Странно виене при 1.9TDI AVF
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Re: Странно виене при 1.9TDI AVF
колега провери катализатор дали имаш и обърни внимание дали генерацията ти си е сток формат да не би да са махали гърнета и да са слагали прави тръби ... по принцип на място ако свири така няма как да са лагери и главини ... Провери си турбото за луфтове защото ме е страх да го кажа но може да е утиващо турбо . Колега не съм голям разбирач за това не се плаши от приказките ми
.Виж обърни внимание на този клип дето си му пуснал линк ...там дали са писали нещо ...ако са писали нещо значи това е причината да вие така 
- ventotdi
направи си един клип на твоята кола за най добре . Относно клипа там пичовете пишат че няма катализатор и е със прави тръби до края ...звука е от турбото на пасата на клипа
-
andrey_hr
- Автомобил:
- Двигател:
Интерестно ми е как да проверя дали имам катализатор, че това ми е въпрос който нз как да реша като за начало? (vag-com?)
- ventotdi
ти знаеш ли какво да направиш ...директно го смъкни за проверка и ако имаш изтърбушиго от там и сложи пак това катализаторно гърне там ... и чист да е катализатора той пак си е един вид картоф в гърнето ... не ти трябва ...но според мен няма да имаш катализатор ако шума е от турбото 
- ventotdi
виж това не е ли като твоя звук ? http://www.vbox7.com/play:2c879ef4 пак е турбо така ,че споко ...ако имаш проблем то е само с турбото 
-
gancho
- Автомобил:
- Двигател:
http://www.youtube.com/watch?v=rozkhHLRIY0&feature=related
Изгледай хубаво клипа-вижда се колко бие колелото-луфта е голям.
Виж си твоята турбина-ако има луфт-не се плаши-продават се ремонтни комплекти-втулки и т.н.
Оправяй го докато е време,че счупи ли се оста
тогава е скъпото....
Изгледай хубаво клипа-вижда се колко бие колелото-луфта е голям.
Виж си твоята турбина-ако има луфт-не се плаши-продават се ремонтни комплекти-втулки и т.н.
Оправяй го докато е време,че счупи ли се оста
тогава е скъпото....- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Звука от клипа в първия пост си е баш от турбото и се чува точно когато трябва-като върне газта и оборотите паднат към 1800 ! Ако и твоят така свири не виждам повод за притеснение !
да използвам и аз темата...от няколко дни и при мен вие,но си е от турбото,само ,че не като пускам газта,а като ускорявам.Доста почна да вие днес,даже понякога и изключва турбината.От какво може да е това,смисъл зацапана геометрия или?
- ventotdi
щом вие по силно и колата влиза в авариен режим значи на 100 % пренадува турбото но дали от геометрия или от клапана не знам ... на ръка движи ли се лостчето ? ...Ако е стегнало значи си е геометрия 
къде се намира това лостче? Не мисля че пренадува...Понякога набира сташно бързо,а друг път по бавно при работеща турбина,а когато угане/изключи не се помръдва тоя варел
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Най-вероятно имаш пробив по въздушния път след турбината и губиш налягане затова турбината се чува повече понеже се опитва да компенсира преди компа да спре горивото !
- dancho_kolev
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако е спукан въздуховод на турбо пътищата, почва да пуши като печка с черен дим, поне при мен беше така.
На клипчето се чува турбината след като се премахне катализатора. получава се едно завихряне заради това че вече изгорелите газове излизат по-бързо. Нищо притеснително според мен
.
ще ги проверя пътищата,но според мен са здрави,щото преди имах проблеми с тях и ги сменях
Върни се в “Дизелови агрегати”