dlug написа:al_lukanov написа:Kолите с десен волан трябва да се забранят за регистрация в българия! опасни са!
И аз мисля така
Пичове, това, че Вие мислите така не значи нищо

... Много са ми интересни някакви подобни самосиндикални изказвания! Значи държавите, които са дооооста по-напред от нас в каквото и да е отношение(САЩ - бил съм там и съм виждал бая коли с десен волан и по-интересното е, че съм карал такива там, Англия - там пък съм виждал доста с лява дирекция, Франция и подобни) позволяват и двете дирекции да се движат спокойно по пътните мрежи, а тук според Бай Генчо трябвало да ги забранят... Моля да не превръщаме темата в спор, защото не е нужно на колежката да и цапаме темата с "вечния спор". Благодаря предварително, просто Вие си казахте тезата, съответно и аз!
filipoff92 написа:ellitu написа:Вече се чудя какво да правя.
Всеки ме съветва различно.Едни казват, че не си е работа с десен волан и независимо от разходите по-добре да го обърна, а други казват, че не си заслужава и всичко е въпрос на навик и само извънградско при изпреварването е малко по-кофти.
Мисля да покарам малко колата с десен волан и ако тоооолкова немога да свикна ще го сменя.
До сега не съм карала автомобил с десен волан, но ще видим до какъв извод ще стигна сама.

Ели ... аз карам кола с десен волан и няма нищо сложно ... поне при мен абсолютно всичко е същото само това е различното, че си от другата страна и когато пред теб има нещо по-голямо (бус,камион,тир и т.н) нямаш видимост и трябва или някой до теб да те опътва или да се изнесеш с риск! Лично моето мнение е, че няма смисъл да обръщаш волана поради простата причина, че ще отидат много средства и не е гаранция, че ще бъде качествено направена! Карай си така колата ... въпрос на свикване е и ще го разбереш ... единственото лошо е, че след кола с десен волан ако се качиш на кола с ляв .. ще ти се струва, че дясната страна на колата ти е като чужда и ще трябва да свикваш на ново ...

Напълно подкрепям колегата, не е нищо сложно, само време трябва...На мен ми беше странно в началото като се качих и трябваше да сменям скоростите с лявата ръка, но след няколко излизания извънградско посвикнах и вече градско не ми е толкова притеснено. По-добре покарай малко и ако прецениш, че не се чувстваш комфортно тогава тръгни да обръщаш дирекцията, но наистина предполагам, че ще е хубаво да се види предишната работа на майсторите по същата процедура на друга кола.