Мнения за избор на принтер?
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз октомври имах същия проблем, спрях се нa Brother HL-2030, интересуваше ме съотношение цена/консумативи и се оказа, че този е най-добър. иначе преди него имах HP 4L и поддържаше само 300 dpi затова се наложи да го сменя, иначе е железна машина. Абе всички лазерни на HP са железни, доволен съм и от Brother-a ама ако имах финансова възможност щях да се спра на HP. Както колегата по горе спомена, OKI също са много добри машини...това за мен е челна тройка, но има и други които заслужават внимание - Kyocera, Minolta, Xerox
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
то фирми много, номера е като при колите, ако нямаш дълбок джоб си взимаш масов автомобил, че да има навсякъде части за него и всички майстори да му разбират
HP са лидер в БГ за лазаерни принтери години наред и просто нямаш грижа с консумативите, докато ако си вземеш някоя екзотика като Kyocera или Minolta рискуваш за всеки тонер да търсиш официалния вносител, да чакаш, ако нямат наличен и т.н. кофти премеждия

HP са лидер в БГ за лазаерни принтери години наред и просто нямаш грижа с консумативите, докато ако си вземеш някоя екзотика като Kyocera или Minolta рискуваш за всеки тонер да търсиш официалния вносител, да чакаш, ако нямат наличен и т.н. кофти премеждия

- MamaMy
- Автомобил: Galaxy
- Двигател: AUY 2003г
След дълго писане затрих всичко. Ще ви кажа, че сте много заблудени. Сервизирам, зареждам, рециклирам, продавам и т.н. принтери от 9 години. Те са съвсем като автомобилите. Различни марки, различни класове и ментета. Бензина (тонера), маслото (хартията), гумите (поемащи ролки) и т.н. са съвсем аналогични. Ще ви класирам виждането ми за принтерите като марки автомобили за да ме разберете. Моделите оставям на вас
:
HP-Мерцедес
Канон-БМВ
Епсън-Ауди
Киосера-Опел
Минолта-Форд
Лексмарк-Рено
Ксерокс-Москвич
Самсунг-Варбург
Оки-Трабант
Карайте Мерцедес! Той е символ на престиж и синоним на лукс

HP-Мерцедес
Канон-БМВ
Епсън-Ауди
Киосера-Опел
Минолта-Форд
Лексмарк-Рено
Ксерокс-Москвич
Самсунг-Варбург
Оки-Трабант

- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
My написа:Ще ви класирам виждането ми за принтерите като марки автомобили за да ме разберете. Моделите оставям на вас:
HP-Мерцедес
Канон-БМВ
Епсън-Ауди
Киосера-Опел
Минолта-Форд
Лексмарк-Рено
Ксерокс-Москвич
Самсунг-Варбург
Оки-Трабант
Къде е ФВ в класацията???

- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
My написа:След дълго писане затрих всичко. Ще ви кажа, че сте много заблудени. Сервизирам, зареждам, рециклирам, продавам и т.н. принтери от 9 години. Те са съвсем като автомобилите. Различни марки, различни класове и ментета. Бензина (тонера), маслото (хартията), гумите (поемащи ролки) и т.н. са съвсем аналогични. Ще ви класирам виждането ми за принтерите като марки автомобили за да ме разберете. Моделите оставям на вас:
HP-Мерцедес
Канон-БМВ
Епсън-Ауди
Киосера-Опел
Минолта-Форд
Лексмарк-Рено
Ксерокс-Москвич
Самсунг-Варбург
Оки-Трабант
лазерен Canon е еквивалент на мастилен HP или с други думи - а нема нужда.....при мастилни освен Canon друг не признавам, обаче за лазерни има да изядат мноооого мнооооого хляб докато стигнат HP. А това второ място което си им отредил е направо смешно...те трябва да са след 5-то според мен
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Със сигурност няма да сбъркаш със Xerox, но на мен ми бяха скъпи консумативите...затова търсих друг, най-евтини консумативи имаха Brother и затова си купих него (октомври го взех за 97 Евро, оригинален тонер за 2500 страници при 5% покритие струва 43 Евро, барабана е отделно от тонера и съотношение на барабана спрямо бройката на страниците които може да отпечаташ с него беше най добра), при Самсунга има няква ши***я според която май тонер и барабан са в едно и всеки път трябва да сменяш и двете дефакто, което качва разхода. Затова гледай и тея неща, не само цената на принтера....това по горе бяха решаващите фактори за избора на принтера при мен. На майка ми за работата взех някакъв Самсунг, но там не ме грееше цена на тонер и барабан, щото не ги плащам аз консумативите
ПС. Ако Xerox-а ти е легнал на сърце го взимай и не се чуди....

ПС. Ако Xerox-а ти е легнал на сърце го взимай и не се чуди....
- leavon
- Автомобил:
- Двигател:
vasstop написа:My написа:Ще ви класирам виждането ми за принтерите като марки автомобили за да ме разберете. Моделите оставям на вас:
HP-Мерцедес
Канон-БМВ
Епсън-Ауди
Киосера-Опел
Минолта-Форд
Лексмарк-Рено
Ксерокс-Москвич
Самсунг-Варбург
Оки-Трабант
Къде е ФВ в класацията???
Принтерите не са достигнали това съвършенство още...
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”