Актуално местоположение на стационарните камери на КАТ???

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Re: Актуално местоположение на стационарните камери на КАТ???

Мнениеот kristianatanasov » Пет 11 мар 2011 9:09

На един приятел братовчед му работи в подръжката на тея камери----работата му най вече е да мести камери от едно място на друго през 2-3 седмици,всмисъл кутията седи но вътре не се знае дали има или няма камера :)

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Пет 11 мар 2011 13:01

kristianatanasov написа:На един приятел братовчед му работи в подръжката на тея камери----работата му най вече е да мести камери от едно място на друго през 2-3 седмици,всмисъл кутията седи но вътре не се знае дали има или няма камера :)

И?

Иначе е ясно,че в кутиите невинаги има камера.Но се вижда вътре ли е или не е като се приближиш.

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Пет 11 мар 2011 18:09

los_tigros написа:И?

Какво "И?" не се ли сещаш?Прочети заглавието на темата......искам да кажа че няма как да се даде актуално местоположение след като се местят през 2-3 седмици!!!

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пет 11 мар 2011 19:06

versace написа:...АМ Хемус София - Варна километър 385. По мое виждане това е между Търговище и Шумен!!!??? А досега там камера намаше!!!

Според мен бъркаш, защото "броиш" километрите от София към Варна. Скоро не съм се заглеждал, но ако излизаш от Варна по магистралата, обърни внимание на малките знаци по средата - те отбелязват разстоянието (може би е по проект както трябва да е магистралата - тъй като не е завършена). По спомен около летище Варна бяха около 410 км (може и да бъркам). Та на този 385 км. с каква скорост си засечен, и при какво ограничение ? От снимката не личи ли къде е ?

Потребителски аватар
versace
Автомобил: Ex Touareg present Mercedes ML
Двигател: 320 CDI 224 Hp

Мнениеот versace » Пет 11 мар 2011 20:53

gr_kanev написа:
versace написа:...АМ Хемус София - Варна километър 385. По мое виждане това е между Търговище и Шумен!!!??? А досега там камера намаше!!!

Според мен бъркаш, защото "броиш" километрите от София към Варна. Скоро не съм се заглеждал, но ако излизаш от Варна по магистралата, обърни внимание на малките знаци по средата - те отбелязват разстоянието (може би е по проект както трябва да е магистралата - тъй като не е завършена). По спомен около летище Варна бяха около 410 км (може и да бъркам). Та на този 385 км. с каква скорост си засечен, и при какво ограничение ? От снимката не личи ли къде е ?

На снимката се вижда двулентов извънградски път, без да има по какво да се ориентираш къде е. Ограничението е 90. Засечената скорост е 102 км/ч. Ако до летище Варна е 410 км, то това което съм написал че 385-ти е между Търговище и Шумен.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пет 11 мар 2011 21:07

versace написа:Ако до летище Варна е 410 км, то това което съм написал че 385-ти е между Търговище и Шумен.

Я пак ? Искаш да кажеш, че между летище Варна и Шумен са по-малко от (410-385=35 км) ? Вярно, че навремето Тодор Колев пееше "Варна, пристанище на Шумен", ама чак пък толкова ...
Като цяло нещо не ми харесва обяснението - хем е автомагистрала, хем ограничението е 90, и се вижда двулентов път. Да не е на аварийното летище до Провадия ?

Потребителски аватар
versace

Мнениеот versace » Пет 11 мар 2011 21:11

gr_kanev написа:
versace написа:Ако до летище Варна е 410 км, то това което съм написал че 385-ти е между Търговище и Шумен.

Я пак ? Искаш да кажеш, че между летище Варна и Шумен са по-малко от (410-385=35 км) ? Вярно, че навремето Тодор Колев пееше "Варна, пристанище на Шумен", ама чак пък толкова ...
Като цяло нещо не ми харесва обяснението - хем е автомагистрала, хем ограничението е 90, и се вижда двулентов път. Да не е на аварийното летище до Провадия ?

За математиката имаш право.
Ще сканирам снимката и ще я кача по-късно.

