Бих желал да се оплача от своето Polo
- achopopov
- Автомобил:
- Двигател:
Бих желал да се оплача от своето Polo
Здравейте, колеги! Преди около 2 години и половина си купих поло с голям мерак, впечатлен от пробата преди да броя 3200... Та взех си аз колата и почнах с голям мерак малко по малко да си я правя и стигнах до 7000 и в интерес на истината сега колата изглежда наистина добре:) като изключим това, че миналата година платих 700лв за съединител и маховик, сега ми се счупи скоростната кутия, утре ще ми съобщят хубавата цена, целогодишно сменям някви джуджавки... Малка кола, а ми излиза супер скъпа за поддръжка! И най-интересното е, че е сервизна,маслото се сменя на всеки 9500-10000км, течности винаги до горе и то качествени,консумативи също... пазя я като очите си и пак се разваля да е*а и дарака. И гори 6.5л градско, става въпрос за 1.9 нафта. Имах един форд преди 3-4 години не можех да го кача до 6 чудо да стане! Едно, че тази е по лека и 2ро че е 1.9, а не 1.6. Мисля на лято да я махам и да мина към Ауди, и да зарежа VW. Дано и там да не ям дървото, че... 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Бих желал да се оплача от своето Polo
Всъщност от какво се оплакваш? Че си сменил консумативите ли? Съединителят е консуматив при всички марки автомобили. Относно разхода - 6.5л/100 е добре, какво точно си очаквал от тая кола? Да гори 5 в града и 3 извън него ли?
- marto9111
- Автомобил:
- Двигател:
Колега и аз имам Polo 1.9D AEF и също смених съединител за 860лв ,винаги е пазена ,гледана. Аз карам малко по-бързо та ми харчи 8-9л/100км. А и много ми гори подгревните свещи.А и грам не върви направо си е мъртвородена.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, човек да ти има оплакванията! И какво си вложил в нея та 7000 лева ти излезе!? Ако влагаш в КИЧ-Тунинг, няма какво да се оплакваш! Един съединител и сега скоростите за 2 години е нищо! Аз за 2 години съм дал повече отколкото ти за Тунинг по колата и няма какво да се оплаквам, щот това са стари коли! И не се знае какво са видяли преди нас! Няма значение дали има сервизна книжка, това не означава че колата е запазена! Нищо лично, ма като вземеш събратчето Ауди не се знае там на какво ще попаднеш ! Стегни си колата, така и така си вложил пари в нея и си я карай! Че цените на колите паднаха яко, повече от 2 бона неможеш да и вземеш но ти си знаеш! 

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Караи си колата бе Колега!Да не мислиш ,че другата ще е по хубава.Караме коли на по 15 - 20 години и се оплакваме!И аз моята я купих за 5 ама сигорно е стигнала 10 ама си я харесвам и си я карам. 

- marto9111
- Автомобил:
- Двигател:
На този мотор не му е нужен съединител за 7-800,1000 лв (с демпферен маховик).И аз не съм доволен от мойта кола и не бих повторил отново да си купя дизел. И мойта е за продам.
- achopopov
- Автомобил:
- Двигател:
700лв струва маховика защото е нов,просто е на Valeo. Ще дам следния пример... Баща ми върти почти същите километри, които аз въртя с моята всяка година. Има един дърт пасат 1.9 тди, има го от 6 години и почти нищо не сменя.Супер доволен е от колата, а аз си мисля, че в моята проблема е че е нисък клас... Може и да бъркам не знам. И относно коментара на колегата, че маховик и скоростна кутия са нищо за 2 години... да питам кой влага 1000лв всяка година за поддържка на колата си, без гуми и темподобни:) а относно тунинг-а не съм правил някъв тунинг... има по-хубви джанти, оригинално крило затъмнени стъкла качествен ксенон и музиката е доста скъпа( двд система с камери парктроникии още 770134 джуджавки:) честно казано очаквах нещо по-качествено като я купувах количката. В интерес на истината тампони, амортисьори, носачи и темподобни никога не съм сменял... и са здрави все още, за което ЕВАЛА:)ноо останалите дребни проблеми...
- Namesata
- Автомобил: VW PASSAT USA
- Двигател: KR 16V 9A
achopopov написа:700лв струва маховика защото е нов,просто е на Valeo. Ще дам следния пример... Баща ми върти почти същите километри, които аз въртя с моята всяка година. Има един дърт пасат 1.9 тди, има го от 6 години и почти нищо не сменя.Супер доволен е от колата, а аз си мисля, че в моята проблема е че е нисък клас... Може и да бъркам не знам. И относно коментара на колегата, че маховик и скоростна кутия са нищо за 2 години... да питам кой влага 1000лв всяка година за поддържка на колата си, без гуми и темподобни:) а относно тунинг-а не съм правил някъв тунинг... има по-хубви джанти, оригинално крило затъмнени стъкла качествен ксенон и музиката е доста скъпа( двд система с камери парктроникии още 770134 джуджавки:) честно казано очаквах нещо по-качествено като я купувах количката. В интерес на истината тампони, амортисьори, носачи и темподобни никога не съм сменял... и са здрави все още, за което ЕВАЛА:)ноо останалите дребни проблеми...
В нас е обратното аз ровя по пасата бащата полото грам не го бара.

