Въпрос!!! Прoблем Vr6 Дебитомер (нов е) Помощ?!!!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос!!! Прoблем Vr6 Дебитомер (нов е) Помощ?!!!

Мнениеот moimoimoi » Пон 07 мар 2011 21:01

и при мен е почти толкова14-15,градско до 60км,и от време на време малко жега, ама реално ми харчи по малко от това което ми показва дисплея
но определено щом изписва грешка има нещо нередно свързано с дебитомера

не че съм много запознат с принципа на действие на тоя дебитомер, но в дебитомера има нещо като термосъпротивление,което си променя стойноста спрямо преминаващия въздух,а на термосъпротивлението се подава 12 волта и компа мери и следи тока през термосъпротивлението ,така получава дани за температурата на въздуха
и тряба да има още 2 извода които са за почистване на термосъпротилението/дебитомера/ от боклуци,нещо като нагревател и изгаря полепналата мизерия

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Пон 07 мар 2011 21:12

Човеко, не знам какъв ти е случаят, но съм сигурен че клубен майтор ще ти помогне.
Ти седиш и цъкаш тука. вдигни телефона и ги прослушай - добри хора и майстори са.
Тука няма да си решиш проблема, трябва някой да пипне под капака ти навярно.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Пон 07 мар 2011 22:34

moimoimoi написа:и при мен е почти толкова14-15,градско до 60км,и от време на време малко жега, ама реално ми харчи по малко от това което ми показва дисплея
но определено щом изписва грешка има нещо нередно свързано с дебитомера

не че съм много запознат с принципа на действие на тоя дебитомер, но в дебитомера има нещо като термосъпротивление,което си променя стойноста спрямо преминаващия въздух,а на термосъпротивлението се подава 12 волта и компа мери и следи тока през термосъпротивлението ,така получава дани за температурата на въздуха
и тряба да има още 2 извода които са за почистване на термосъпротилението/дебитомера/ от боклуци,нещо като нагревател и изгаря полепналата мизерия

това го има само на стария дебитомер с 6-те пина. Макар и 6, реално се ползват 5, като само един служи за нагряване на жичката за да гори боклуците по нея :)

Тоя разход ми се вижда нормален, ако колата се кара студена на къси разстояния докъм 1км или и се дава много газ, иначе не. Така както описваш, трябва да е 10-11/100

Потребителски аватар
Adrian-AAA
Автомобил: Golf 2 and 3
Двигател: AAA and AFN

Мнениеот Adrian-AAA » Вто 08 мар 2011 11:07

Милослав написа:Човеко, не знам какъв ти е случаят, но съм сигурен че клубен майтор ще ти помогне.
Ти седиш и цъкаш тука. вдигни телефона и ги прослушай - добри хора и майстори са.
Тука няма да си решиш проблема, трябва някой да пипне под капака ти навярно.

Случая ми е,че никои не иска да се захване с моя проблем.Сигурен съм,че клубни майстори са видяли темата,но никои не казва "Аз мога да ти помогна..ела" защото вероятно не са се зблъсквали с такъв случай.
Затова съм пуснал тема,за да видят и да преценят дали могат да се захванат с разрешаването на проблема.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Вто 08 мар 2011 11:53

случвало ми се е да поръчам чисто нов ТПС, идва оригинална част, от германия и пристига прецакана.

на твое място не бих имал толкова доверие в изправността на новия,още повече че е някаква евтина алтернатива. С и без дебитомер еднакво ли работи мотора? би трябвало да е доста зле. Щом като кабелажа е в час, другото остава да е в компа, ако се предположи че не е дебитомер. Измери ли масата и захранването дали са на лице, както и стойностите му при работа?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”