Здравейте колеги,
Питането към вас ми е следното: Може ли някой да ми каже кой е бушона за предните чистачки на Голф 5, 2003 год. Ето и схемата свалена от таблото с бушоните:
Проблема с чистачките е, че преди месец спряха да се движат, а пръскалките нямаха повреда. Задната чистачка също е добре. Смених моторчето и проработиха...За 5 дена ...В деня на смяната работеха, след това не ми се наложи да ги ползвам и снощи цъкнах да измия стъклото, пръскалките го омазаха, обаче чистачките не мръднаха...В първия случай не беше от самото моторче, понеже при директно подаване на ток си работеше. Проблема беше в това нещо: Вече си имам 2 най-вероятно повредени. Ще отида при майстор, но каже ли ми сменяй...става лошо. Едно от тези ел. нещица струва 180-200лв. втора употреба, ново 370 без ДДС., а и ако все така гори на втория опит за пускане на чистачки ще ми излезе златно. Имам и друг проблем. Звуковите индикации за забравени светлини и отворен капак не действат. Дали има общо м/у двата проблема.
Ако има някой компетентен, моля да се отзове.
Чистачки на Голф 5-проблем
- elimn
- Автомобил: Golf V
- Двигател: BKD 2004
Чистачки на Голф 5-проблем
Последна промяна от elimn на Сря 04 май 2011 12:48, променено общо 2 пъти.
Re: Чистачки на Голф 5 ми пият соса и парите!
не знам каво ти свети червено на таблото но знам светне ли червено че не е добре,ако е жълто иди дойди но червено 

- elimn
И аз така знам, за това питам. Не е продължителна светлината. Същия червен волан се появява и когато запаля мотора в движение. Да не би да е някакъв вид рестарт на нещо...
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
На 41 и 46 позиция има символи за чистачки.На 41 вероятно е двигателя,а на 46 за помпичката!Твоя Голф с електо-серво ли е(червения волан)?
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
при голф 5 с отварянето на предния капак се забраняват чистачките.
щом не свети плафона и не индикира на таблото-много вероятно е да имаш някъде проблем с бутони. на предния капак е вграден в бравата.
за всичко отговаря контролера cenrtral electronics, който живее под таблото.
тия неща не горят. или горят трудно...
а за да се смени моторчето се отваря предния капак, което означава че ако са размърдали бутончето-ще бачка, докато не замине пак...
провери ключалката на капака!

щом не свети плафона и не индикира на таблото-много вероятно е да имаш някъде проблем с бутони. на предния капак е вграден в бравата.
за всичко отговаря контролера cenrtral electronics, който живее под таблото.
тия неща не горят. или горят трудно...
а за да се смени моторчето се отваря предния капак, което означава че ако са размърдали бутончето-ще бачка, докато не замине пак...
провери ключалката на капака!
Бушона за чистачките се намира в двигателният отсек от ляво по посока на движение на автомобила.Един черен капак.Отваряш и отдолу има много бушони и 4 бр. релета.Бушона е 31-ва позиция 25 ампера.Ако е изгорял провери дали двете оси на чистачките се движат свободно във втулките.Понякога втулките се окисляват и осите на двете рамена затягат,което товари ел.мотора и бушон 31 гори.Това което пише Ваското еизключително важно.Задължително провеи и него.Ако не се оправиш пиши на лични ще ти дам по-подробни обяснения.Не бързай да купуваш и да сменяш на поразия.Успех!
- elimn
Бушон-здрав. Сега проверка на ключалка.
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Волан с червен цвят, означава проблем с управлението. Затяга ли волана при светване на червения знак?
- elimn
Явно светването на червена светлина-волан не е проблем. Тя си свети и при даване на контакт, след което изгасва. Просто я видях в неподходящ момент.
Благодаря на всички отзовали се по проблема! Падна великото ровене. Явно лош късмет имам. На предното моторче ясно-изгоряло му е нещо в платката, която посочих със снимка. Тук силно се надявам раменете да са затегнали, защото с помощ чистачките имат вътък
да се движат, когато са включени, но с намеса на ръка...което води до извода, че моторчето е здраво, както и платката. Сега остава опита размяна на старите рамена.
Трябваше хубаво да ги почистя и смажа преди да ги монтирам... Все пак в автоморги ги търкалят къде ли не.
Благодаря на всички отзовали се по проблема! Падна великото ровене. Явно лош късмет имам. На предното моторче ясно-изгоряло му е нещо в платката, която посочих със снимка. Тук силно се надявам раменете да са затегнали, защото с помощ чистачките имат вътък

-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Ако е при палене е нормално. Това сигнализира за заключен волан 

- elimn
Тя темата ми е за чистачките, но тази индикация "червен волан" не е проблем, щом не свети в движение. Но колега по-горе... Преди да запаля като дам на контакт си свети, без да е заключен волана. Тя си изгасва с другите светлини по таблото. Както казах, зърнах я в неподходящ момент.
- iGolf
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами що не свалиш механизма и да му направиш една гимнастика(смазване и почистване)!На Четворките към 7-8 година чистачките им затягат(включително и моите)и тогава идва момента за: viewtopic.php?f=11&t=154043
Дано това да ти е решението!
Дано това да ти е решението!
-
- Автомобил: Passat b7
- Двигател: CFGB
аз ще ти ги оправя 

Re: Чистачки на Голф 5-проблем
Здравейте колеги!
Някой ще ми каже ли,къде се намират бушоните на Голф 5 1,9,че немога да ги открия? Тези до акумулатора които са,не ми вършат работа,там имам около 10 бушона и затова предполагам че има и някъде в купето или на друго място :)Благодаря
Някой ще ми каже ли,къде се намират бушоните на Голф 5 1,9,че немога да ги открия? Тези до акумулатора които са,не ми вършат работа,там имам около 10 бушона и затова предполагам че има и някъде в купето или на друго място :)Благодаря
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Чистачки на Голф 5-проблем
Здравейте колеги!
От лявата страна, като отвориш шофьорската врата на таблото напречно има един капак. Там стоят бушоните които колегата е снимал схемата.
Относно червеният волан на таблото - това е заради електрическата рейка. Понякога свети по-продължително и изгасва по-бавно. Това е нормално.
С чистачките и аз имах подобен проблем. Датчика за отворен преден капак беше измъкнат от бравата и затова чистачките не работеха.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”