reno megane или golf 4?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Re: reno megane или golf 4?

Мнениеот tisho_psg » Съб 12 мар 2011 19:20

tisho_psg написа:
achodemo написа:
hendykap_84 написа:рено меган 1,5 дци (2003) или голф 4 1,9 тди (1998)

Аз му препоръчвам рено и съм карал и карам VW!
Проблем ли е?

achodemo написа:
tisho_psg написа:
achodemo написа:има дори и хора които харесват и Рено и са доволни от него ! :applause: mhihi

Има дори и хора дето са с промити мозъци mhihi

ти си карай рендето като те кефи , пък аз дали съм промит мозък ти няма как да знаеш май френд mhihi

Знам аз знам,не четеш и си пишеш глупостите...май френд mhihi

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Съб 12 мар 2011 19:26

tisho_psg написа:
tisho_psg написа:
achodemo написа:

Проблем ли е?

achodemo написа:
tisho_psg написа:
achodemo написа:има дори и хора които харесват и Рено и са доволни от него ! :applause: mhihi

ти си карай рендето като те кефи , пък аз дали съм промит мозък ти няма как да знаеш май френд mhihi

Абе момченце не искам да то падам на нивото ,защото не отправям напатки към никой ,но ти просто прекаляваш ,. Защо просто не ходиш да си буташ камиончето там ,а не само да спамиш тук . Има си форум и на рено мисля ,пиши си там като си такъв фен .

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Съб 12 мар 2011 19:36

Как може да се сравнява ГОЛФ 4-ка и рено :screwy death
Лази у Голфу и тва е :banana

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Съб 12 мар 2011 19:40

stefan4o написа:
tarikat89 написа:Колега, не е толкоз невероятно. Все пак живеем в България. Където "мойта жИна, мойта кола" са все най-хубавите, нали знаеш. Ще ти кажа и една друга мъдрост - доволен е много, ама докато не се развали mhihi

и VW се развалят не само реното и пежото..то ако става въпрос по добре човека да си търси японска кола ако ще се търси нещо здраво и качествено което да не се разваля..

Японските викаш не се развалят? Не една и две хонди съм видял, дето пушат като трабанти отзад... айде молим mhihi :screwy Ти лично ще ми гарантираш ли ако си купя японска кола на 20 години, че няма да се развали? Готов ли си да ми осребриш фактура по ремонт или подмяна на част? Щото така само си говорим празни приказки. Всяка кола се разваля, някои повече, други - по-малко, няма такава, която да е вечна.[/quote]

хах а ти като толкова хвалиш VW пред рено гарантираш ли за него?
а относно японките 3такива имаме и 1сеат(vw) и да ти кажа са 10000 пъти по здрави и по измислени коли от VW..не съм сектант моята лична кола е сеата и го карам 3та година и сравнение с тяхните мазди тойота моята е кошник от всякъде ..

Потребителски аватар
mitakathvp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitakathvp » Съб 12 мар 2011 19:41

Ма те колегите си мислят че цял живот сме карали голфове mhihi mhihi mhihi имахме рено пред години и не мерси :beat_butt2

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Съб 12 мар 2011 19:52

tisho_psg написа:
tisho_psg написа:
achodemo написа:

Проблем ли е?

achodemo написа:
tisho_psg написа:

приятел казах ти че нямаме обща приказка с теб , аз немога да ти кажа къде да пишеш или не ,има си кой , няма нужда да продължаваш да ме спамиш на лични . Хайде лека нощ .

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 12 мар 2011 19:53

tarikat89 написа:
а относно японките 3такива имаме и 1сеат(vw) и да ти кажа са 10000 пъти по здрави и по измислени коли от VW..не съм сектант моята лична кола е сеата и го карам 3та година и сравнение с тяхните мазди тойота моята е кошник от всякъде ..

Намери къде съм написал, че VW не се развалят. Ти в прав текст го каза за японските, затова се хванах за думите ти. Иначе вярвам ти за сеата. Виждал съм как изглежда такъв набор като твоя сеат. Горе-долу като Опел mhihi

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Съб 12 мар 2011 20:00

точно японска кола на 20години няма проблем с развалянето, само дето повечко гние, новите японски си се развалят, но само гърнето им гние

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Съб 12 мар 2011 20:38

Японките не са лоши.Ама много гният.Особено Хонда.По-новите не знам как са.

