radi_nrj написа:moimoimoi написа:марката Sznajder определено няма нищо общо с Schneider electric
Тук си прав, Sznajder няма общо с Schneider electric, но пък е доста стара търговска марка и правят акумулатори от няколко десетилетия. Добри са!moimoimoi написа:а тоя въпросния дето го имаш 62 ампер/часа е с много малък стартов ток480ампера
стартовия ток трябва да е 9-10пъти по голям, в случая от 62 ампера
Ще бъдеш ли изненадан ако ти кажа, че много западни фирми купуват български акумулатори слагат си техни етикети и надписват стартовия ток 10-20-30А. Това, че хората са написали нещо вярно на етикета няма лошо, а ако закачиме уреда може да се окаже, че да же е малко повече от написаното на етикета
![]()
![]()
moimoimoi написа:не си взимай монбат и искра
Ти к'во казА?![]()
![]()
Сега по проблема на колегата
Един акумулатор разреден веднъж до край е пътник. Отиди да ти проверят инсталацията на колата за отечки, зареждане и лоши връзки и няма смистъл повече да чешем клвиатурите. А и си вземи и нов акумулатор! Като ми кажвете: - Ей сега трябва да дам 100+ лв за нов! ми иде да хвана една дълга пръчка и... все пак парите за един нов акумулатор ги повечето хора ги изпушват за по-малко от месец, а ако инсталацията ти е наред новия ще изкара поне 5 години! А сега раздели 100лв на 5 години и не се оплаквай
Колега напълно си прав съмнявам се динамото на не зарежда или да прави лоша връзка все пак примерно има 10% живот аз карам на къси разстояния от нас до залата в която тренирам или до кафето и обратно което прави 2,3 км дневно + стар и вече на края на живота си акумулатор той ще умре,поне изкара зимата а и като пусна сд-то и стия фарове халогени кара се на къси разстояния и му се ебава майката с извинение.
Та сега ме интересува дали тази марка е добра аз сам втори собственик на тази кола от като е внесена и не съм сигурен дали не е внесена с него