Бих желал да се оплача от своето Polo

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
achopopov
Автомобил:
Двигател:

Бих желал да се оплача от своето Polo

Мнениеот achopopov » Чет 03 мар 2011 18:30

Здравейте, колеги! Преди около 2 години и половина си купих поло с голям мерак, впечатлен от пробата преди да броя 3200... Та взех си аз колата и почнах с голям мерак малко по малко да си я правя и стигнах до 7000 и в интерес на истината сега колата изглежда наистина добре:) като изключим това, че миналата година платих 700лв за съединител и маховик, сега ми се счупи скоростната кутия, утре ще ми съобщят хубавата цена, целогодишно сменям някви джуджавки... Малка кола, а ми излиза супер скъпа за поддръжка! И най-интересното е, че е сервизна,маслото се сменя на всеки 9500-10000км, течности винаги до горе и то качествени,консумативи също... пазя я като очите си и пак се разваля да е*а и дарака. И гори 6.5л градско, става въпрос за 1.9 нафта. Имах един форд преди 3-4 години не можех да го кача до 6 чудо да стане! Едно, че тази е по лека и 2ро че е 1.9, а не 1.6. Мисля на лято да я махам и да мина към Ауди, и да зарежа VW. Дано и там да не ям дървото, че... :beer

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Бих желал да се оплача от своето Polo

Мнениеот stefan4o » Чет 03 мар 2011 18:34

Всъщност от какво се оплакваш? Че си сменил консумативите ли? Съединителят е консуматив при всички марки автомобили. Относно разхода - 6.5л/100 е добре, какво точно си очаквал от тая кола? Да гори 5 в града и 3 извън него ли?

Потребителски аватар
marto9111
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marto9111 » Чет 03 мар 2011 18:37

Колега и аз имам Polo 1.9D AEF и също смених съединител за 860лв ,винаги е пазена ,гледана. Аз карам малко по-бързо та ми харчи 8-9л/100км. А и много ми гори подгревните свещи.А и грам не върви направо си е мъртвородена.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 03 мар 2011 18:41

Колега, човек да ти има оплакванията! И какво си вложил в нея та 7000 лева ти излезе!? Ако влагаш в КИЧ-Тунинг, няма какво да се оплакваш! Един съединител и сега скоростите за 2 години е нищо! Аз за 2 години съм дал повече отколкото ти за Тунинг по колата и няма какво да се оплаквам, щот това са стари коли! И не се знае какво са видяли преди нас! Няма значение дали има сервизна книжка, това не означава че колата е запазена! Нищо лично, ма като вземеш събратчето Ауди не се знае там на какво ще попаднеш ! Стегни си колата, така и така си вложил пари в нея и си я карай! Че цените на колите паднаха яко, повече от 2 бона неможеш да и вземеш но ти си знаеш! :012:

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Чет 03 мар 2011 18:46

Караи си колата бе Колега!Да не мислиш ,че другата ще е по хубава.Караме коли на по 15 - 20 години и се оплакваме!И аз моята я купих за 5 ама сигорно е стигнала 10 ама си я харесвам и си я карам. :beer

Потребителски аватар
marto9111
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marto9111 » Чет 03 мар 2011 19:02

На този мотор не му е нужен съединител за 7-800,1000 лв (с демпферен маховик).И аз не съм доволен от мойта кола и не бих повторил отново да си купя дизел. И мойта е за продам.

Потребителски аватар
achopopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот achopopov » Чет 03 мар 2011 19:24

700лв струва маховика защото е нов,просто е на Valeo. Ще дам следния пример... Баща ми върти почти същите километри, които аз въртя с моята всяка година. Има един дърт пасат 1.9 тди, има го от 6 години и почти нищо не сменя.Супер доволен е от колата, а аз си мисля, че в моята проблема е че е нисък клас... Може и да бъркам не знам. И относно коментара на колегата, че маховик и скоростна кутия са нищо за 2 години... да питам кой влага 1000лв всяка година за поддържка на колата си, без гуми и темподобни:) а относно тунинг-а не съм правил някъв тунинг... има по-хубви джанти, оригинално крило затъмнени стъкла качествен ксенон и музиката е доста скъпа( двд система с камери парктроникии още 770134 джуджавки:) честно казано очаквах нещо по-качествено като я купувах количката. В интерес на истината тампони, амортисьори, носачи и темподобни никога не съм сменял... и са здрави все още, за което ЕВАЛА:)ноо останалите дребни проблеми...

