Въпрос към колегите с чип?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос към колегите с чип?

Мнениеот KirilGeorgiev » Нед 06 мар 2011 18:53

Еми пита и аз казвам как ги виждам нещата Вас да ви питам знаетели какво означава 110км средна скорост? А това че ви обясняват как ще ви вдигнат кс с 30 процента с един чип и вие вярвате си е ваш проблем

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Нед 06 мар 2011 18:57

KirilGeorgiev написа:Еми пита и аз казвам как ги виждам нещата Вас да ви питам знаетели какво означава 110км средна скорост? А това че ви обясняват как ще ви вдигнат кс с 30 процента с един чип и вие вярвате си е ваш проблем

Вярваме , вярваме ,колко сме заблудени .... :banghead:

:banana

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Нед 06 мар 2011 19:10

110км средна скорост е абсолютно постижима на магистрала и то без да се налага да карате с извънземни скорости. Същата тази скорост е почти непостижима на нормален главен път.

Примерно ако авторът е засичал колата си на магистралата София - Пловдив, разхода е напълно реален. В обратната посока Пловдив - София, разхода е с около 1л. отгоре при еднакво каране, ако има и фактори като насрещен вятър, разликата може да е и по голяма, съответно по малка.

ajir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ajir » Нед 06 мар 2011 19:22

Напълно възможно защото и аз съм с пасат б5 afn с чип -ПОТВЪРЖДАВАМ ИЗПИТАНО

Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Нед 06 мар 2011 19:25

Мисля, че не е това темата да се спори за колко вдига чипа, който не вярва си е негова работа или както се вика, който няма той не знае ;)
И отново по темата, разхода е нормален, дори може да падне още, отново който няма той не знае ;)
Колега няма причина да се притесняваш, не си пипай и колата(помпата), като е добре така ... :beer

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Нед 06 мар 2011 19:32

pacoboy написа:Мисля, че не е това темата да се спори за колко вдига чипа, който не вярва си е негова работа или както се вика, който няма той не знае ;)
И отново по темата, разхода е нормален, дори може да падне още, отново който няма той не знае ;)
Колега няма причина да се притесняваш, не си пипай и колата(помпата), като е добре така ... :beer

Да , това изчерпа темата ! Не е тук мястото за спорове .

Потребителски аватар
svere
Автомобил: Passat B5 110++
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот svere » Нед 06 мар 2011 19:41

Благодаря за мненията.
Именно по магистралата София - Пловдив карах. Ходих до Костенец. На отиване колата беше празна, на връщане с жена ми балдъзата и щерката. средната скорост по борд ми беше 60-70км/ч, но в тази средна влиза и градско в Сф.(тръгнах от Люлин) казвам средна скорост 110, защото по магистралата карах през повечето време с тази скорост.
още съм със зимните гуми 195х65х15

а относно дали е 140, 136 или 127к.с :) не ме интересува, важното е че се усеща огромна разлика в динамиката преди и след чипа.

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Нед 06 мар 2011 19:44

svere написа:а относно дали е 140, 136 или 127к.с :) не ме интересува, важното е че се усеща огромна разлика в динамиката преди и след чипа.

Те тава е :) Не се притеснявай от ниския разход mhihi

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Нед 06 мар 2011 19:50

От нисък разход глава не боли :Mr Green Fun

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Нед 06 мар 2011 19:51

svere написа:Благодаря за мненията.
Именно по магистралата София - Пловдив карах. Ходих до Костенец. На отиване колата беше празна, на връщане с жена ми балдъзата и щерката. средната скорост по борд ми беше 60-70км/ч, но в тази средна влиза и градско в Сф.(тръгнах от Люлин) казвам средна скорост 110, защото по магистралата карах през повечето време с тази скорост.
още съм със зимните гуми 195х65х15

Аз нали ви казах :да:

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Нед 06 мар 2011 20:00

Dobromirski написа:

Настрой я на 4.2 - 4.7 при 32768 стандартна стойност, топъл мотор и изключени консуматори. После с Вага, прави квото щеш :)