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Нед 13 мар 2011 0:42

stefan4o написа:
tarikat89 написа:

Намери къде съм написал, че VW не се развалят. Ти в прав текст го каза за японските, затова се хванах за думите ти. Иначе вярвам ти за сеата. Виждал съм как изглежда такъв набор като твоя сеат. Горе-долу като Опел mhihi

aко имаш предвид за ръжда..това че има др такива не значи че и моя е ръждив,моя няма никъде ръжди и изгнило..като казах кошник имах предвид технически измислено сравнение с тяхните а не изгнил или занемарен и т.н. колата е в добро техническо състояние,просто има мноого повече недодялано от производителите като са мислили..да бяха гледали от японците като са правили коли..това е мое мнение не задължавам никои с него

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Нед 13 мар 2011 9:12

tarikat89 написа:
stefan4o написа:
tarikat89 написа:

aко имаш предвид за ръжда..това че има др такива не значи че и моя е ръждив,моя няма никъде ръжди и изгнило..като казах кошник имах предвид технически измислено сравнение с тяхните а не изгнил или занемарен и т.н. колата е в добро техническо състояние,просто има мноого повече недодялано от производителите като са мислили..да бяха гледали от японците като са правили коли..това е мое мнение не задължавам никои с него

Тук аз не разбрах за VAG ли става въпрос ,че правели недодялани автомобили !!?? :screwy И преди отново някой спамер да каже ,че съм с промит мозък ,ще отбележа че японките хич не са лоши и доста качествени коли стига да не са правени в Турция .

Потребителски аватар
itan75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот itan75 » Нед 13 мар 2011 14:08

Кое пък им е хубаво на японските сапунерки и аз не мога да разбера точно.Имах Тойота Карина 2.0Д с двигател на 900х.км :shock Сам пред блока съм го отварял-от чисто любопитство дето навремето викаха капсуловани били :Mr Green Fun .Верно механично е много здрав самия метал,но до там.Отвън като я видиш тая Тойота-ами грозилище отвсякъде.Вътре един интериор-пак някак не на място в смисъл как да се изразя по-правилно правен като за ниски японци.След като с кеф я продадох тази кошница си купих Нисан Примера-уж примера за автомобил.Пълна дроб сърма и тя 2.0 дизел. Едва върви и гори подобаващо нафтичка.В първите години на демокрацията си спомням как хората бяха луднали по японските чикии и особенно по Мазда 323 дето като и пуснеш фаровете се вдигаха нагоре.Сега японки се срещат тук таме.Какво като е много здрава механично така или иначе няма се женя за тази кола камо ли пък да мина милион километра.Все едно да бъда с една кучка в целия си живот :( .След толкова сменени лични коли минах на италиянски,като винаги Фолксваген и Ауди са ми били фаворити,но напоследък това се промени.Основното беше,че наистина име кола не кара,защото ако беше така всеки щеше да кара Мерцедес нали само той и всички останали казват :bowdown .Една кола като я погледнеш отвън и е красива,а после те грабне отвътре това разбирам за сега,а по този критей само жабарите изпипват всичко.Също да не е тясна вътре и за т.н екстри да не се иска цена съизмерима на автомобила.Все пак ако пък робуваме на традици редно е да се спомене,че когато Римляните са имали пътища-Германците са били със своите коне в горите.Всепризнат е и факта,че италианците са водещи дизайнери във всичко не само във автомобилостроенето,мебели,дрехи,обувки и т.н.Бях чул един израз преди от човек,който беше дилър на японски автомобили,но караше Мерцедес.Та той казваше-японска кола,ще карам като отида да живея в Япония,Американска в Америка и т.н.Правило ли ви е впечатление,което е и много естествено де че в Германия преобладават значително немските кошове.Франция е пълна пък със Рена,Пежа и Ситроени.Италия със Фиати,Алфи и Ланчи.Румъния със Дачии и вече коли,които се правят в самата Румъния.Само Русия освен останалите Ладички и други копирани недомислици се карат немски коли.Ние какво да караме,нали все пак икономиката на Япония така просперира в последните години,защото хората си произвеждат Копираните отвсякъде коли от Запада и изнасят подобаващо.И въпреки всичката ни беднотия още се намират ентусиасти,които ще хвалят много здравите и безпроблемни японски,дето ще ги карат по 20-30год,а средствата ще отиват в Япония при онея жълтури дето ядат ориз и водорасли и правят яки коли и дижпове :evil: .Крайно време е да се купи патент на стар спрян автомобил от производство и да почне да се произвежда в България па ако ще и да е Мерцедес Е-Класе очиларка :lol: .Турците така направиха със Рено 19 и Симбол,а пък ние ще хвалим колко били здрави на японците колите.То ако става въпрос за здравина още виждам толкова стари Фиат-и Ритмо/Регата/Уно/Фиорино-туй последното е баничарка и аз лично съм имал такова товарно добиче.Масления му филтър ставаше от Лада и струваше три лева на дребно.Останалите части съшо бяха на смешни цени.Мисля една кола не се плаши от каране,а от неподдържане.Пак времената на такситата къде хвалеха много хлопелите Кадет,че били мноо яки.После луднаха по Вектра дето вървеше повече като остаряваше,защото олекваше от ръждата си :twisted: .Пълно беше с Вектри навсякъде и една нямаше със абсолютно здрави вежди на калниците.Сега незнам кой вече си купува Хлопел,защото е много здрав,а дизели комън-рейл позлват от Фиат.Форд пък взаимстват от Пежо своите дизели.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Нед 13 мар 2011 14:21