Потребителски аватар
Namesata
Автомобил: VW PASSAT USA
Двигател: KR 16V 9A

Мнениеот Namesata » Чет 03 мар 2011 19:33

achopopov написа:700лв струва маховика защото е нов,просто е на Valeo. Ще дам следния пример... Баща ми върти почти същите километри, които аз въртя с моята всяка година. Има един дърт пасат 1.9 тди, има го от 6 години и почти нищо не сменя.Супер доволен е от колата, а аз си мисля, че в моята проблема е че е нисък клас... Може и да бъркам не знам. И относно коментара на колегата, че маховик и скоростна кутия са нищо за 2 години... да питам кой влага 1000лв всяка година за поддържка на колата си, без гуми и темподобни:) а относно тунинг-а не съм правил някъв тунинг... има по-хубви джанти, оригинално крило затъмнени стъкла качествен ксенон и музиката е доста скъпа( двд система с камери парктроникии още 770134 джуджавки:) честно казано очаквах нещо по-качествено като я купувах количката. В интерес на истината тампони, амортисьори, носачи и темподобни никога не съм сменял... и са здрави все още, за което ЕВАЛА:)ноо останалите дребни проблеми...

В нас е обратното аз ровя по пасата бащата полото грам не го бара. mhihi mhihi
Кои как уцели е според мене.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 03 мар 2011 19:33

Т.е. се оплакваш, че си купил мултимедия за 3500 лева и си я сложил в нея. Понякога не мога да разбера хора като теб, колега. Какви ти бяха очакванията за тази кола преди да я купиш? :Mr Green Fun

Потребителски аватар
achopopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот achopopov » Чет 03 мар 2011 19:42

хахах еми май на късмет е работата:) колега относно медиата не виждам ква връзка има едното с другото... всмисъл аз си купувам кола слагам някакви работи, които биха ми върили работа и очаквам понеже карам vw да спестя някой лев за поддръжката... а не всяка година да давам по 1000лв. Един мой приятел има LANCIA и плаща в пъти по-малко:)

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 03 мар 2011 19:56

Доколкото разбрах, си сменил маховик и съединител, а сега имаш и проблем със скоростната кутия. Сменял си и някакви джуджавки. Ами не си случил на кола явно. Или по-скоро така е със старите коли, все нещо имат за смяна. От време на време човек трябва и да поглежда под капака, щото предполагам тая скоростна кутия не се е счупила от раз. Явно има всеобща заблуда, че човек като си купи VW и само ще кара без нищо да пипа. Ако има хора, които вярват в това, по-добре да не си купуват автомобил mhihi

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Чет 03 мар 2011 20:20

Колко пари ще дадеш за подръжка зависи не само от колата, но и от човека, който я поддържа. Аз почти не давам пари за подръжка, течностите са на минимум и са най-евтините само един поглед към гоУфа и веднага става ясно колко пари давам за подръжка :Mr Green Fun Грижа се само за най-важните неща - колата е да ми служи на мен, а не аз да и служа.
Не мога да си представя как се троши скоростна кутия, а съединител не можеш ли да намериш по-евтин.
Сигурен съм, че ако вземеш Ауди за две години ще налееш още повече пари в него, и то не защото Аудито е по-трошливо, а защото е по-джиджено и ще искаш всичко да му е идеално.
Най-добре си карай полото, някъде четох един съвет като си купуваш кола да търсиш такава, от която собственика се оплаква колко много пари е налял в нея. И не го ръчкай много, скорости и съединител не се трошат от пенсионерско каране.

Последна промяна от ktamen на Чет 03 мар 2011 20:36, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Чет 03 мар 2011 20:34

Ох леле, айде ми кажете, как така същото Поло като твоето го взехме за 5500 лева, от как го имаме по него са сменени акумулатор, подгревни свещи, предни накладки, соленоид на стартера и няколко пъти консумативи, при все, че като го взехме съединителя не беше китка, ама държи още, сега се обажда бендикс и това е... Вие изпосменихте какво ли не, изпотрошихте какво ли не. Е то не става така, колите трябва и да се пазят по някакъв начин, обикновено тогава се чупят по-малко :wink:
Спомням си за един коментар, не мога да се сетя само от АКБ ли от тук ли беше, за човек, светил маслото на 3 коли, едната от които нова и при това премиум клас-как го постигнал-както запали, следва потегляне, пълна газ, максимално натоварване на студен ДВГ и ето ти проблем. Пазете си колите и няма да се оплаквате :wink:

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Чет 03 мар 2011 20:44

Колега и Ферари да си купиш ако дремеш при покупката пак ще си недоволен

Потребителски аватар
lub0o
Автомобил: Subaru Outback 2.5-05
Двигател:

Мнениеот lub0o » Чет 03 мар 2011 20:55

това е много относително колега,дошъл е момента просто-караш стара кола не нова на 30 000км.
аз карах 4 години със дискове и накладки втора употреба,карам колата 6-дни в седмицата по 20-30км на ден,но карам леко и пазя колата
зависи много и от шофъора,подръжка и т.н.
сега ако продадеш колата е глупаво,карай си я-вече няма да правиш тези ремонти

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”