Акумулатор въпрос

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
martin_072
Автомобил: Seat Ibiza GLXI Audi A4
Двигател: 1.8 ABS 1.8t
Контакти:

Re: Акумулатор въпрос

Мнениеот martin_072 » Вто 08 мар 2011 16:39

radi_nrj написа:
moimoimoi написа:марката Sznajder определено няма нищо общо с Schneider electric

Тук си прав, Sznajder няма общо с Schneider electric, но пък е доста стара търговска марка и правят акумулатори от няколко десетилетия. Добри са!

moimoimoi написа:а тоя въпросния дето го имаш 62 ампер/часа е с много малък стартов ток480ампера
стартовия ток трябва да е 9-10пъти по голям, в случая от 62 ампера

Ще бъдеш ли изненадан ако ти кажа, че много западни фирми купуват български акумулатори слагат си техни етикети и надписват стартовия ток 10-20-30А :D . Това, че хората са написали нещо вярно на етикета няма лошо, а ако закачиме уреда може да се окаже, че да же е малко повече от написаното на етикета mhihi mhihi mhihi

moimoimoi написа:не си взимай монбат и искра

Ти к'во казА? :063: :063: :063:

Сега по проблема на колегата

Един акумулатор разреден веднъж до край е пътник. Отиди да ти проверят инсталацията на колата за отечки, зареждане и лоши връзки и няма смистъл повече да чешем клвиатурите. А и си вземи и нов акумулатор! Като ми кажвете: - Ей сега трябва да дам 100+ лв за нов! ми иде да хвана една дълга пръчка и... все пак парите за един нов акумулатор ги повечето хора ги изпушват за по-малко от месец, а ако инсталацията ти е наред новия ще изкара поне 5 години! А сега раздели 100лв на 5 години и не се оплаквай ;)

Колега напълно си прав съмнявам се динамото на не зарежда или да прави лоша връзка все пак примерно има 10% живот аз карам на къси разстояния от нас до залата в която тренирам или до кафето и обратно което прави 2,3 км дневно + стар и вече на края на живота си акумулатор той ще умре,поне изкара зимата а и като пусна сд-то и стия фарове халогени кара се на къси разстояния и му се ебава майката с извинение.
Та сега ме интересува дали тази марка е добра аз сам втори собственик на тази кола от като е внесена и не съм сигурен дали не е внесена с него

Потребителски аватар
martin_072
Контакти:

Мнениеот martin_072 » Вто 08 мар 2011 19:56

Много странното е че свалих моя акумулатор с които ибизата не пали и го сложихме на един москвич алеко и запали от раз а на моята не иска,свалихме акумулатора от москвича които е ISKRA 60ah 420an и го слагам на моята пали от раз преди това слагах и един друг monbat-dinamic не знам какви са му параметрите и с него също запали.Интересува ме как пали на една а на друга не иска?!

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Вто 08 мар 2011 21:10

На мен ми се е случвало със стария да завърти, ама стартера като засмучи тока, и не остава ток за подаване на искра, и т.н. и не пали! Сега с новия Шнайдер, направо ми прави кеф да я запаля! :D . Като пък съм имал случка и като теб, само че на обратно, на моята пали, слагам го на друга, едвам се обади стартера!

Потребителски аватар
martin_072
Контакти:

Мнениеот martin_072 » Вто 08 мар 2011 22:39

Странното е че преди докато палеше на моята и беше почти изтощен върти едвам едвам но върти а сега не иска даже да завърти стартера а на москвича пали от раз

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 09 мар 2011 9:37

Релето, което включва стартера като падне под определена стойност напрежението "връща" и стартера не върти.

Потребителски аватар
martin_072
Контакти:

Мнениеот martin_072 » Сря 09 мар 2011 10:37

Дали е от това?! сутринта беше -9 градуса и баща ми реши да пробва дали москвича ще запали,пали от раз няколко пъти го запали без пробле, баси ибизата мното ток иска scare

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Сря 09 мар 2011 10:42

martin_072 написа: баси ибизата мното ток иска scare

Май иска майстор mhihi

Потребителски аватар
martin_072
Контакти:

Мнениеот martin_072 » Сря 09 мар 2011 10:50

radi_nrj написа:
martin_072 написа: баси ибизата мното ток иска scare

Май иска майстор mhihi

Не мисля!Вчера един приятел си донесе акумулатора(MONBAT-dinamic) че му беше паднал сложихме го на зарядното за 4ч. сложихме го на Ibizata запали от раз а не беше палена от 10-тина дена

Потребителски аватар
martin_072
Контакти:

Мнениеот martin_072 » Нед 13 мар 2011 14:31

Този акумулатор сам го отписал сега ми предстои покупка на нов и се колебая между "Искра" и "Монбат" не мисля да взимам под 60ah, за сега съм се спрял на Монбат 65Ah Formula и ISKRA 62Ah Max Energy дайте мнения за тези марки като цяло и продуктите които съм посочил?!

Последна промяна от martin_072 на Нед 13 мар 2011 15:12, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Нед 13 мар 2011 14:56

Вече 2ра зима стартера на моята печка "скача" дори при -17 с 75Ah Formula. Не мога да кажа, че искрата е лоша защото нямам актуални наблюдения към серията.

Потребителски аватар
martin_072
Контакти:

Мнениеот martin_072 » Чет 17 мар 2011 21:21

Вече доста хора ми казаха да не си зимам монбат човек на които имам доверие ми препоръча FIAMM италиански акумулатори дава ми 2 години и половина +всички процедури като "проверка на електролит,има ли няма ли трябва да се долее,акумулатора е за зареждане и така т.н нека някои каже що за акумулатори са?!

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Чет 17 мар 2011 23:19

Какъвто и да вземеш винаги има шанс да гризнеш дървото така, че не го мисли много защото всички дават по 2+ години гаранция.

rocky66
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rocky66 » Пет 18 мар 2011 11:19

martin_072 написа:... FIAMM италиански акумулатори ... нека някои каже що за акумулатори са?!
Купих кола с нов такъв и го ползвам вече 10 месеца. Веднъж съм доливал вода общо ~200 мл., но други грижи нямам.
Мой колега ползва FIAMM от 2 г. и 1 м., от "необслужваемите" и му отказа в студа, преди месец. Наложи се да го обслужи :banana (зареди го, но нямам инфо дали се е "свестил"). Нищо чудно да му :bishop
Просто профилактиката е задължителна, независимо от марката!

Потребителски аватар
nazgyl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nazgyl » Пет 18 мар 2011 13:17

тази зима и аз имах проблеми с моя шнайдер , три зареждания му правих като падаше след един ден и го занесох в магазина понеже е още в гаранция там специалиста ми обясни че това били калциеви акумулатори и трябвало хубаво да се зареждат докато заврат или 24часа да седят на зарядното.Заредиха ми го с тяхното професионално зарядно и сега шнайдерчето е пушка ! :banana

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пет 18 мар 2011 15:20

rocky66 написа:Просто профилактиката е задължителна, независимо от марката!

Много ми е интересно каква профилактика може да се направи на необслужваем акумулатор освен да се зарежда. Моя за 2 години и това не се е налагало да правя защото си е зареден над 90% почти постоянно.

В тоя ред на мисли е също толкова важно да се следи за изправността на ел. инсталацията на колата ;)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”