Поло или Фиеста?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
gio101
Автомобил:
Двигател:

Поло или Фиеста?

Мнениеот gio101 » Нед 13 мар 2011 1:19

Здравейте фенове! Както виждате нов съм. Въпроса ми е следният:
Карал съм преди Пасат '91г. много готин си беше и се фуках с него! :)
Сега карам една Фиеста, която е много добра (двигател - ИДЕАЛЕН, ходова част - ОТЛИЧНА, купе - НЕ ТОЛКОВА). Сега дядо ми си купи едно Поло 1995-6 1.4 60к.с. Прави ми някакви оферти да ги сменяме, но сега ще ви кажа къде са мойте лични проблеми в това...
Фиестата я карам вече 3 години тя е 1997г, няма нищо...само ел. стъкла, 1,3 пълна инжекция е и върви доста добре. Аз си знам как съм я пазил и как съм я карал и честно казано, доста и се радвам все още, но взе да ми омръзва сякаш, пък и един приятел каза, че ПОЛО-то било Поло?!
Да ама на дядо Поло-то е АРЛЕКИН... :Д това е проблем номер 1! Имайки предвид, че е по - старо от Фордчето и няма никакви смислени екстри... :Д, но май някой тип дето "ръчка" го е карал преди, защото има едни тунинг километражи и скоростен лост... даже е махнал едното гърне да бръмчи. Поло е на 173 000км, множко на фона на 129 000км на Фордчето, при положение, че аз съм минал 45 000 от тях! Та въпроса ми е... заслужава ли си да дам Фордчето за цветното Поло? На Фолксвагенчето трябва да му слагам джанти, ел.стъкла... да го постегна малко, че е леко мърляво, но може да се прежаля, ако си заслужава! Но искам да ви помоля да сте обективни, нищо, че сте/сме фенове на ПОЛО! ПОЗДРАВИ - Иван (РУСЕ)

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Re: Поло или Фиеста?

Мнениеот lrlmodo » Нед 13 мар 2011 8:00

Полото е по-здраво и върви повече :!:

gio101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gio101 » Нед 13 мар 2011 9:44

lrlmodo написа:Полото е по-здраво и върви повече :!:

върви... това го усетих, но е АРЛЕКИН!!! трябва да го направя някакъв супер луд тунинг, че да изглежда по-добре или това е самовнушение???

Потребителски аватар
FivePointeO
Автомобил: Голф 3
Двигател: АЕЕ

Мнениеот FivePointeO » Нед 13 мар 2011 10:11

Сам си споменал че купето не е добре, като се има напредвид че то е основното нещо, при положение че всичко останало е резервна част! 8)

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Нед 13 мар 2011 10:28

Полото,колега,си е отвсякъде по-добро.Качи се и го покарай.Возия,управление,здравина-полото;спирачки-на кантар(зависи от модификацията);вървене-1.4 на полото е тромав и не добре пасната скоростна,виж 1.6 е супер,така,че тук превес има фиестата,пък и разходът на гориво и е мааалко по-малък.Но с две думи,Фиестата си е пълно дъво в сравнение с Полото,макар да е по-нова.Обаче преценката си остава твоя,според състоянието на колите.

gio101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gio101 » Нед 13 мар 2011 10:44

FivePointeO написа:Сам си споменал че купето не е добре, като се има напредвид че то е основното нещо, при положение че всичко останало е резервна част! 8)

ама аз не казвам, че купето на Фордчето е изгнило, просто е очукано... все ме закачат разни дами по паркингите и има надрано. Иначе изобщо немога да кажа, че е изгнило или, че е за боклука.

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Нед 13 мар 2011 11:13

Аз бих си карал фиестата.

1. Познаваш колата. Знаеш какво си сменил, знаеш и какво най-вероятно ще се наложи да се сменя.
2. Казваш полото е малко занемарено от това произхождат куп неприятни моменти:
2.1 скоростна кутия (сменян ли е семеринга), ако не е сменян, въпрки че ще се твърди че е сменян,
гаранция че тече от там масло от скоростите, това рано или късно ще доведе до ремонтче...
2.2 редовно ли се сменя маслото и консуматива? Прави си изводи.
2.3 Обороти на празен ход (Детска болест при полото, понякога почти не лечима.)
2.4 Това че няма ел стъкла е предимство , повярвай ми!
2.5 В най-лошия случай си приготви едни пари поне за следните консумативи:
1. Ангренаж, ролката му, пистов, с ролката му, водна помпа, антифриз, въздушен филтър, филтър на купето, филтър горивен, филтър маслен, ново масло , масло скорости, свещи, дискове с накладки, евентуално някоя гарнитурка по двигателя, евентуално и жило на съединителя, и тампончета на предните амортисьори.

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Нед 13 мар 2011 14:47

E e e,911,ало,ти погреба човечеца и полото,че на фордовете не ли им се сменят разни такива,особено като е минал 47000 км.Не е задължително да тече семеринга,но и така да е-лесно се сменя или в сервиз ще му вземат 20 лв за семеринг и смяна.От малките колици малко могат да се опрат на полото.Само дето не разбрах що дядото иска да ги трампят.

