Проблем Стартер или Акумулатор

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
dikanski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем Стартер или Акумулатор

Мнениеот dikanski » Сря 09 мар 2011 9:33

Здравейте скъпи съфорумници,обиколих целия форум но не намерих това което търся,а ако съм го пропуснал и несъм забележил ,моля да ми простите.
Та да си дойда на думата.Вчера вечерта тръгнах да излизам и качвайки се в колата при завъртане на ключа се чу само едно "ЧАК" .Около 10 пъти и неиска.Оправих го като завъртях ремъка на алтернатора.След това палеше нормално.На моменти ми е правило преди да запаля да извърти стартера без да зацепи,но рядко.Сега ще сложа друг акумулатор за всеки случай.Тази сутрин пак направи тая магария,но след това си палеше нормално и несмея да го карам на "майстор" защото незная дали ще направи въобще нещо.А,забраявих колата е VW Джета 1.6 1987 бензин/газ. паля я на бензин

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем Стартер или Акумулатор

Мнениеот i.e.i » Сря 09 мар 2011 9:40

преди да запаля да извърти стартера без да зацепи,но рядко

Това е предупреждение.Една профилактика обикновенно помага.
Провери и връзките на клемите.

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Сря 09 мар 2011 10:39

Отиваш при акумулаторджия, той ти мери доколко акумулатора задържа енергия в себе си и ще си проличи дали е от него или стартер. При мен беше същата работа, но със смяната на акумулатора проблема беше решен.

damian d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот damian d » Сря 09 мар 2011 10:45

Здравей, колега. Аз имах същия проблем като теб с Passat B3 1.6 бензин 88г. Оказа се лоши ел.връзки на самия стартер. Успех.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 09 мар 2011 11:15

Бендикс според мен . На АЕЕ то беше започнало рядко да включва. С времето зачести, и мърдане на скорост малко напред/назад и въртеше стартера.Постопли се и смъкнах стартера и на лов за бендикс.
А може и да е много износена предната втулка и стартера да затяга в определн случай.
АКо на здрав/нов или друг/ акумулатор го прави номера - стартер.
Огледай много добре клемите - кабела където влиза в клемата . Преди много време на ЕZ- тката рязох кабел и нова клема - лоша връзка в самата клема от запресовката. Провери си и кабела към двигателя. Нах -лесно става с 1 здрав кабел за подаване на ток с щипки. Казвам здрав защото повечето от тия които се продават са проблемни във връзката кабел- щипка. Закачаш + акумулатор, плюс стартер и някой се опитва да пали, местиш после минус акумулатор , чист / не мазен/ корпус на двигателя и пак проба. Ако е от лоша връзка по клемите или болта към маса двигател ще си проличи. С надеждния акумулатор и пробата с кабел за палена лесно елиминиращ проблема акумулатор и връзки и остава стартера.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Сря 09 мар 2011 12:43

На мен ми прилича на удър на зъбчатката на бендикса към тази на маховика ,без да се получи зацепване и съответно без развъртане , както отбелязаха част от колегите . Добре е да се прегледа механиката на стартера , пък и изцяло . Бутни за всеки случай целия корпус на стартера , случва се макар и рядко да се разхлабят крепежните болтове :D .

ПП
Впрочем от "ЧАК" до "ЧАК" има доста нюанси mhihi

dikanski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dikanski » Сря 09 мар 2011 21:56

dancing_niki написа:Отиваш при акумулаторджия, той ти мери доколко акумулатора задържа енергия в себе си и ще си проличи дали е от него или стартер. При мен беше същата работа, но със смяната на акумулатора проблема беше решен.

Акумулаторджията съм аз (продавам и диагностицирам ) :D Но си дадох друг да ми сменява клемата когато бях с лошо зареждане.Нестига че ми е сменил диодни плочки на алтернатора,взе ми 80 лв и нищо не направи се оказа че в последствие аз си го оправих с допълни връзки купе-мотор.Но това е друга тема ,"майстора"каза тая клема оригиналната нестава за нищо и съм я сменил.Днес погледнах и видях че кабела от стартера до + при клемата е хлабав.Утре ще сложа една обувка и ще стегна.Така че пазете се от шарлатани.Уж на роднина приятел,на днешно време не трябва да се верва на никой.А някой по нагоре спомена профилактика да направя.сложно ли е че вече вера нямам никому.Благодаря много на всички за съдействието :обичам ви

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Сря 09 мар 2011 23:25

dikanski написа:....
Акумулаторджията съм аз (продавам и диагностицирам ) :D ......

Е , това вече е страшно , макар и не много изненадващо ....

dikanski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dikanski » Сря 09 мар 2011 23:49

milmar написа:

Кое е страшно колега? Описал съм подробно всичко и казах че ще сменя акумулатора за всеки случай,поне батерии бол.Защото ако питам само за стартер,нямаше толко лесно да се стигне до извода че е разхлабена клемата.Има една поговорка наша.Обущаря бос ходи.Днес са ми минали много чужди акумулатори,кога да се занимавам да ръчкам

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Сря 09 мар 2011 23:54

dikanski написа:
milmar написа:

Кое е страшно колега? ...

Ами мисълта ми беше , че специалисти като теб (би трябвало да са , все пак) трябва да отговарят на такива въпроси , а не да ги задават ... все едно хлебарина да ме пита как да си замеси тестото , с колко мая и колко време да втасва :D ....

dikanski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dikanski » Чет 10 мар 2011 20:46

milmar написа:
dikanski написа:
milmar написа:

Кое е страшно колега? ...

Ами мисълта ми беше , че специалисти като теб (би трябвало да са , все пак) трябва да отговарят на такива въпроси , а не да ги задават ... все едно хлебарина да ме пита как да си замеси тестото , с колко мая и колко време да втасва :D ....

Продажба ,диагностика.,но по стартери не съм специалист,аз се занимавам с акумулатори,не съм майстор.Не съм средностатистически ганчо за да зная всичко.Ако знаех нямаше да питам тук. Така,че мисля че няма място за такива подмятания,ако влизате да се заяждате с нищо няма да можем да си помагаме.Е,вие знаете всичко "milmar" щом ме пратихте в трета глуха да разглабям стартера :D и сигурно нямате нужда от помощ.Или просто да бях питал-Колеги прави "ЧАК" и неиска да пали,пък иди се чуди какво е .Благодаря на отзовалите се с цел да помогнат и съфорумците от vwclub.bg са безплатно при мен за проверка.Лека вечер :)

dikanski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dikanski » Нед 13 мар 2011 21:39

Моля админ да заключи темата за да не се говорят глупости извън контекста.Проблема(хлабава връзка при + клемата) е решен .

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”