и при мен е почти толкова14-15,градско до 60км,и от време на време малко жега, ама реално ми харчи по малко от това което ми показва дисплея
но определено щом изписва грешка има нещо нередно свързано с дебитомера
не че съм много запознат с принципа на действие на тоя дебитомер, но в дебитомера има нещо като термосъпротивление,което си променя стойноста спрямо преминаващия въздух,а на термосъпротивлението се подава 12 волта и компа мери и следи тока през термосъпротивлението ,така получава дани за температурата на въздуха
и тряба да има още 2 извода които са за почистване на термосъпротилението/дебитомера/ от боклуци,нещо като нагревател и изгаря полепналата мизерия
Въпрос!!! Прoблем Vr6 Дебитомер (нов е) Помощ?!!!
- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Въпрос!!! Прoблем Vr6 Дебитомер (нов е) Помощ?!!!
Човеко, не знам какъв ти е случаят, но съм сигурен че клубен майтор ще ти помогне.
Ти седиш и цъкаш тука. вдигни телефона и ги прослушай - добри хора и майстори са.
Тука няма да си решиш проблема, трябва някой да пипне под капака ти навярно.
Ти седиш и цъкаш тука. вдигни телефона и ги прослушай - добри хора и майстори са.
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
moimoimoi написа:и при мен е почти толкова14-15,градско до 60км,и от време на време малко жега, ама реално ми харчи по малко от това което ми показва дисплея
но определено щом изписва грешка има нещо нередно свързано с дебитомера
не че съм много запознат с принципа на действие на тоя дебитомер, но в дебитомера има нещо като термосъпротивление,което си променя стойноста спрямо преминаващия въздух,а на термосъпротивлението се подава 12 волта и компа мери и следи тока през термосъпротивлението ,така получава дани за температурата на въздуха
и тряба да има още 2 извода които са за почистване на термосъпротилението/дебитомера/ от боклуци,нещо като нагревател и изгаря полепналата мизерия
това го има само на стария дебитомер с 6-те пина. Макар и 6, реално се ползват 5, като само един служи за нагряване на жичката за да гори боклуците по нея

Тоя разход ми се вижда нормален, ако колата се кара студена на къси разстояния докъм 1км или и се дава много газ, иначе не. Така както описваш, трябва да е 10-11/100
- Adrian-AAA
- Автомобил: Golf 2 and 3
- Двигател: AAA and AFN
Милослав написа:Човеко, не знам какъв ти е случаят, но съм сигурен че клубен майтор ще ти помогне.
Случая ми е,че никои не иска да се захване с моя проблем.Сигурен съм,че клубни майстори са видяли темата,но никои не казва "Аз мога да ти помогна..ела" защото вероятно не са се зблъсквали с такъв случай.
Затова съм пуснал тема,за да видят и да преценят дали могат да се захванат с разрешаването на проблема.
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
случвало ми се е да поръчам чисто нов ТПС, идва оригинална част, от германия и пристига прецакана.
на твое място не бих имал толкова доверие в изправността на новия,още повече че е някаква евтина алтернатива. С и без дебитомер еднакво ли работи мотора? би трябвало да е доста зле. Щом като кабелажа е в час, другото остава да е в компа, ако се предположи че не е дебитомер. Измери ли масата и захранването дали са на лице, както и стойностите му при работа?
на твое място не бих имал толкова доверие в изправността на новия,още повече че е някаква евтина алтернатива. С и без дебитомер еднакво ли работи мотора? би трябвало да е доста зле. Щом като кабелажа е в час, другото остава да е в компа, ако се предположи че не е дебитомер. Измери ли масата и захранването дали са на лице, както и стойностите му при работа?
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”