странен шум от скор.кутия 1.6
- bu4komobil
- Автомобил:
- Двигател:
странен шум от скор.кутия 1.6
отново ядове с тази скор.кутия.Преди 2месеца сменях скор.кутия,защото на старата диференциала се беше скапал и дадох 200лв за др.от моргата,но ето че и тя си прояви капризите.когато колата е на празен ход се чува някакво тракане в нея и като натисна съединителя шума спира.какво ли мойе да е
- IvoG
- Автомобил: Golf III
- Двигател: 2.0 AGG
Аз имах проблем със скоростната кутия избиваше 5-та и по същия начин като ми е отпусната съединителя тракаше. Мога да предположа че е нещо по предавателните зъбни колела ама трябва някой който наистина разбира от тва д ти каже. При мен се усилваше тракането когато я караш продължително време на 5-та, ама при теб е друго.
- bu4komobil
- Автомобил:
- Двигател:
- bu4komobil
- Автомобил:
- Двигател:
- asskoGTI
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колега знам много добре закой шум говориш
за съжаление ситуацуята с такивата скорости не е хич розова.....
като наачало със сигурност имаш заминал главен лагер на първичния вал(прилича малко на лагер от главина),много е вероятно от създадените от него вибрации по вала и иглените да са заминали,с две думи или я ремонтирай или си я карай така докато си намериш друга и ЧИТАВА скоростна кутия
пп:аз смених 3 броя скорости на стария голф

за съжаление ситуацуята с такивата скорости не е хич розова.....
като наачало със сигурност имаш заминал главен лагер на първичния вал(прилича малко на лагер от главина),много е вероятно от създадените от него вибрации по вала и иглените да са заминали,с две думи или я ремонтирай или си я карай така докато си намериш друга и ЧИТАВА скоростна кутия

пп:аз смених 3 броя скорости на стария голф
- bu4komobil
- Автомобил:
- Двигател:
- asskoGTI
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
в Юнитраде сервизния комплект за скоростната на 1.3 струва 1890лв.(миналата година март месец)
другаде може само лагери да се намерат и трябдва задълже да са СКФ,главния лагер на СКФ струваше около 50-60лв,заедно със смяната излиза поне 100,за иглените не искам изобщо да говоря колко пари са ми обявявали

другаде може само лагери да се намерат и трябдва задълже да са СКФ,главния лагер на СКФ струваше около 50-60лв,заедно със смяната излиза поне 100,за иглените не искам изобщо да говоря колко пари са ми обявявали

- bu4komobil
- Автомобил:
- Двигател:
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Ако имаш стабилен майстор и имаш възможност го питай дали от 2те може да ти направи една която да е перфрктна,иначе и според мен да караш така не е толкова страшно ама си е божа работа все пакbu4komobil написа:какви може да са последствията ако продължа да карам така.аз имам още 1 скор.кутия която е здрава без диференциала

- bu4komobil
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”