халогени за пассат б4

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
passat_rs
Автомобил: BMW E91
Двигател: M57 T2

Re: халогени за пассат б4

Мнениеот passat_rs » Нед 13 мар 2011 11:50

При първото пускане и при мен така стана изгарят лампите смени ги. Наистина греят яко но откакто съм с ксенон спирам да чистя леда от фаровете и халогените mhihi

Mish87
Автомобил: Tiana MK5 Variant
Двигател: CAXA
Контакти:

Мнениеот Mish87 » Нед 13 мар 2011 19:35

znainainai написа:Та обещаното:
Слага се реле 53 на 10-то място на бушонното табло, ако няма изкарани кабели до блендите се гледа за заработка бял със жълта лента или сив със жълта лента на голямата букса. Ако и там го няма от букса А2 8-ми пин на бушонното табло се взима плюса за халогените :idea:
Изображение

Колега и аз мисля да слагам халоген, но след като четох темата и погледнах таблото, видях че нямам това реле. Инсталация имам. Врътвам копчето и на кабелите дето са на блендите, излизат 12,5V. Питането ми е, за какво служи това реле и какво би могло да стане ако се сложи халоген без него :)

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Нед 13 мар 2011 20:18

Ей дано са само крушките,за релето незнам ,не съм гледал въобще,щот светнаха,ма утре ще гледам :idea:

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пон 14 мар 2011 20:53

ебати чудуто са тез халогени,ей пак да питъм това толкова ли много грее бре,баси, :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

Оказа се че при слагане на капачката на халогена кабелите са опрели в скобичката на крушката и от нагряването са се разтопили/окасили и изгорял бушон.

Опряавих ме всичко,нови кабели изолаций,нов бушон и сега всичко е Ок,като изключим следния проблем:от единия халоген като го допреш и започва да излиза тънка струя пушек/дим,но немирише на нищо,все едно изгаря влага :oops: :oops: :oops: ,самото стъкло отвътре ми стой като някво матово-влага все едно-колата не е карана,мокрена и тем подобни,от какво ли може да е това :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:

Потребителски аватар
passat_rs
Автомобил: BMW E91
Двигател: M57 T2

Мнениеот passat_rs » Сря 16 мар 2011 8:59

Какви са халогените, хела или депо :?: Защото има модели на депо с пластмасов рефлектор и пушека може да е от хрома на рефлектора. Махни тез лампи и си купи ени хубави :012:

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Сря 16 мар 2011 11:33

Преди година преминах операцията за допълнителен монтаж на халогенни фарове за мъгла - в гаража съм го посочил. Първо преработих двете чашки на оригиналният си ключ, но не ми хареса прехода на самата врътка/пуст перфекционизъм/ и си намерих подходящите от един точен пич от Клуба, :D той си знае да е жив и здрав.
Реле 53 или каквото и да е не съм слагал. Работят си нормално и е вярно, че загряват но не съм имал проблем с изгаряне на крушка, рефлектор или др. Само се поотлепи уплътнението и се наложи да го залепя със силикон/използвах санитарен/. Ако това уплътнение е наред не би следвало да има конденз или вода по стъклото/ рефлектора. Е в някоя гъста мъгла и ако не са ползвани може и да се случи, все пак има вентилационен отвор на капачката на която е захваната буксата.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Сря 16 мар 2011 16:33

Халогените пише на тях Хела и отстрани Made in China mhihi mhihi mhihi mhihi ,ей бая греят :banghead:

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Сря 16 мар 2011 20:22

passat_rs написа:Какви са халогените, хела или депо :?: Защото има модели на депо с пластмасов рефлектор и пушека може да е от хрома на рефлектора. Махни тез лампи и си купи ени хубави :012:

Халогена е със стъкло,крушките са Осрам и на тех пише Германия,незнам вашите какви са,но тез вътре има някви метални прегради м/у стъклото и крушката,който опират в стъклото и от там идва проблема с нагряването.поне така мисля :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:

С един колега си говорих ме и той вика много много д ане ги включвам да неразтопя бронята :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Сря 16 мар 2011 22:51

И аз си бях взел от тези китайските с надоис хела :Mr Green Fun
Ама понеже моите изглеждаха аматьорски направени реших да им ползвам само стъклата с рефлектора от оригинални халогени. И моите доста греят, но няма проблем. Няма как да се стопи бронята, защото корпуса на халогена е пластмасов, а пластмасата не е от най добрите проводници на топлина.
Ако ги накараш да светят и рефлектора им да стои на едно място си късметлия :)

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Чет 17 мар 2011 9:22

Winner25 написа:...Ако ги накараш да светят и рефлектора им да стои на едно място си късметлия :)

Светят и то много добре,регулирах ги и така,направи ми впечатление че като го докосна и то само единия халоген то той тогава започва да дими леко :shock :shock :shock

Върни се в “Passat”