Избора беше лесен.... но вече нямам пасат :(

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Съб 29 юли 2006 16:38

raziel много се радвам че си си оправил колата ,но моля те промени малко заглавието, че изтръпвам всеки път, като видя твое съобщение в нея :lol: .
Дано никога повече не ти се случват подобни произшествия.

JFIAT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JFIAT » Съб 29 юли 2006 22:01

Ludia написа:щом искате да си карате с разрешената скорост, карайте си в дясно и почти е сигурно че няма да имате проблеми със присвяткането.Пък и немога да разбера какво толко ви дразни в това водча зад вас да ви покаже че иска да ви изпревари?!И аз често присветкам когато някой кара в няй-лявата лента, вместо да мине в дясно и да ме пусне.Та ако ще и със 190 да карам, вие ли ще ми определяте скоростта на движение?Карайте си със 50 в града и с 90 извън него, и когато някой иска да ви изпревари и ви подкани, не го приемайте все едно ви удря шамар.
айде със здраве

Не е пробелма в това!
Например в моя случай ситуацията беше малко по-сложна. На магистралата имаше 2 платна плюс едно аварийно. Аз карам в дясното (не в аварийното) с около 100 км/ч. Двата ТИР-а се движиха плътно един зад друг с около 80-90 км/ч и тъй като ми пречиха да си поддържам 100 км/ч погледнах в огледалото - празно. Подадох мигач за изпреварване, свалих с 1 предавките и натиснах здраво газта... и изненада.. ТИР-овете решиха, че трябва да се засилят.... и така в момента в който аз започнах да ги изпреварвам (по-точно по времето когато ги изпреварвах) натиснаха газта.. реално от 80/90 вдигнаха до към 120км.. и аз се принудих да вдигна до към 150 км/ч за да ги изпреваря. Сам се сещаш, че по-този начин времето за изпреварване се увеличи значително през което ме настигна онзи глупак, който караше с около 200 км/ч.
Аз съм дал мигач за изпреварване, намирам се между 2-та тира.. тоя идиот защо ще ми светка? Малоумен ли е да види, че изпреварвам 2 ТИР-а???
Абе оправия няма... трябва да карам сред келеши.

Потребителски аватар
raziel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот raziel » Пон 31 юли 2006 14:32

Стана много офтопик.
но аз също карам предимно в лява лента и подържам 180км. но се дразня когато колеги с кола която върви със 120 и на 130 аха аха ще се разпадне тръгва да изпреварва и не си прави сметкта че сега като ме вижда на 1км зад него аз след няколко секунди ще съм зад него на 2м.
Просто много хора не са свикнали зда си правят сметката кога е подходящо се изпреварва особено когато колата ти е малка и няма мощност. Аз карам и астра 1.6 75коня и да ти кажа не бих тръгнал да изпреварвам тирове особено ако се движат по надолнище или ги виждам че ускорявам, не за друго а защото знам колко време ще ми отнеме.
А това от 100 на 150 не е точно така.. Ти с малък двигател нали разбираш чер ще ти требват 2 мин да стинеш до 150:)
А постави се на този зад теб, ако той не беше те видял или това че му пречиш.
Да и аз изчаквам и намалям но честъо разни ми стоят в лявата а се движат със 130 и хем не могат дръпнат на пред хем няма къде се приберат в дясно и стават нервни и почват правят грешки и така стават тежките ПТП. Да не гоорим че една малка кола изпреварва за да си смени позицията със 20м пред друга кола и че не и пречи от 100 да слезе на 90 а на мен ми емалко трудничко от 180 да слиза на 90
И такива неща:)
Аи някои вземе заключи темата че се отклонихме много от нещата.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пон 31 юли 2006 14:42

