светване на лампата на маслото
светване на лампата на маслото
светвами лампата на маслото-пасат б3 1.8 моно.масло има дали не е от датчици???
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Re: светване на лампата на маслото
Кога и за колко време светва? С какво масло си? Кога е сменяно маслото последно и сменян ли е филтърът?
- swir4o
- Автомобил: VW Passat Variant Pacific
- Двигател: 1.8 ADZ
Ако не се чува зумера, може да става дума за студена спойка в таблото.Много често срещан проблем. Първо си виж нивото на маслото, след това си провери налягането в сервиз.Ако го прави на топъл мотор има вероятност маслото да е причината. Следва проверка на датчика на маслото и т. н. По- добре дай още инфо, за да помогнем.
- berkant3008
- Автомобил: PASSAT B3
- Двигател: ABS-93
- Контакти:
може да е датчиците,табло,на масленната помпа се шлайфа 1 желязце ако е от нея де,маслен филтър,и както беше моя случай можеда се окаже 4е е от кабелите-някъде си опира където не трябва и почва да свети.откриваш проблема на късмет почваш от което те съмнява или от най евтината част-датчика-4 лв. и така доката спре да свети.ако разкажеш по подробно може и от раз да се открие проблема.измери си налягането и..........пиши
колега след замерване на налягането зависи какво ще покаже манометьра може да започнеш с повдигачи или лагери на коляновия вал при мен беше така колата е б3 г60 синхро на колегата голф2 сьщо смяна на лагери преди това сменя помпа слага добавки но когато загрее лампата светва с нови лагери всичко е окей
-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз имах подобен проблем с моят пасат Б3 1.8 моно ABS - на дълъг път първоначално (а по-късно и при градско каране)лампата на маслото ми светваше и зумера пищеше (маслото си беше в границите на нормалното)-проблема си реших като свалих, отдушника на картерни газове (този които е на блока на двигатела)целият вътре беше клеясал и дупката за проходимост на картерни газове беше задръстена с мазнотий - почистох го перфектно и с това проблема ми се реши
Успех при решаване на проблема 

здр.
МОя проблем е следния:
имам ПАсат Б3-когато автомобила загрее между 2 000 и 2900 оборота светва лампата за маслото заедно със зумера-под тези или над тези посочени обороти нямам проблеми
1.проверил съм датчика-проблема не е в него
Умолявам ви дайте ми съвет от къде може да е проблема?
МОя проблем е следния:
имам ПАсат Б3-когато автомобила загрее между 2 000 и 2900 оборота светва лампата за маслото заедно със зумера-под тези или над тези посочени обороти нямам проблеми
1.проверил съм датчика-проблема не е в него

Умолявам ви дайте ми съвет от къде може да е проблема?
Здрявейте
И аз имам същия проблем като на колегата Пацо
Колата е венто 1.8 моно , а също така и изтича масло от датчика над филтара когато се движи колата
Колата е венто 1.8 моно , а също така и изтича масло от датчика над филтара когато се движи колата
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
M1ro85 написа:Здрявейте
Смени го! Евтини са и няма да имаш проблеми повече!

-
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
Паце ,за лагери си баце.