Мнения за избор на принтер?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пон 31 юли 2006 21:24

аз октомври имах същия проблем, спрях се нa Brother HL-2030, интересуваше ме съотношение цена/консумативи и се оказа, че този е най-добър. иначе преди него имах HP 4L и поддържаше само 300 dpi затова се наложи да го сменя, иначе е железна машина. Абе всички лазерни на HP са железни, доволен съм и от Brother-a ама ако имах финансова възможност щях да се спра на HP. Както колегата по горе спомена, OKI също са много добри машини...това за мен е челна тройка, но има и други които заслужават внимание - Kyocera, Minolta, Xerox

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 31 юли 2006 21:54

то фирми много, номера е като при колите, ако нямаш дълбок джоб си взимаш масов автомобил, че да има навсякъде части за него и всички майстори да му разбират :)

HP са лидер в БГ за лазаерни принтери години наред и просто нямаш грижа с консумативите, докато ако си вземеш някоя екзотика като Kyocera или Minolta рискуваш за всеки тонер да търсиш официалния вносител, да чакаш, ако нямат наличен и т.н. кофти премеждия :)

Потребителски аватар
Banan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Banan » Пон 31 юли 2006 22:38

Kyocera-та е много добра. Специално модел FS-1000 или FS-1010 май е по-новия сега дето се предлага. Ако не се печата по 1 топ на 2-3 дни, го препоръчвам - имам опит с такива в продължение на 3-4 години. Не знам колко фирми го предлагат, но не е екзотика.

Потребителски аватар
MamaMy
Автомобил: Galaxy
Двигател: AUY 2003г

Мнениеот MamaMy » Вто 01 авг 2006 0:07

След дълго писане затрих всичко. Ще ви кажа, че сте много заблудени. Сервизирам, зареждам, рециклирам, продавам и т.н. принтери от 9 години. Те са съвсем като автомобилите. Различни марки, различни класове и ментета. Бензина (тонера), маслото (хартията), гумите (поемащи ролки) и т.н. са съвсем аналогични. Ще ви класирам виждането ми за принтерите като марки автомобили за да ме разберете. Моделите оставям на вас :lol: :
HP-Мерцедес
Канон-БМВ
Епсън-Ауди
Киосера-Опел
Минолта-Форд
Лексмарк-Рено
Ксерокс-Москвич
Самсунг-Варбург
Оки-Трабант

Карайте Мерцедес! Той е символ на престиж и синоним на лукс :lol:

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 01 авг 2006 0:41

My написа:Ще ви класирам виждането ми за принтерите като марки автомобили за да ме разберете. Моделите оставям на вас :lol: :
HP-Мерцедес
Канон-БМВ
Епсън-Ауди
Киосера-Опел
Минолта-Форд
Лексмарк-Рено
Ксерокс-Москвич
Самсунг-Варбург
Оки-Трабант

Къде е ФВ в класацията??? :evil:

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Вто 01 авг 2006 9:13

My написа:След дълго писане затрих всичко. Ще ви кажа, че сте много заблудени. Сервизирам, зареждам, рециклирам, продавам и т.н. принтери от 9 години. Те са съвсем като автомобилите. Различни марки, различни класове и ментета. Бензина (тонера), маслото (хартията), гумите (поемащи ролки) и т.н. са съвсем аналогични. Ще ви класирам виждането ми за принтерите като марки автомобили за да ме разберете. Моделите оставям на вас :lol: :
HP-Мерцедес
Канон-БМВ
Епсън-Ауди
Киосера-Опел
Минолта-Форд
Лексмарк-Рено
Ксерокс-Москвич
Самсунг-Варбург
Оки-Трабант

лазерен Canon е еквивалент на мастилен HP или с други думи - а нема нужда.....при мастилни освен Canon друг не признавам, обаче за лазерни има да изядат мноооого мнооооого хляб докато стигнат HP. А това второ място което си им отредил е направо смешно...те трябва да са след 5-то според мен

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 01 авг 2006 11:43

Добре де а Xerox къде се нарежда? :roll: Щото все пак те са изобретили лазерния принтер. :)

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Вто 01 авг 2006 12:03

Със сигурност няма да сбъркаш със Xerox, но на мен ми бяха скъпи консумативите...затова търсих друг, най-евтини консумативи имаха Brother и затова си купих него (октомври го взех за 97 Евро, оригинален тонер за 2500 страници при 5% покритие струва 43 Евро, барабана е отделно от тонера и съотношение на барабана спрямо бройката на страниците които може да отпечаташ с него беше най добра), при Самсунга има няква ши***я според която май тонер и барабан са в едно и всеки път трябва да сменяш и двете дефакто, което качва разхода. Затова гледай и тея неща, не само цената на принтера....това по горе бяха решаващите фактори за избора на принтера при мен. На майка ми за работата взех някакъв Самсунг, но там не ме грееше цена на тонер и барабан, щото не ги плащам аз консумативите :)

ПС. Ако Xerox-а ти е легнал на сърце го взимай и не се чуди....

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Вто 01 авг 2006 13:22

vasstop написа:
My написа:Ще ви класирам виждането ми за принтерите като марки автомобили за да ме разберете. Моделите оставям на вас :lol: :
HP-Мерцедес
Канон-БМВ
Епсън-Ауди
Киосера-Опел
Минолта-Форд
Лексмарк-Рено
Ксерокс-Москвич
Самсунг-Варбург
Оки-Трабант

Къде е ФВ в класацията??? :evil:

Принтерите не са достигнали това съвършенство още...

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 01 авг 2006 17:31

Направих пазара.
Canon LBP-2900
и отделно скерер Canon Lide 25
Засега перфектни. :wink: :yeaha:

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Вто 01 авг 2006 17:40

blacki написа:Направих пазара.
Canon LBP-2900
и отделно скерер Canon Lide 25
Засега перфектни. :wink: :yeaha:

скенерите на Canon - за мен това е върха....моя е N670U (май подобрения модел беше LIDE 20), на майка ми е LIDE 25...и двата са перфектни :) правилен избор си направил с отделни устройства...

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 01 авг 2006 17:50

Ужас е на 150 dpi сканира супер. Пък можел до 1200 :shock 100 МБ картинка :shock :twisted:
Друг куриоз. Няма USB кабел в комплекта на прнитера. В упътването също пише че липсва. :shock
Колко кинти е един такъв? :?

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Вто 01 авг 2006 18:51

blacki написа:Ужас е на 150 dpi сканира супер. Пък можел до 1200 :shock 100 МБ картинка :shock :twisted:
Друг куриоз. Няма USB кабел в комплекта на прнитера. В упътването също пише че липсва. :shock
Колко кинти е един такъв? :?

4-5 леви....ама може да ползваш тоя от скенера на първо време ;)

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 01 авг 2006 18:58

Да сега така правя. Ама при положение че имам още 3 свободни USB-та на PC-то няма смисъл от тази процедура. :) Американците ми изяли кабела. :) :lol:
Мерси на всички

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 01 авг 2006 21:35

blacki написа:Американците ми изяли кабела. :)

Нито един принтер не се продава с кабел :) Незнам кой го е измислил това, но е факт :?

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”