Миене на ТДИ двигател на водоструйка

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Миене на ТДИ двигател на водоструйка

Мнениеот Stivi » Пон 07 мар 2011 23:59

Като става въпрос за продаване и миене моето лично мнение по въпроса е че ако реша да си купувам пак кола втора злоупотреба такива с идеално чисти двигатели бих ги пропускал автоматично,не случайно всички кошове на Горубляне и другите морги са с лъщящи двигатели ! За купето да го лъснеш при продаване добре ама двигателя.... :не:

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Вто 08 мар 2011 0:12

Stivi написа:Като става въпрос за продаване и миене моето лично мнение по въпроса е че ако реша да си купувам пак кола втора злоупотреба такива с идеално чисти двигатели бих ги пропускал автоматично,не случайно всички кошове на Горубляне и другите морги са с лъщящи двигатели ! За купето да го лъснеш при продаване добре ама двигателя.... :не:

Хехе и аз май ще съм от горублянските търгаши!Само че аз продавам колата от един месец,а двигателя го имих преди два дена!И то бях подтикнат от тази тема!На всичките ми коли до сега си мия двигателя!Така си хващам евентуален теч от някъде и го отстранявам!

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Вто 08 мар 2011 0:20

Това за колите по пазарите си е така... :да: Ако има нещо течове,се прикриват и т.н....даже май имахме подобен случай преди с приятели :roll: Аз като споменах,че съм си мил двигателя щото я продавах (а и си я карах после)не значи,че е имало проблем,а просто така ми харесва повече,мразя мазнотиите... scare Съответно се мие,вижда се откъде сълзи,както казва колегата и се вземат мерки за отстранява досадният теч :!: Всеки си решава бе,на някой им е кеф да е омърляно и да викат-"Глей к'во стаа,железен двигател,не е пипан от 5 години" (примерно) :lol:

Потребителски аватар
stypkata
Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
Двигател: AEK

Мнениеот stypkata » Вто 08 мар 2011 7:02

Течовете немогат да се прикрият с идеално измити двигатели напротив ! Когато двигателя е чист се вижда много по-лесно дали има теч или не отколкото ако е целия в масла и мръсотии .

illy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот illy » Вто 08 мар 2011 9:47

то там е проблема че колите са ви мазни и пълни с течове,ако всичко сие наред ще има само прах по него :Mr Green Fun и с компресор щего чистиш а не с препарат и вода :Mr Green Fun mhihi

Потребителски аватар
maniaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maniaka » Вто 08 мар 2011 18:59

illy написа:то там е проблема че колите са ви мазни и пълни с течове,ако всичко сие наред ще има само прах по него :Mr Green Fun и с компресор щего чистиш а не с препарат и вода :Mr Green Fun mhihi

Ами ела да издухаш лугата и калта с компресор :twisted: Достатъчно силен е 250л въздух дано ти стигнат да издухаш прахта от мотора ми :banghead:
А по темата аз лично не виждам проблем да се мие мотора само завивам въздушния филтър и с пароструйката :)

Потребителски аватар
stypkata
Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
Двигател: AEK

Мнениеот stypkata » Сря 09 мар 2011 19:31

illy написа:то там е проблема че колите са ви мазни и пълни с течове,ако всичко сие наред ще има само прах по него :Mr Green Fun и с компресор щего чистиш а не с препарат и вода :Mr Green Fun mhihi

Повечето коли в БГ парка са около 15 годишни.Нормално е някъде в историята на колата да е имало повреди,които да са омаслили двигателия,но в последствие да са отстранени и течовете да са спрели.Хората като купуват кола ги интересува моментното състояние на колата,а не ,че преди 5 години е заминала гарнитурата на главата и е омаслила двигателя.

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Пет 18 мар 2011 17:17

Споменавате че единствения проблем който може да възникне е намокрянето на електрониката... С други думи на AAZ мотор да си мия смело без да увивам нищо?

milenski_77
Автомобил: Passat B7 variant
Двигател: CFFB

Мнениеот milenski_77 » Пет 18 мар 2011 18:45

Traytor написа:Споменавате че единствения проблем който може да възникне е намокрянето на електрониката... С други думи на AAZ мотор да си мия смело без да увивам нищо?

:wink:

илия77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот илия77 » Пет 18 мар 2011 19:07

мии смело :beer heavy metal zork

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Нед 20 мар 2011 11:37

За това меглио ли стаа въпрос?
Прикачени файлове
product_996.jpg
product_996.jpg (3.96 KиБ) Видяна 1346 пъти

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Нед 20 мар 2011 11:51

Traytor написа:За това меглио ли стаа въпрос?

Това или българския Аполон.
viewtopic.php?f=11&t=151706&start=45

Потребителски аватар
Gelle
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gelle » Нед 20 мар 2011 23:23

на бащата пасата AFN мие си го смело с водоструйката (от тия мощните дето са по автомивките) и няма никакви проблеми с мотора :)

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пон 21 мар 2011 13:02

Само внимавайте какъв препарат и колко използвате от него!Моя двигател го измих с меглио!Ама не измих,а направо го удавих с меглио и после с вода!Дори като го напръсках го оставих 10-на минути да подейства!След три дена ми отказа генератора,зареждаше на 10V!Викам си дошло му е времето!Хайде на майстор,сваляне и след това тест и си работи нормално!Ами сега...!Гледам където се хваща генератора хванало тънък слой ла... и алуминия корозирал!Едно хубаво изчистване и след това ниаккви проблеми с генератора!Така че внимавайте колко препарат използвате!

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Пон 21 мар 2011 16:04

А със меглиото да пръскам ли спокойно върху маркучите или може да побелеят от него?

Върни се в “Дизелови агрегати”