itan75 написа:Кое пък им е хубаво на японските сапунерки и аз не мога да разбера точно.Имах Тойота Карина 2.0Д с двигател на 900х.км :shock Сам пред блока съм го отварял-от чисто любопитство дето навремето викаха капсуловани били :Mr Green Fun .Верно механично е много здрав самия метал,но до там.Отвън като я видиш тая Тойота-ами грозилище отвсякъде.Вътре един интериор-пак някак не на място в смисъл как да се изразя по-правилно правен като за ниски японци.След като с кеф я продадох тази кошница си купих Нисан Примера-уж примера за автомобил.Пълна дроб сърма и тя 2.0 дизел. Едва върви и гори подобаващо нафтичка.В първите години на демокрацията си спомням как хората бяха луднали по японските чикии и особенно по Мазда 323 дето като и пуснеш фаровете се вдигаха нагоре.Сега японки се срещат тук таме.Какво като е много здрава механично така или иначе няма се женя за тази кола камо ли пък да мина милион километра.Все едно да бъда с една кучка в целия си живот :( .След толкова сменени лични коли минах на италиянски,като винаги Фолксваген и Ауди са ми били фаворити,но напоследък това се промени.Основното беше,че наистина име кола не кара,защото ако беше така всеки щеше да кара Мерцедес нали само той и всички останали казват :bowdown .Една кола като я погледнеш отвън и е красива,а после те грабне отвътре това разбирам за сега,а по този критей само жабарите изпипват всичко.Също да не е тясна вътре и за т.н екстри да не се иска цена съизмерима на автомобила.Все пак ако пък робуваме на традици редно е да се спомене,че когато Римляните са имали пътища-Германците са били със своите коне в горите.Всепризнат е и факта,че италианците са водещи дизайнери във всичко не само във автомобилостроенето,мебели,дрехи,обувки и т.н.Бях чул един израз преди от човек,който беше дилър на японски автомобили,но караше Мерцедес.Та той казваше-японска кола,ще карам като отида да живея в Япония,Американска в Америка и т.н.Правило ли ви е впечатление,което е и много естествено де че в Германия преобладават значително немските кошове.Франция е пълна пък със Рена,Пежа и Ситроени.Италия със Фиати,Алфи и Ланчи.Румъния със Дачии и вече коли,които се правят в самата Румъния.Само Русия освен останалите Ладички и други копирани недомислици се карат немски коли.Ние какво да караме,нали все пак икономиката на Япония така просперира в последните години,защото хората си произвеждат Копираните отвсякъде коли от Запада и изнасят подобаващо.И въпреки всичката ни беднотия още се намират ентусиасти,които ще хвалят много здравите и безпроблемни японски,дето ще ги карат по 20-30год,а средствата ще отиват в Япония при онея жълтури дето ядат ориз и водорасли и правят яки коли и дижпове :evil: .Крайно време е да се купи патент на стар спрян автомобил от производство и да почне да се произвежда в България па ако ще и да е Мерцедес Е-Класе очиларка :lol: .Турците така направиха със Рено 19 и Симбол,а пък ние ще хвалим колко били здрави на японците колите.То ако става въпрос за здравина още виждам толкова стари Фиат-и Ритмо/Регата/Уно/Фиорино-туй последното е баничарка и аз лично съм имал такова товарно добиче.Масления му филтър ставаше от Лада и струваше три лева на дребно.Останалите части съшо бяха на смешни цени.Мисля една кола не се плаши от каране,а от неподдържане.Пак времената на такситата къде хвалеха много хлопелите Кадет,че били мноо яки.После луднаха по Вектра дето вървеше повече като остаряваше,защото олекваше от ръждата си :twisted: .Пълно беше с Вектри навсякъде и една нямаше със абсолютно здрави вежди на калниците.Сега незнам кой вече си купува Хлопел,защото е много здрав,а дизели комън-рейл позлват от Фиат.Форд пък взаимстват от Пежо своите дизели.

