Незнам от къде да започна, но да пробвам:
Колата е Голф 3 ГТИ едишън, 95г. прозводство, мотор ADY. По километраж 138000 /аз я карам вече 5000/.
В самото начало имах проблеми с подържането на обороти на празен ход при спиране само леко падаха и веднага след това се оправяше. Монтирах газова уредба и на газ работеше даже по-стабилно от на бензин, но пак при вкл. климатик се опитваше да гасне в първия момент при спиране. Смених кабели, свещи, палец, капачка, изчистих дроселовата клапа и дебитомера и резултата беше следния - на газ просто колата заспа, работеше и вървеше супер, като вкл. климатика оборотите леко се вдигаха и колата мъркаше, просто мечта; в същото време обаче на бенизн започна да работи много неравномерно, държи си около 900 оборота но като трактор и мотора се тресе целия /само на бенз./. След като почнах по обратния ред да мисля какво пипнахме по колата и от какво може да се е скапала работата на бенизн отхвърлих кабели и свещи /със старите пробвах-същото/. Мой познат говори с познати от юнитрейд и от там му казаха, че след почистване на дроселовата клапа трябвало да се закачи на стенд и да се върне /клапата/ в заводските си настройки. Днес в Юнитрейд Х отидох в 8:20 и се почна , проверка на зацепване на ремък, кодочетци, и каквото се сетите, стигна се и до момента за настройка на клапата, обаче шибаната клапа неще да се настрой

Събира се всичко и отново се прави проба да се настрой дорселовата клапа. Обаче завалийката не помръдва. Като е на контакт клапата само цъка и се движи м/у 9-13 градуса. Запаляли не помръдва и седи на 13 градуса а мотора ще се счупи да тресе.
В резултат след цял ден игра в юнитрейдХ колата работи много по-зле от колкото преди това, включа ли климатика и оборотите стават още по -ниски. Колата не върви в ниските изобщо. Извода според момчетата там е, че клапата си е заминала и не може да компенсира раличното натоврване и не може да подържа празния ход. Обаче не могат да са сигурни на 100%, имало и малка възможност от дебитомера да има грижи. А също и компютъра, но предвид това, че досега в пракитаката нямали случаи на отишъл такъв компютър затова залагали на дроселовата клапа.
За да изключим и това като проблем, разкарах катализатора /канех се отдавна щото смърдеше яко на развалени яйца и всички вкл. и там ми казах да го махна/. Сложиха тръба обаче звука е ужансо гадно метално дрънчащ, та сега ще го сменям с резонатор. Както и да е, нямаше промяна след махането на катализатора.
Реално нищо не са променя ли по колата освен,че леко пипнаха предварението/но после си го върнаха и резултат нямаше/ и се опитаха да настроят дроселовата клапа. Иначе евалата на момчетата щото с желание пипаха и доста си поиграха.
Та пиша с огромна МОЛБА ЗА ПОМОЩ, ако някой има идеи за нещо друго да помага, а ако някой има дроселова клапа и има възможност да се разберем да я сложим за тест ще съм много благодарен!!!! Пускма тема и в купува, явно ще се наложи да търся втора ръка предвид цената на нова

Ехххх какво стана, до вчера имах супер количка, днес някакъв таралясник дето неможе да работи и бучи като моторна резачка, ебаси невървежа

Проблема ми е много спешен, че трябваше и за морето да пътувам утре, но сега се отлага незнайно до кога:(