халогени за пассат б4
- Nikolai Roev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: халогени за пассат б4
Аз също ще слагам тези дни халогени на моя пасат Б4 обаче немога да схвана кое преправяте точно малко сум бозав
май сам няма да го оправя треа да си земам нов ключ... 
- passat_rs
- Автомобил: BMW E91
- Двигател: M57 T2
Nikolai Roev написа:Аз също ще слагам тези дни халогени на моя пасат Б4 обаче немога да схвана кое преправяте точно малко сум бозавмай сам няма да го оправя треа да си земам нов ключ...
разглоби си врътката и ще разбереш ако има нещо неясно питай
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Съветвам тези които са се захванали да преправят ключа за светлените, така че да имат позиция за халогенни фарове да внимават за следните неща:
- най-добре е операцията да се извършва на затворено място, където ако нещо падне или изхвърчи ще можете лесно да намерите;
- още когато предприемете разглобяването на блока на ключа само подпъхнете внимателно с подходяща отвертка(имам предвид финна,ножче или др.) и вкарайте клечки за зъби близо до чопчетата, те ще освободят достатъчно и внимателно 4-те чопчета които го държат и така изтеглете корпуса.
По този начин ще избегнете опасността от счупване на пластмасата, която не е чек полкова еластична;
- когато вече сте отделили двете части на блока и виждате посочените на снимката пластини с белите пластмасови заоблени оси в тях, аз ще ги нарека фиксатори(ако някой може да даде по-точно определение), определящи позицията на ключа е достатъчно да ги повдигнете нагоре с пинцети. Добре ключа да е в положение къси, за да може пружинката с тези бели фиксатори да преодолее само ръбчето в долната част на пластините. За целта можете да си помогнете и с върха на ножче или подходаща отвертка(тип часовникарска)като придърпате малко белия фиксатор.
- много е важно за лесното включване в позиция халоген(за мъгла) и преминаване в позиция за задна светлина за мъгла, а също и в обратна последователност на позициите да се обработят много добре ръбчетата на новонаправената ямичка, в която попада фиксатора за позиция халоген. Става с няколко проби, сглобяване-разглобяване;
- когато сте сглобили нещата и не можете да включите лесно или изобщо в новата позиция
(ключа трябва да се движи леко),
прочетете отново горното изречение
.
- най-добре е операцията да се извършва на затворено място, където ако нещо падне или изхвърчи ще можете лесно да намерите;
- още когато предприемете разглобяването на блока на ключа само подпъхнете внимателно с подходяща отвертка(имам предвид финна,ножче или др.) и вкарайте клечки за зъби близо до чопчетата, те ще освободят достатъчно и внимателно 4-те чопчета които го държат и така изтеглете корпуса.
- когато вече сте отделили двете части на блока и виждате посочените на снимката пластини с белите пластмасови заоблени оси в тях, аз ще ги нарека фиксатори(ако някой може да даде по-точно определение), определящи позицията на ключа е достатъчно да ги повдигнете нагоре с пинцети. Добре ключа да е в положение къси, за да може пружинката с тези бели фиксатори да преодолее само ръбчето в долната част на пластините. За целта можете да си помогнете и с върха на ножче или подходаща отвертка(тип часовникарска)като придърпате малко белия фиксатор.
- много е важно за лесното включване в позиция халоген(за мъгла) и преминаване в позиция за задна светлина за мъгла, а също и в обратна последователност на позициите да се обработят много добре ръбчетата на новонаправената ямичка, в която попада фиксатора за позиция халоген. Става с няколко проби, сглобяване-разглобяване;
- когато сте сглобили нещата и не можете да включите лесно или изобщо в новата позиция
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Така дойде време и аз да сложа мойте халогени,закупени с помоща на DragoGT
,днес преправих ключа както е по описание,стана лесно,само че си счупих и двете пластинки от страни,но споко всичко е залепено с канаколит и сода за хляб,така че е здраво,но халогените ще работят само при пуснати фарове за съжаление
Имам питъне към тези с преправените ключове:добре всичко е Ок имам инсталация,ключа е преправен слагам халогена и светва да речем,ще трябва ли да слагам реле някъде-къде да проверя ако нямам ?(може би да търсе въпросното реле 10)или да си карамтака?
,днес преправих ключа както е по описание,стана лесно,само че си счупих и двете пластинки от страни,но споко всичко е залепено с канаколит и сода за хляб,така че е здраво,но халогените ще работят само при пуснати фарове за съжаление Имам питъне към тези с преправените ключове:добре всичко е Ок имам инсталация,ключа е преправен слагам халогена и светва да речем,ще трябва ли да слагам реле някъде-къде да проверя ако нямам ?(може би да търсе въпросното реле 10)или да си карамтака?
- passat_rs
Не трябва реле, гледах как е фабрино и там няма реле с мост е 
и да халогените светят само при пуснати фарове
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
passat_rs написа:Не трябва реле, гледах как е фабрино и там няма реле с мост е
Можеш да ги включиш от положение Габарити дори!
- MITKO_DVD
- Контакти:
pas1.8mi написа:passat_rs написа:Не трябва реле, гледах как е фабрино и там няма реле с мост е
Можеш да ги включиш от положение Габарити дори!
нестава дееба,пробвах
- pas1.8mi
Моят си е оригинално с положение "Фарове за мъгла" (халогени)!При теб може да се е объркало нещо в процеса на преработката!
- passat_rs
Самата врътка вътре няма писта за дърпане от габарити. При по голямо усилие може да се супи
погледни внимателно снимката
0 изключено
Г габарит
Ф фарове
FH фарове за магла
RH е усиления габарит
виж къде скача от положение габарит
погледни внимателно снимката
0 изключено
Г габарит
Ф фарове
FH фарове за магла
RH е усиления габарит
виж къде скача от положение габарит

