Дилема: BMW 1,6 compact или Golf 3 бензин!?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
stannii
Автомобил:
Двигател:

Дилема: BMW 1,6 compact или Golf 3 бензин!?

Мнениеот stannii » Сря 16 мар 2011 0:13

Здравeйте колеги. Търся кола на жена си, нещо скромно и евтино, и по принцип сме решили да е Golf 3 или Polo 96-98г. бензин, но случайно изпадна едно BMW 1,6 compact 95г. с газов инжекцион, което на пръв поглед изглежда доста запазено. Молбата ми е ако някой е притежавал или имал "вземане даване" с такава кола да сподели опита си, силни и слаби страни, цени на резервни части и т.н. С една дума дали си заслужава инвестиция в старо BMW, или да продължавам да си търся добре познатите Golf и Polo. Благодаря предварително!

michev68
Автомобил:
Двигател:

Re: Дилема: BMW 1,6 compact или Golf 3 бензин!?

Мнениеот michev68 » Сря 16 мар 2011 0:25

Ако е за жена по-добре полото

iliykata83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iliykata83 » Сря 16 мар 2011 1:21

Колега какво да ти кажа карал сам BMW 318I 94 година с газ почти четири години не съм имал никакви проблеми с него само сипваш и караш (е вярно че беше много запазено)ама това е много здрава машина(ако попаднеш на гледана кола),аз бях много доволен от него-имаше само един недостатък-зимата много въртеше гъза(задницата),по мое мнение че ако ще я кара жена-трябва да е много опитна и спокойна шофиорка,за мен по-добрия вариант е да търсите нещо с предно предаване както сте се ориентира ли към голф или поло-поздрави и надявам се че съм бил поне малко полезен.

П.П-сега карам голф 3 1.6 моно на бензин и съм повече от доволен,много сигурна и надежна кола(поне зимата)

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 16 мар 2011 7:51

Мотора е мъртвец,вози като каруца,грозно е,това не е BMW,по-добре Голфа 1.6 - 1.8 :да:

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 16 мар 2011 9:00

forski, не така с рогата!
Г3 щото е много красив, а и 1.6-1.8 моторите са едни вървящи ... свят да ти се завие от ускорението ...
Колко такива БМВта си имал и поддържал, че така компетентно се изказваш?

Потребителски аватар
Angelchov
Автомобил: VW Polo
Двигател: GK 1985

Мнениеот Angelchov » Сря 16 мар 2011 9:30

БМВ-то е в големия данък. Поддръжката е малко по-солена, но не фрапиращо. Като цяло е здрава кола. Но наистина зимата поднася лесно, и не мисля че жена ще се справя много добре с нея.

michev68
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот michev68 » Сря 16 мар 2011 9:54

това иман и аз предвид, нямам голф или поло, но имам и бмв и пунто, та на тази база мисля че полото е оптималния вариант

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 16 мар 2011 10:00

myrshavija написа:forski, не така с рогата!
Г3 щото е много красив, а и 1.6-1.8 моторите са едни вървящи ... свят да ти се завие от ускорението ...
Колко такива БМВта си имал и поддържал, че така компетентно се изказваш?

Не съм с рогата колега,това е самата истина за това така наречено BMW все пак колата е 100 к.с.
Върви малко и гори много,подръжката му е нормална като за кола на 16 години,Голф 1.8 90к.с. върви повече от това BMW.Не че Голфа не е същата каручка като него но все пак е малко по-балансирания автомобил,едното е пернишката мечта другото е циганската любов mhihi (към перничани нищо лошо)
Не съм имал такова BMW но съм карал и 316,318 и 320 та за това се изказвам толкова смело,просто 316 не става.Колегата да си зададе въпроса и в BMW forum и там ще му кажат същото,особенно ако го газифицира и трагедията от към мощност ще е вече пълна.Ако все пак се е насочил към E36 най добре е да си търси 320 седан.
Не го карам да купува и Голф,от тези години 96-98 аз лично бих заложил на Мазда или Тойота :beer

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 16 мар 2011 11:57

Много им хлопат предниците, иначе са ок. Като цени нищо особено, но все пак голф/поло се прави по-евтино и най-вече по-ЛЕСНО :да:

Потребителски аватар
produxan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот produxan » Сря 16 мар 2011 13:04

аууу компот не зимай scare уникално грозна кола ама уникално по добре вземи голф 3 1.6 от колко то 1.6 на бмв доста задошен мотор гори много и варви доста по-малко от 1.6 101 коня на голф 3-ка . Подражката му е малко по-скъпа от на голфчето . Това е мое мнение се пак ти си решаваш в какво ще влагаш парите си :wink:

Потребителски аватар
mitakathvp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitakathvp » Сря 16 мар 2011 13:15

На твое място колега бих взел поло дизел,пък може и бензин лична преценка :beer

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Сря 16 мар 2011 13:45

Купи от същата година някъде поло за жена си.
Зимата иначе рискувая да се върти тук там със задното предаване.

stannii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stannii » Сря 16 мар 2011 14:28

Привет колеги. Виждам, че мненията ви клонят към Голфа и Полото и май натам ще се насоча, но все пак довечера съм се уговорил да погледна въпросното BMW по-обстойно.Нищо непречи да придобия все пак някаква представа за тези машини. А дали еди кой си двигател е мъртвец или не най-слабо ме касае. Все пак карам Пасат 1,6АЕК, а той знаете си е истински мъртвец :)На жена ми и трябва кола за да ходи на работа и да прибира детето от детската градина. Тоест за града, е и от време на време ще има малко извънградско от порядъка на 400км в месеца. Голфа и Полото наистина се правят лесно и по-безболезненео за джоба. Но колегата Forski ме съветва да се насоча към Мазда или Тойота. Ще го помоля да се обоснове малко повече. За мен японските коли си остават екзотика и колкото да са здрави, покупката на такава е нерентабилна. Имам предвид не като цена на резервни части, а като наличие на такива, читави майстори и т.н.
P.S. Благодаря на всички отзовали се колеги.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 16 мар 2011 14:39

Е, BMW-то си е по-класният автомобил. Compact-a е със задно окачване от E30. Просто за информация.
Аз бих търсил Поло. Дизел. :)
Но ако BMW-то е в хубаво състояние и го харесате - защо не?

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Сря 16 мар 2011 14:42

то няма майстори за японките щот не се развалят :D :lol:

като цяло мазда 323 или тойота корола е по добър избор от голф,по мека возия,по добро управление,по здраво окачване и двигатели,по малко скърцащи и тропащи пластмаси..голфа е мн дървен а полото още повече..
а относно частите може да са маалко по скъпи но за сметка на това се сменят доста по рядко и от там идва по евтино да караш японка..
части има навсякъде вече,а дори и да няма до 1-2дена с поръчка ти се доставя каквото си пожелаеш..
вече не сме 90год та да няма части за тях..

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”