Дилема: BMW 1,6 compact или Golf 3 бензин!?
Дилема: BMW 1,6 compact или Golf 3 бензин!?
Здравeйте колеги. Търся кола на жена си, нещо скромно и евтино, и по принцип сме решили да е Golf 3 или Polo 96-98г. бензин, но случайно изпадна едно BMW 1,6 compact 95г. с газов инжекцион, което на пръв поглед изглежда доста запазено. Молбата ми е ако някой е притежавал или имал "вземане даване" с такава кола да сподели опита си, силни и слаби страни, цени на резервни части и т.н. С една дума дали си заслужава инвестиция в старо BMW, или да продължавам да си търся добре познатите Golf и Polo. Благодаря предварително!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Дилема: BMW 1,6 compact или Golf 3 бензин!?
Ако е за жена по-добре полото
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега какво да ти кажа карал сам BMW 318I 94 година с газ почти четири години не съм имал никакви проблеми с него само сипваш и караш (е вярно че беше много запазено)ама това е много здрава машина(ако попаднеш на гледана кола),аз бях много доволен от него-имаше само един недостатък-зимата много въртеше гъза(задницата),по мое мнение че ако ще я кара жена-трябва да е много опитна и спокойна шофиорка,за мен по-добрия вариант е да търсите нещо с предно предаване както сте се ориентира ли към голф или поло-поздрави и надявам се че съм бил поне малко полезен.
П.П-сега карам голф 3 1.6 моно на бензин и съм повече от доволен,много сигурна и надежна кола(поне зимата)
П.П-сега карам голф 3 1.6 моно на бензин и съм повече от доволен,много сигурна и надежна кола(поне зимата)
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Мотора е мъртвец,вози като каруца,грозно е,това не е BMW,по-добре Голфа 1.6 - 1.8 

-
- Автомобил:
- Двигател:
forski, не така с рогата!
Г3 щото е много красив, а и 1.6-1.8 моторите са едни вървящи ... свят да ти се завие от ускорението ...
Колко такива БМВта си имал и поддържал, че така компетентно се изказваш?
Г3 щото е много красив, а и 1.6-1.8 моторите са едни вървящи ... свят да ти се завие от ускорението ...
- Angelchov
- Автомобил: VW Polo
- Двигател: GK 1985
БМВ-то е в големия данък. Поддръжката е малко по-солена, но не фрапиращо. Като цяло е здрава кола. Но наистина зимата поднася лесно, и не мисля че жена ще се справя много добре с нея.
-
- Автомобил:
- Двигател:
това иман и аз предвид, нямам голф или поло, но имам и бмв и пунто, та на тази база мисля че полото е оптималния вариант
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
myrshavija написа:forski, не така с рогата!
Не съм с рогата колега,това е самата истина за това така наречено BMW все пак колата е 100 к.с.
Върви малко и гори много,подръжката му е нормална като за кола на 16 години,Голф 1.8 90к.с. върви повече от това BMW.Не че Голфа не е същата каручка като него но все пак е малко по-балансирания автомобил,едното е пернишката мечта другото е циганската любов

Не съм имал такова BMW но съм карал и 316,318 и 320 та за това се изказвам толкова смело,просто 316 не става.Колегата да си зададе въпроса и в BMW forum и там ще му кажат същото,особенно ако го газифицира и трагедията от към мощност ще е вече пълна.Ако все пак се е насочил към E36 най добре е да си търси 320 седан.
Не го карам да купува и Голф,от тези години 96-98 аз лично бих заложил на Мазда или Тойота

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Много им хлопат предниците, иначе са ок. Като цени нищо особено, но все пак голф/поло се прави по-евтино и най-вече по-ЛЕСНО 

- produxan
- Автомобил:
- Двигател:
аууу компот не зимай
уникално грозна кола ама уникално по добре вземи голф 3 1.6 от колко то 1.6 на бмв доста задошен мотор гори много и варви доста по-малко от 1.6 101 коня на голф 3-ка . Подражката му е малко по-скъпа от на голфчето . Това е мое мнение се пак ти си решаваш в какво ще влагаш парите си 

- mitakathvp
- Автомобил:
- Двигател:
На твое място колега бих взел поло дизел,пък може и бензин лична преценка 

- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Купи от същата година някъде поло за жена си.
Зимата иначе рискувая да се върти тук там със задното предаване.
Зимата иначе рискувая да се върти тук там със задното предаване.
Привет колеги. Виждам, че мненията ви клонят към Голфа и Полото и май натам ще се насоча, но все пак довечера съм се уговорил да погледна въпросното BMW по-обстойно.Нищо непречи да придобия все пак някаква представа за тези машини. А дали еди кой си двигател е мъртвец или не най-слабо ме касае. Все пак карам Пасат 1,6АЕК, а той знаете си е истински мъртвец
На жена ми и трябва кола за да ходи на работа и да прибира детето от детската градина. Тоест за града, е и от време на време ще има малко извънградско от порядъка на 400км в месеца. Голфа и Полото наистина се правят лесно и по-безболезненео за джоба. Но колегата Forski ме съветва да се насоча към Мазда или Тойота. Ще го помоля да се обоснове малко повече. За мен японските коли си остават екзотика и колкото да са здрави, покупката на такава е нерентабилна. Имам предвид не като цена на резервни части, а като наличие на такива, читави майстори и т.н.
P.S. Благодаря на всички отзовали се колеги.

P.S. Благодаря на всички отзовали се колеги.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Е, BMW-то си е по-класният автомобил. Compact-a е със задно окачване от E30. Просто за информация.
Аз бих търсил Поло. Дизел.
Но ако BMW-то е в хубаво състояние и го харесате - защо не?
Аз бих търсил Поло. Дизел.

Но ако BMW-то е в хубаво състояние и го харесате - защо не?
-
- Автомобил:
- Двигател:
то няма майстори за японките щот не се развалят
като цяло мазда 323 или тойота корола е по добър избор от голф,по мека возия,по добро управление,по здраво окачване и двигатели,по малко скърцащи и тропащи пластмаси..голфа е мн дървен а полото още повече..
а относно частите може да са маалко по скъпи но за сметка на това се сменят доста по рядко и от там идва по евтино да караш японка..
части има навсякъде вече,а дори и да няма до 1-2дена с поръчка ти се доставя каквото си пожелаеш..
вече не сме 90год та да няма части за тях..

като цяло мазда 323 или тойота корола е по добър избор от голф,по мека возия,по добро управление,по здраво окачване и двигатели,по малко скърцащи и тропащи пластмаси..голфа е мн дървен а полото още повече..
а относно частите може да са маалко по скъпи но за сметка на това се сменят доста по рядко и от там идва по евтино да караш японка..
части има навсякъде вече,а дори и да няма до 1-2дена с поръчка ти се доставя каквото си пожелаеш..
вече не сме 90год та да няма части за тях..
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”