Тия милиграми не са ли малко множко за АФН. Знам че такива са стойностите на 1З по default. Ако бъркам ме поправете.
Иначе и моята помпа е настроена на 3.2 мг. при 32768 и после софтуерно я оставих на 2.2 мг. на загрял мотор, но ми се струва, че и при мен показанията на борда са занижени. При нормално комбинирано ( селско, турбо селско, северозападнало) каране ми дава към 4.2 комбиниран разход. :010:

Потребителски аватар
svere
Автомобил: Passat B5 110++
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот svere » Нед 06 мар 2011 20:12

the_tupan написа:
Dobromirski написа:

Настрой я на 4.2 - 4.7 при 32768 стандартна стойност, топъл мотор и изключени консуматори. После с Вага, прави квото щеш :)

Тия милиграми не са ли малко множко за АФН. Знам че такива са стойностите на 1З по default. Ако бъркам ме поправете.
Иначе и моята помпа е настроена на 3.2 мг. при 32768 и после софтуерно я оставих на 2.2 мг. на загрял мотор, но ми се струва, че и при мен показанията на борда са занижени. При нормално комбинирано ( селско, турбо селско, северозападнало) каране ми дава към 4.2 комбиниран разход. :010:

и сега ако някой ми помогне със съвет как е най добре да се настроят милиграмите на АФН ....... :banana :banana :applause: :applause:

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Нед 06 мар 2011 20:19

Абе хора мислете малко с тез глави ! Писах на скоро сега пак пиша с 2 думи:
Оборотите на дизела зависят единствено от количеството гориво. Приоритет на ЕЦУ-то е потдържането на тихите обороти. Каквото и да правите по впръскването, ЕЦУ-то ще го коригира така, че да възстанови зададените обороти(той няма какво друго да промени) Това , което виждате , като милиграми , всъщност е напрежението от датчика за положението на помпата спрямо оборотите превърнато в милиграми на такт. Тоест, ако УВЕЛИЧИТЕ механично (бутайки главата) горивото, оборотите се вдигат, ЕЦУ-то корегира моментално котвата в помпата (намалява по електрически път) и Ви показва по-малко милиграми ( защото наистина котвата и датчика са на по-ниско ниво) , но в действителност, милиграмите са същите, тъй като плунжера долу си е на същото място.
ПП: От личен опит, при 4,2 mg на топъл мотор и без консуматори, при 1.9 роторна помпа Борда показва най-коректно.

Потребителски аватар
treniora
Автомобил: Passat 3B5
Двигател: AJM

Мнениеот treniora » Нед 06 мар 2011 20:31

Dobromirski написа:Абе хора мислете малко с тез глави ! Писах на скоро сега пак пиша с 2 думи:
Оборотите на дизела зависят единствено от количеството гориво. Приоритет на ЕЦУ-то е потдържането на тихите обороти. Каквото и да правите по впръскването, ЕЦУ-то ще го коригира така, че да възстанови зададените обороти(той няма какво друго да промени) Това , което виждате , като милиграми , всъщност е напрежението от датчика за положението на помпата спрямо оборотите превърнато в милиграми на такт. Тоест, ако УВЕЛИЧИТЕ механично (бутайки главата) горивото, оборотите се вдигат, ЕЦУ-то корегира моментално котвата в помпата (намалява по електрически път) и Ви показва по-малко милиграми ( защото наистина котвата и датчика са на по-ниско ниво) , но в действителност, милиграмите са същите, тъй като плунжера долу си е на същото място.
ПП: От личен опит, при 4,2 mg на топъл мотор и без консуматори, при 1.9 роторна помпа Борда показва най-коректно.

:да:

За това всикси с АФН се хвалят с разход 3,5л (ама по борд mhihi )

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Нед 06 мар 2011 20:37

Dobromirski написа:Абе хора мислете малко с тез глави ! Писах на скоро сега пак пиша с 2 думи:

За пръв път някой да разясни неизвестните около тия милиграми напълно! :bowdown Евала, колега!!! :beer
П.С. Искаш да кажеш, че АФН фабрично излиза на около 4 милиграма?

Върни се в “Дизелови агрегати”