Потребителски аватар
versace

Re: Актуално местоположение на камери на КАТ +снимки на стр. 2

Мнениеот versace » Съб 12 мар 2011 20:01

Ето и сканирани фиша и снимките
Има и географски коорданати, така че ако някой може да ги провери къде са ще е от полза

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Съб 12 мар 2011 22:40

Тези координати съвпадат с летището което е след Девня, посока Шумен /аварийното летище/. Там ограничението наистина е 90. Незнаех че има камера и там :shock
Най вероятно и аз чакам за акт значи scare
Има разминаване в сканираното от теб.
На снимката е посочено че скоростта е 105, а в акта 102. Не че има значение но... :roll:
От там 99% от колите минават с над 90 км/ч scare

Потребителски аватар
versace

Мнениеот versace » Съб 12 мар 2011 23:51

marianchev написа:Има разминаване в сканираното от теб.
На снимката е посочено че скоростта е 105, а в акта 102. Не че има значение но... :roll:

Да така е. И аз видях разминаването, но номерата на нарушението си съвпадат и рег. номер на колата.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пон 14 мар 2011 17:26

Според мен това е снимано от патрулна кола. :wink: Положението на колата ти и самя номер на уреда са други. Не като при стационарните. :wink: Не че съм виждал от стационарни снимки де. mhihi А разминаването го слагат явно понеже може да има отклонение на уреда. Колкото е по-голяма скоростта, толкова е и то. При мене беше около 15-20км/ч разликата на радар и наказателното постановление преди. :wink:

Потребителски аватар
burn666
Автомобил: VW Golf 4 Variant 2002
Двигател: 1.9 Tdi ALH 90hp+

Мнениеот burn666 » Нед 15 май 2011 10:56

Искам да попитам дали знаете камерата която е на магистрала Хемус(до Лукойл, преди Ботевград) в каква посока засича (Варна-София или София-Варна)????
Днес загледах като идвах от Ботевград и минах покрай нея , че е обърната с гръб към идвашите коли и се зачудих в коя посока засича :roll:
п.с. повод за този размисъл е снимката на колегата Versace, колата му е снимана отзад :screwy

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Нед 15 май 2011 14:37

На колегата versace снимката е от камера в автомобил!
Обикновено са патрулки, дето висят край пътя, а шапкарите вместо да клатят палките, седят вътре и си бъркат в носа ( или иначе казано - изпълняват ролята на оператор на автоматизираната камера... кво лаеш бе.. нахрани кучетата и не пипай нищо mhihi ). Същите камери може да бъдат и в необозначени автомобили ( нали от кат бяха купили няколко такива ).
Най-лесно се познават точно по това че патрулката е застанала в банкета ( може и зад някой храст да се е кеширала ) и че ушевите вместо да седят навън и да дебнат да ебнат някой, седят вътре, чоплят семки и гледат умно в монитора на черната кутия върху таблото. Патрулката може да гледа и в двете посоки.. в сми радарът хваща както приближаващи се, така и отдалечаващи се.

Бтв.. ето и снимка
Изображение
Ако се загледате в монитора, ще видите че показва същото като скенараното от колегата.

Потребителски аватар
Nikurlq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nikurlq » Нед 15 май 2011 16:18

Колегите, вчера видях и още 2 попълнение на спирката на Окръжна болница в София, на стълба над старата има 2 малки и сега май хващата по-далече и в двете посоки.

Потребителски аватар
krass1
Автомобил: Toyota Avensis Combi 2.2 D4D 148h
Двигател: 2AD-FTV 2006g

Мнениеот krass1 » Пон 29 авг 2011 10:02

Здравейте колеги,

Ерто един линк от кадето бихте могли да изтеглите актуалното местополойение на камерите.
До колкото разбрах са съвместими само със Garmin устроиства.

http://paralax.org/garmin/

http://www.garminclub.bg/index.php?topic=429.0

И това което ме удиви като възможност е че са посочени и ограниенията и ако ги надвишаваш то ти повтаря постоянно да намалиш.

Все оше несъм го тетвал на практика но в следващите бняколко дена ще го направя.

№№№№
Караите безопасно и неизпреварваите рисково!

Върни се в “Пътеводител”