за това има ограничения, не може хората, които карат с много над ограниченията, да се сърдят на тези, които карат до ограничението....
кво означава, като ти е малка колата, карай у десно.....
а и на малка кола ако не изпревари, когато се е набрал, като си свали скоростта, за да мине някой глупак с 200, после му трябва много повече време да се ускори наново и т.н.
защо ли няма повече камери по пътя
с какво право ще ми светка някой тъпанар по България например, ако карам вд най-лявото платно с 80 примерно, а той се движи със 130....
да мине от където иска, ако иска да ме прескочи....
ай сиктир и състезатели

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 31 юли 2006 14:45

batmilko написа: ....ай сиктир и състезатели

:headbang :headbang :headbang

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Пон 31 юли 2006 14:59

напълно подкрепям батмилко - всичките ми коли са маломощни и ако съм се засилил със 130 за да задмина ТИР, и в тоя момент някой иска да префучи с 230 - ми да си намали, да си изчака и да задминава после. аз няма да се съобразявам с неговото желание да нарушава ДРАСТИЧНО ограничението и да се вра под тировете или да намалявам - аз падна ли на 80 после ми трябва една седмица да ускоря пак.
за 6 години навъртях 200000км и западна европа там такова нещо няма - само в германия са ми светкали но аз си бях виновен.
да не говорим че там само гастарбайтерите и пубертетите нарушават ограниченията.
тъпо е, обаче, ако всички ленти са свободни, някой льольо да ми кара в лявата с 60 - обикновенно 80-годишен дядо с москвич - тогава и аз бибиткам и светкам....

devil_vas
Автомобил: BMW 330Cd 261hp 591nm
Двигател:

Мнениеот devil_vas » Пон 31 юли 2006 15:52

batmilko написа:кво означава, като ти е малка колата, карай у десно.....

ето за това искам една малка :wink: Астра F 2.0 16V C20XE...и нека да си мислят гъзарчетата, че карат бързи коли...

хора карайте разумно, според пътната обстановка... всеки иска да настъпи повече, но го праваете при повишено внимание... лято е и деца изскачат отвсякъде, както и колоездачи а най-опасно е дете колоездач. мотористите щъкат непрекъснато... минутка невнимание и цял живот ще се проклинаш :?

JFIAT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JFIAT » Пон 31 юли 2006 21:41

raziel написа:Просто много хора не са свикнали зда си правят сметката кога е подходящо се изпреварва особено когато колата ти е малка и няма мощност. Аз карам и астра 1.6 75коня и да ти кажа не бих тръгнал да изпреварвам тирове особено ако се движат по надолнище или ги виждам че ускорявам, не за друго а защото знам колко време ще ми отнеме.
А това от 100 на 150 не е точно така.. Ти с малък двигател нали разбираш чер ще ти требват 2 мин да стинеш до 150:)
А постави се на този зад теб, ако той не беше те видял или това че му пречиш.

Колата е 105 коня.. чак малка.. не мисля.. но определено не ускорява от 0 до 100 за 5 секунди!
Грешките от страна на другите участници в движението бяха 2:
1. Водачите на ТИР-овете нямат право да ми пречат да извърша изпреварването, като освен това са длъжни да осигурят безопасността от тяхна страна! Те започнаха да натискат газта, при условие, че аз не го очаквах а и правилното поведение от тяхна страна е да запазат скоростта си същата, а не да я увеличават или намаляват!
2. Водача на автомобила, който ме настигна караше с МНОГО по-голяма скорост от разрешеното и също е задължен да ме изчка, след като се намирам в лявата лента и извършвам изпреварване (за което съм дал сигнализация).
Тези шофьори около мен са очевидно олигофрени, след като не могат да преценят каква е конкретната ситуация и, че са длъжни да осигурят безопасноста на участниците в движенито, дори и да съм бил с автомобил с 55 коня!

raziel написа:Да и аз изчаквам и намалям но честъо разни ми стоят в лявата а се движат със 130 и хем не могат дръпнат на пред хем няма къде се приберат в дясно и стават нервни и почват правят грешки и така стават тежките ПТП.