- pas1.8mi
Снимката,която си сложил е на преработван ключ(според мен)!На всички Б4,които съм виждал с оригинални халогени могат да се пуснат от положение габарити!Включването става без усилие(без напъване)!По-късно мога да сложа и снимки на дръпнат ключ от положение габарити!

- MITKO_DVD
- Контакти:
ми дай да видим кво да преправяме

- pas1.8mi
Не съм го снимал от вътре как е!
Ето снимки от вън http://pasmi.snimka.bg/automobiles/klyuch-za-farove.575896
Ако е включен например габарит + фарове мъгла(дори и предни и задни),може с директно завъртане на дясно да се включи и на къси!
Ако е включен например габарит + фарове мъгла(дори и предни и задни),може с директно завъртане на дясно да се включи и на къси!
- vpetrovbg
- Автомобил:
- Двигател:
MITKO_DVD написа:ми дай да видим кво да преправяме![]()
![]()
![]()
![]()
Аз така преправих моят и не ми хареса, че не може, като на оригиналния с позиция за халогени да се включат халогените и габаритите, защото нали се сещаш, че при гъста мъгла е по-добре така, от колкото халогени+къси?
И си намерих фабричен такъв ключ и съм с него.
- MITKO_DVD
- Контакти:
Така да пиша за моето развитие по този проблем с ключа.
Вчера след като преправих ключа по темата на колегата за това,слагам халогените,върта ключа и о чудо всичко светна от раз-прекалено хубаво и бързо ми изглеждаше,но гаса монтирам връзвам всичко,пала ги на ново да ги регулирам и на 3-4 минута работа,стъклата се нагряват яко,ама яко ви казвам и след малко нещо исгоря и изгаснаха.Изключих бързо всичко и след малко върта ключа,фарове си има,но халогени нъцки,кво стана незнам,беше вече късно да търса и рова,но утре продължавам да видя кво стана.
Имам питъне към колегите с преправяне на ключа,вашите халогени греят ли така,от какво може да се получи,защо спряха да светят,какво може да е изгоряло

Вчера след като преправих ключа по темата на колегата за това,слагам халогените,върта ключа и о чудо всичко светна от раз-прекалено хубаво и бързо ми изглеждаше,но гаса монтирам връзвам всичко,пала ги на ново да ги регулирам и на 3-4 минута работа,стъклата се нагряват яко,ама яко ви казвам и след малко нещо исгоря и изгаснаха.Изключих бързо всичко и след малко върта ключа,фарове си има,но халогени нъцки,кво стана незнам,беше вече късно да търса и рова,но утре продължавам да видя кво стана.
Имам питъне към колегите с преправяне на ключа,вашите халогени греят ли така,от какво може да се получи,защо спряха да светят,какво може да е изгоряло
- zdrash
- Автомобил: Touareg 7P
- Двигател: CVWA
Че мойте са отигиналдъ и пак пекат като крамичен котлон,
а като нацелиш някоя добра локва - джама е аут,
аз съм с трети комплект халогени хела(секънд хенд) за пет години
Това според мен е една от няколкото недомислици в трактора.
Успех
а като нацелиш някоя добра локва - джама е аут,
аз съм с трети комплект халогени хела(секънд хенд) за пет години
Това според мен е една от няколкото недомислици в трактора.
Успех