Въпрос към колегите с чип?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
HeadshooteR
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос към колегите с чип?

Мнениеот HeadshooteR » Сря 09 мар 2011 13:14

pafoo написа:ако има вариант да направим тест с кола с чип и без да видим каква е разликата,че да видим дали си заслужава от 300лв нагоре за чип

Мога само да кажа , че при мен разликата е огромна . Но е много важно и мотора в какво състояние е!

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Сря 09 мар 2011 13:21

pafoo написа:ако има вариант да направим тест с кола с чип и без да видим каква е разликата,че да видим дали си заслужава от 300лв нагоре за чип

На мен като ми слагаха чипа се разбрахме да пробвам колата и ако ми харесва плащам ако не ми хареса връщат ми старите настройки и си заминавам Обади се и питай предполагам няма да те върнат

Потребителски аватар
pafoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pafoo » Сря 09 мар 2011 19:37

KirilGeorgiev написа:

На мен като ми слагаха чипа се разбрахме да пробвам колата и ако ми харесва плащам ако не ми хареса връщат ми старите настройки и си заминавам Обади се и питай предполагам няма да те върнат

къде това мога да пробвам първо
то няма как да нете изкефи въпроса е колко

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Сря 09 мар 2011 19:58

звънкай на брезел.годеч ти е близо

KirilGeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Сря 09 мар 2011 20:06

pafoo написа:
KirilGeorgiev написа:

къде това мога да пробвам първо
то няма как да нете изкефи въпроса е колко

Той колегата ти е отговорил В платените обяви има кординати на Брезел Не знам какво точно очакваш но разлика определено има чувствителна :beer

tdi_20yare
Автомобил: audi a3
Двигател: asz+brezel

Мнениеот tdi_20yare » Сря 09 мар 2011 21:25

KirilGeorgiev написа: А това че ви обясняват как ще ви вдигнат кс с 30 процента с един чип и вие вярвате си е ваш проблем

Много интересно,първо пюем,после сме много доволни от чипа,последно....Ти какво му каза на Брезел кат ти прай чипа,не ми говори глупости за някви проценти,или го упъти към АБТ....Не се заяждам но как така си промени мнението за 2 дни,от пълните глупости,към задоволсво от чипа... 8)

KirilGeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Чет 10 мар 2011 0:01

Абе вие четете ли изобщо какво съм писал? Със Брезел само съм си писал и и не съм го виждал за да го пращам където и да било Чипа ми го монтира негов човек в София Мнението ми изобщо не се е променило ПРОЦЕНТИТЕ НА ВДИГАНЕ НА МОЩНОСТА НЕ СА ТЕЗИ КОЙТО СЕ ЦИТИРАТ НЯМАМ ВПРЕДВИД КОНКРЕТЕН ТУНЕР А ГОВОРЯ КАТО ЦЯЛО А сега ми покажи къде съм писал че съм недоволен

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Чет 10 мар 2011 2:06

това предполагам си го засичал на дино за да го твърдиш?

Потребителски аватар
pafoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pafoo » Чет 10 мар 2011 11:21

неразбрах има ли колега с чип на колата си като моя двигател
да даде отзиви от колко време го има
притеснява ме да него сложа и да думне турбото след 2 месеца а и да не почне да дава каквито и да е дефекти

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Чет 10 мар 2011 11:33

Аз съм с такъв мотор колега. Имам чип от колегата Брезел от почти две години, с изминати 75000км. Разлика има и то не малка във вървежа на колата, можеби и малко по икономичен при еднакво каране. На дино несъм я качвал, незнам колко вдига но и не ме интересува. Нямам намерение да си лепна дино графиката на предния прозорец.

Един съвет: ако след като поставиш чип на колата си, за всичките неволи които ще ти се случат с нея след това, търсиш причина в чипа, то по добре не си слагай чип :wink: !

Турбини и мотори гърмят и на не чипнати коли, даже ако съпоставим процента при тях е доста по-голям :)

Потребителски аватар
pafoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pafoo » Чет 10 мар 2011 11:39

няма да търся причина само в чипа разбирасе ако стане нещо
просто много хора ми казват да не слагам че само проблеми може да си докарам но тъй като съм любител на високите скорости искам максимум от колата което може да даде и за тази цена която предложи колегата мисля,че си заслужава щом казваш над 75000км значи всичко е супер и върви доста повече колата

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Чет 10 мар 2011 11:45

Ами дам върви много по-добре. В момента мотора ти умира след 3200 оборота. Ако е с по-широка 17-ка, климатик, и след 170км. почва да се чуди какво да прави... След чипа, колата набира добре, до 4000 оборота и ускорава много добре до 200км., най-общо казано.

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Чет 10 мар 2011 13:02

Мен ме "удари" в съединителя първо заради чипа,усетих го на 5,6 с не голяма скорост как приплъзва за кратко :!: Казвам-заради чипа,но въобще не "го" обвинявам,просто 80% съм сигурен,че съединителя не е сменян откак е станала на кола....и това е повод да го направя 8) Засега само го ограничихме въртящия момент,докато стане смяната и после пак в изходно положение,макар,че и така ще изкара доста предполагам,като се има впредвит и се кара с "акъл"... :wink:

П.С. Иначе по борд паднах на 5.4/100 с разнообразно каране...а преди под 5.6/100 не съм.Считам,че е заради интервенциите с ЕГР-а,нов темп. датчик и чипчето естествено :да:

Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тони1 » Съб 12 мар 2011 18:36

И моя съединител ,бързо се спомина месец два след чипа :Mr Green Fun

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Пон 14 мар 2011 19:08

Тони1 написа:И моя съединител ,бързо се спомина месец два след чипа :Mr Green Fun

и без това е щял да замине, така че здраве да е...щом толкова бързо се е спатъхал значи си е бил пътник :lol:

Върни се в “Дизелови агрегати”