Говориш за отдавна изгнили и претопени(плачещи за претопявани) модели. От въпросните Г4 и Меган насам, техниката е съвсем друга - всичко става рязко дебело и мазно. Иначе ако търсиш мнение за мареа 1,9JTD, JTD-то е ок :обичам ви

Потребителски аватар
itan75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот itan75 » Нед 13 мар 2011 16:36

Имам въпросната Мареа от 3 год.Признавам си взех я само заради Комън-Рейл мотора,защото е невероятно издръжлив,икономичен,динамичен и т.н и т.н.С един ремап и някои други доработки не може се познае колата(ако Фиат)може да се нарече кола :banghead: .Взех я тогава за 5500лв близо като съм налял отделно около 3000лв в нея.Ако трябваше да купувам Мерцедес със ЦДИ Ц-класе трябва първоначално да дам около 30000лв.Фолксвагена беше на цени 15000лв със стария АФН мотор без клими и такива екстри.За помпа-дюза не искам да чуя.Вариянт беше Пежо 306/406 ХДИ,но съм карал и правил такова особенно окачванията са много кекакви.На Пежото частите също не са едни от най-евтините.Казват,че Фиат,не е най-добрата кола,но е най-добрия компромис между цена и качество и това също го осъзнах във времето.Най-основното като си търсих кола беше:Да е евтина,да е широка-комби Уикенд се води и като се наложи на някои палатки се спи учудващо добре в нея :mrgreen: Да върви много,Да гори малко,да има климатик,ел стъкла,частите поне основните да не робуват и те на марки и имена и да се търси за тях неверотни суми.Отзад да е на независимо окачване и да не вози с нископрофилни гуми като каруца(тук вече визирам Голф :evil: .Същевремено за задното окачване да не се искат суми като за Пежо,но въпреки всичко да наподобава неговата возия.Вътре салона като карам да не ми се опира рамото в пътника до мен,а подлакътника да може да се ползва и от двамата.Кората на шофцьорската врата да има място да си поставям лявата ръка права и изпъната за да не ми изтръпва,ако се наложи си прая чекия по пътя.Тапицерията на седалките да е велур или нещо подобаващо на плюш.Като отворя предния капак да си сменя ангренажния ремък да не се налага да ползвам по специялни инструменти от камък 15/16 за да освободя пистовия ремък от обтяжната ролка.Подчертавам,че винаги и всичко сам съм си правил по колите.За озвучение в салона да са използвани качествени колони като италианските Херц.Да има Аербег за шофьора и пътника.Да няма по-възможност АБС т.е колата или компютъра в случая да ми казва как да спирам и някои случаи заради намаленото спирачно усилие да имам по-дълъг спирачен път.Да подлежи на душманско каране лятото на магистрала без да вдигне повече от 90 градуса(не съм виждал досега прегрял Фиат)явно заради горещия климат в Италия и фабрично изчислените охладителни уредби за разлика от немските например.Въпреки малките фарове,които са съобразени с формата на капака да не ти изтичат очите вечер при дълго кормуване.Предното окачване да е евтино и да няма алуминий по него,защото все пак тази кола опссс това не е кола това е Фиат,ще се кара във България,а не другаде.Може съм пропуснал нещо и ако е така,ще помоля най-учтиво предния колега ме допълни :mrgreen: :bowdown . П.П...Фолксваген,ще остане завинаги в сърцето ми но поне на тоз етап,в който в ръководния му център не работят онези стари инженери :bowdown ,а е изпълнено със алчни менадърчета,които се чудят как на повече платформи и марки да направят един автомобил и разликата между тях да е само емблемата отпред.Които на все пак народен автомобил въпреки,че е Пасат сменят само един интериор,предни фарове и задни стопове и го представят за нов модел на цена по-висока от Мерцедес и Бмв във същия клас.Ауди и те са същите просто преоблечени Фоклсвагени :evil:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 13 мар 2011 20:41

Всичко е много хубаво, ама си пропуснал да споменеш дребните детайли като:
1. Пластмасово табло, като на баничарка от най-нисък клас
2. Липса на бордови компютър дори като опция
3. Сравнително интересни цени на рез.части - термостат - 60 лева, щото се сменя с таралежа.
4. Цена на носач хич не е евтина - два носача на Фиат са около 250 лева малко повече струват на Пассат Б5.5 вече. Също така шарнирчетата вървят комплект с носачите, а те както споменах са 120 лева бройката.
Мързи ме да изброявам, ама сигурно има и други неща. Не се опитвай да го изкараш по-по-най фиата и той също като всяка кола си има предимствата и недостатъците.
И тия глупости за 3.8/100 извънградско и 6 градско дето си ги писал отиди някъде другаде, дето не пасат трева, там да ги ръсиш mhihi Ако трябва да ти цитирам едно мнение, насочено към теб, което умишлено си пропуснал да му отговориш, но мога да ти го постна тук. За всеки случай е от човек, който вече втори Фиат кара и е маааааалко повече в час от тебе, лично го познавам :да:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”