиец на междуградските пътища! Нали трябва да се покаже и после да се фука, че кара бахти яката кола ?
А относно това какво аз карам ... малко ще е грубо, но ти не можеш да си позволиш като моята и с дясна дирекция. Айде със здраве!

Върни се в “Passat”