Потребителски аватар
vwpolo6n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwpolo6n » Нед 13 мар 2011 15:18

аз имах такъв форд 1997 1.2 зетек сега имам поло ..... и съм много по доволен от полото само това ще кажа :) :)

gio101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gio101 » Нед 13 мар 2011 18:20

siso92 написа:E e e,911,ало,ти погреба човечеца и полото,че на фордовете не ли им се сменят разни такива,особено като е минал 47000 км.Не е задължително да тече семеринга,но и така да е-лесно се сменя или в сервиз ще му вземат 20 лв за семеринг и смяна.От малките колици малко могат да се опрат на полото.Само дето не разбрах що дядото иска да ги трампят.

Добре де, не е ли проблем, че е АРЛЕКИН? :Р смисъл дядо ми иска да ги смени, защото той го трампи за едно пежо 106 (голям кенеф) и даде някой лев горница! Но моята идея е, че Форда е супер здрав от към ДВГ...сериозно няма такава машина, а и ако можеше да говори! :Р Както и да е... аз днес пак го карах Поло-то, цял един ден, ама е с едни грозни малки гуми... аз ако ще ги трампя, трябва да си намеря големи джанКи... :) Иначе ме кефи, но и Форда ме кефи, защото си е моя! А някой тука има ли идея как върви газово, за Полито? Ако му избарам някакво готено газово, да ми е тънко да ръчкам... може да се замисля, то това ми е проблема с Фиестата... трябва инжекцион, пък е много кинти! Ще видим... утре си сядам пак на мойта ЛЮБОВ и ще преценям! А, да и на дядката просто не му трябва уж някаква такава кола!!! Вика да ми я дадял... и пак казвам Полото е карано от някой млад тип и ме съмнява да му е бутано това онова по ДВГ, защото бая дърпа... но ще мисля, също ще разчитам на съветите на всички (пак казвам, не ми е лесно да оставя Фиестата)!!! Поздрави!

Потребителски аватар
wierdo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wierdo » Пон 14 мар 2011 7:38

Искаш някой да реши вместо теб ли ?!
Темата ти е от типа "лична драма" :!:
Можеше да получиш същата информация дори само да използваш търсачката! Кой да си направи труда ...

gio101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gio101 » Пон 14 мар 2011 10:50

wierdo написа:Искаш някой да реши вместо теб ли ?!
Темата ти е от типа "лична драма" :!:
Можеше да получиш същата информация дори само да използваш търсачката! Кой да си направи труда ...

Братле, не искам никой да решава вместо мен... просто питам тук, защото смятам, че това е едно от най-добрите места където да попитам! Искам да знам дали си струва да си оставя моята кола, която познавам супер добре и да взема това Поло... Въпросът ми не е породен от някаква лична драма, защото ми е най-лесно да си седна на Форда и да забравя, а тук си питам просто... смятам, че малко помощ от хора, които разбират повече от мен, могат да кажат! Аз от коли не разбирам особено, разбирам само да ги карам!!! Въпроса ми е конкретен, не е драма! Поздрави за твоето Поло м/у другото!

Потребителски аватар
hooligans
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 14 мар 2011 13:05

gio101 написа:
siso92 написа:E e e,911,ало,ти погреба човечеца и полото,че на фордовете не ли им се сменят разни такива,особено като е минал 47000 км.Не е задължително да тече семеринга,но и така да е-лесно се сменя или в сервиз ще му вземат 20 лв за семеринг и смяна.От малките колици малко могат да се опрат на полото.Само дето не разбрах що дядото иска да ги трампят.

Добре де, не е ли проблем, че е АРЛЕКИН? :Р смисъл дядо ми иска да ги смени, защото той го трампи за едно пежо 106 (голям кенеф) и даде някой лев горница! Но моята идея е, че Форда е супер здрав от към ДВГ...сериозно няма такава машина, а и ако можеше да говори! :Р Както и да е... аз днес пак го карах Поло-то, цял един ден, ама е с едни грозни малки гуми... аз ако ще ги трампя, трябва да си намеря големи джанКи... :) Иначе ме кефи, но и Форда ме кефи, защото си е моя! А някой тука има ли идея как върви газово, за Полито? Ако му избарам някакво готено газово, да ми е тънко да ръчкам... може да се замисля, то това ми е проблема с Фиестата... трябва инжекцион, пък е много кинти! Ще видим... утре си сядам пак на мойта ЛЮБОВ и ще преценям! А, да и на дядката просто не му трябва уж някаква такава кола!!! Вика да ми я дадял... и пак казвам Полото е карано от някой млад тип и ме съмнява да му е бутано това онова по ДВГ, защото бая дърпа... но ще мисля, също ще разчитам на съветите на всички (пак казвам, не ми е лесно да оставя Фиестата)!!! Поздрави!

Имаш ли 18 ?
:screwy

gio101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gio101 » Пон 14 мар 2011 20:39

hooligans написа:
gio101 написа:

Имаш ли 18 ?
:screwy

Имам даже цели 22 1/2... :banana , но честно казано не разбрах какво точно общо има това с темата и въпросите ми? Или проблема ми е в изразяването може би?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 14 мар 2011 20:46

Ами сам си прецени, колега. Ако пуснеш темата във Форд-форум ще ти кажат едно. Тук - друго. Колкото хора толкоз и мнения. Моето лично е - кола, която я познаваш добре и си сигурен в нея за какъв чеп ти е да я сменяш за кола, която тепърва ще разбереш дали е читава или не? Не визирам никакви марки, говоря съвсем принципно. :beer

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”