Точно за това си говорим! Това са изключително опасни ситуации и не случайно изпреварването се определя за най-опасната маневра която се извършва при шофиране! Присветкането с фаровете може само да обърка или притесни шофьора, който извършва изпреварването и да допусне фатална грешка! Просто трябва да се мисли малко повече, когато се натиска газта.

raziel написа:Да не гоорим че една малка кола изпреварва за да си смени позицията със 20м пред друга кола и че не и пречи от 100 да слезе на 90 а на мен ми емалко трудничко от 180 да слиза на 90
И такива неща:)

Като видиш от далеч, че автомобил вече е започнал да прави изпреварване е добра идея да започнеш да намаляваш скоростта и да сваляш предваките... няма нужда да му влезнеш в багажника.
Виж.. ако демонстративно си държи лявата лента без причина... тогава можеш да го подсетиш с къси/дълги да се премести.. всичко друго е просташко поведение.

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Вто 01 авг 2006 1:25

Недейте да карате със скорости над 130 на магистрала, щото само ви вдигат разхода на гориво... хората са направили ограничение, беше 120, ся не стига, че го вдигнаха на 130, ами и тази скорост ви е малка (това е към състезателите с големите и мoщните автомобили) ... Щом си спазвам ограниченията, не ми пука кой кара зад мене с 200! ;) Бат Милко е много прав. :roll:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 01 авг 2006 5:20

Имам решение на проблема с наглите тираджии който изпреварват било то срещу или заедно с теб ...... последния път ускорих до 180 срещу него и той се мръдна светкайки и бипкайки ми...... имам филмче защото снимах :)

Имам решение и за тези дето ме застигат бързо докато изпреварвам :) Те са много малко защото по принцип си карам прилично бързо, но ми се случват един, двама годишно ..... на тях им пожелавам късмет в прескачането ми :)

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 01 авг 2006 7:27

Tyan написа:Имам решение на проблема с наглите тираджии който изпреварват било то срещу или заедно с теб ...... последния път ускорих до 180 срещу него и той се мръдна светкайки и бипкайки ми...... имам филмче защото снимах :)

нтересно ако в тоз момент тираджията си настойваше радиото или говореше по гсм-а и ти му се размежеш като тартабица .....аман от псевдосъстезатели и "мъже"

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Вто 01 авг 2006 8:33

raziel написа:... но честъо разни ми стоят в лявата а се движат със 130 и хем не могат дръпнат на пред хем няма къде се приберат в дясно и стават нервни и почват правят грешки и така стават тежките ПТП. Да не гоорим че една малка кола изпреварва за да си смени позицията със 20м пред друга кола и че не и пречи от 100 да слезе на 90 а на мен ми емалко трудничко от 180 да слиза на 90 ...

Точно затова има ограничение на скоростта 130 км/ч, ти обаче си мислиш че мъж! Ама гледаш кат насрано дете майка си, като се изплющя с 80 в София.

Atanas14
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Atanas14 » Вто 01 авг 2006 9:38

никога не отстъпвам място на някой дето ми се е засилил с 200 в лявата лента. боли ме нека се дразни. аз си изпреварвам тира и като го изпреваря да ме задминава, до тогава ще чака.

преди около седмица едно приятелче ме караше до пловдив с новичка зафира 1.9 нафта. е той се съобразяваше с ниско летящите С класи и им отстъпваше път, в резултат на това щяхме да се пребием нееднократно.

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Вто 01 авг 2006 12:06

Tomcat написа:никога не отстъпвам място на някой дето ми се е засилил с 200 в лявата лента. боли ме нека се дразни. аз си изпреварвам тира и като го изпреваря да ме задминава, до тогава ще чака.

преди около седмица едно приятелче ме караше до пловдив с новичка зафира 1.9 нафта. е той се съобразяваше с ниско летящите С класи и им отстъпваше път, в резултат на това щяхме да се пребием нееднократно.

:да:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”