Кои как уцели е според мене.
- stefan4o
- Контакти:
Т.е. се оплакваш, че си купил мултимедия за 3500 лева и си я сложил в нея. Понякога не мога да разбера хора като теб, колега. Какви ти бяха очакванията за тази кола преди да я купиш? 

- achopopov
- Автомобил:
- Двигател:
хахах еми май на късмет е работата:) колега относно медиата не виждам ква връзка има едното с другото... всмисъл аз си купувам кола слагам някакви работи, които биха ми върили работа и очаквам понеже карам vw да спестя някой лев за поддръжката... а не всяка година да давам по 1000лв. Един мой приятел има LANCIA и плаща в пъти по-малко:)
- stefan4o
- Контакти:
Доколкото разбрах, си сменил маховик и съединител, а сега имаш и проблем със скоростната кутия. Сменял си и някакви джуджавки. Ами не си случил на кола явно. Или по-скоро така е със старите коли, все нещо имат за смяна. От време на време човек трябва и да поглежда под капака, щото предполагам тая скоростна кутия не се е счупила от раз. Явно има всеобща заблуда, че човек като си купи VW и само ще кара без нищо да пипа. Ако има хора, които вярват в това, по-добре да не си купуват автомобил 

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Колко пари ще дадеш за подръжка зависи не само от колата, но и от човека, който я поддържа. Аз почти не давам пари за подръжка, течностите са на минимум и са най-евтините само един поглед към гоУфа и веднага става ясно колко пари давам за подръжка
Грижа се само за най-важните неща - колата е да ми служи на мен, а не аз да и служа.
Не мога да си представя как се троши скоростна кутия, а съединител не можеш ли да намериш по-евтин.
Сигурен съм, че ако вземеш Ауди за две години ще налееш още повече пари в него, и то не защото Аудито е по-трошливо, а защото е по-джиджено и ще искаш всичко да му е идеално.
Най-добре си карай полото, някъде четох един съвет като си купуваш кола да търсиш такава, от която собственика се оплаква колко много пари е налял в нея. И не го ръчкай много, скорости и съединител не се трошат от пенсионерско каране.

Не мога да си представя как се троши скоростна кутия, а съединител не можеш ли да намериш по-евтин.
Сигурен съм, че ако вземеш Ауди за две години ще налееш още повече пари в него, и то не защото Аудито е по-трошливо, а защото е по-джиджено и ще искаш всичко да му е идеално.
Най-добре си карай полото, някъде четох един съвет като си купуваш кола да търсиш такава, от която собственика се оплаква колко много пари е налял в нея. И не го ръчкай много, скорости и съединител не се трошат от пенсионерско каране.
Последна промяна от ktamen на Чет 03 мар 2011 20:36, променено общо 1 път.
- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
Ох леле, айде ми кажете, как така същото Поло като твоето го взехме за 5500 лева, от как го имаме по него са сменени акумулатор, подгревни свещи, предни накладки, соленоид на стартера и няколко пъти консумативи, при все, че като го взехме съединителя не беше китка, ама държи още, сега се обажда бендикс и това е... Вие изпосменихте какво ли не, изпотрошихте какво ли не. Е то не става така, колите трябва и да се пазят по някакъв начин, обикновено тогава се чупят по-малко 
Спомням си за един коментар, не мога да се сетя само от АКБ ли от тук ли беше, за човек, светил маслото на 3 коли, едната от които нова и при това премиум клас-как го постигнал-както запали, следва потегляне, пълна газ, максимално натоварване на студен ДВГ и ето ти проблем. Пазете си колите и няма да се оплаквате

Спомням си за един коментар, не мога да се сетя само от АКБ ли от тук ли беше, за човек, светил маслото на 3 коли, едната от които нова и при това премиум клас-как го постигнал-както запали, следва потегляне, пълна газ, максимално натоварване на студен ДВГ и ето ти проблем. Пазете си колите и няма да се оплаквате

-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Колега и Ферари да си купиш ако дремеш при покупката пак ще си недоволен
- lub0o
- Автомобил: Subaru Outback 2.5-05
- Двигател:
това е много относително колега,дошъл е момента просто-караш стара кола не нова на 30 000км.
аз карах 4 години със дискове и накладки втора употреба,карам колата 6-дни в седмицата по 20-30км на ден,но карам леко и пазя колата
зависи много и от шофъора,подръжка и т.н.
сега ако продадеш колата е глупаво,карай си я-вече няма да правиш тези ремонти
аз карах 4 години със дискове и накладки втора употреба,карам колата 6-дни в седмицата по 20-30км на ден,но карам леко и пазя колата
зависи много и от шофъора,подръжка и т.н.
сега ако продадеш колата е глупаво,карай си я-вече няма да правиш тези ремонти
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”