Миене на ТДИ двигател на водоструйка
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Миене на ТДИ двигател на водоструйка
Като става въпрос за продаване и миене моето лично мнение по въпроса е че ако реша да си купувам пак кола втора злоупотреба такива с идеално чисти двигатели бих ги пропускал автоматично,не случайно всички кошове на Горубляне и другите морги са с лъщящи двигатели ! За купето да го лъснеш при продаване добре ама двигателя.... 
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Stivi написа:Като става въпрос за продаване и миене моето лично мнение по въпроса е че ако реша да си купувам пак кола втора злоупотреба такива с идеално чисти двигатели бих ги пропускал автоматично,не случайно всички кошове на Горубляне и другите морги са с лъщящи двигатели ! За купето да го лъснеш при продаване добре ама двигателя....
Хехе и аз май ще съм от горублянските търгаши!Само че аз продавам колата от един месец,а двигателя го имих преди два дена!И то бях подтикнат от тази тема!На всичките ми коли до сега си мия двигателя!Така си хващам евентуален теч от някъде и го отстранявам!
- RadoShopa
- Автомобил: Vw Passat
- Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
- Контакти:
Това за колите по пазарите си е така...
Ако има нещо течове,се прикриват и т.н....даже май имахме подобен случай преди с приятели
Аз като споменах,че съм си мил двигателя щото я продавах (а и си я карах после)не значи,че е имало проблем,а просто така ми харесва повече,мразя мазнотиите...
Съответно се мие,вижда се откъде сълзи,както казва колегата и се вземат мерки за отстранява досадният теч
Всеки си решава бе,на някой им е кеф да е омърляно и да викат-"Глей к'во стаа,железен двигател,не е пипан от 5 години" (примерно) 
Ако има нещо течове,се прикриват и т.н....даже май имахме подобен случай преди с приятели
Съответно се мие,вижда се откъде сълзи,както казва колегата и се вземат мерки за отстранява досадният теч - stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Течовете немогат да се прикрият с идеално измити двигатели напротив ! Когато двигателя е чист се вижда много по-лесно дали има теч или не отколкото ако е целия в масла и мръсотии .
то там е проблема че колите са ви мазни и пълни с течове,ако всичко сие наред ще има само прах по него
и с компресор щего чистиш а не с препарат и вода

и с компресор щего чистиш а не с препарат и вода

- maniaka
- Автомобил:
- Двигател:
illy написа:то там е проблема че колите са ви мазни и пълни с течове,ако всичко сие наред ще има само прах по негои с компресор щего чистиш а не с препарат и вода
![]()
Ами ела да издухаш лугата и калта с компресор
А по темата аз лично не виждам проблем да се мие мотора само завивам въздушния филтър и с пароструйката
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
illy написа:то там е проблема че колите са ви мазни и пълни с течове,ако всичко сие наред ще има само прах по негои с компресор щего чистиш а не с препарат и вода
![]()
Повечето коли в БГ парка са около 15 годишни.Нормално е някъде в историята на колата да е имало повреди,които да са омаслили двигателия,но в последствие да са отстранени и течовете да са спрели.Хората като купуват кола ги интересува моментното състояние на колата,а не ,че преди 5 години е заминала гарнитурата на главата и е омаслила двигателя.
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Споменавате че единствения проблем който може да възникне е намокрянето на електрониката... С други думи на AAZ мотор да си мия смело без да увивам нищо?
-
milenski_77
- Автомобил: Passat B7 variant
- Двигател: CFFB
Traytor написа:Споменавате че единствения проблем който може да възникне е намокрянето на електрониката... С други думи на AAZ мотор да си мия смело без да увивам нищо?
- Traytor
За това меглио ли стаа въпрос?
- Прикачени файлове
-
- product_996.jpg (3.96 KиБ) Видяна 1343 пъти
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Traytor написа:За това меглио ли стаа въпрос?
Това или българския Аполон.
viewtopic.php?f=11&t=151706&start=45
на бащата пасата AFN мие си го смело с водоструйката (от тия мощните дето са по автомивките) и няма никакви проблеми с мотора 
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Само внимавайте какъв препарат и колко използвате от него!Моя двигател го измих с меглио!Ама не измих,а направо го удавих с меглио и после с вода!Дори като го напръсках го оставих 10-на минути да подейства!След три дена ми отказа генератора,зареждаше на 10V!Викам си дошло му е времето!Хайде на майстор,сваляне и след това тест и си работи нормално!Ами сега...!Гледам където се хваща генератора хванало тънък слой ла... и алуминия корозирал!Едно хубаво изчистване и след това ниаккви проблеми с генератора!Така че внимавайте колко препарат използвате!
- Traytor
А със меглиото да пръскам ли спокойно върху маркучите или може да побелеят от него?
Върни се в “Дизелови агрегати”