Какво стана с цените на горивата?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: Какво стана с цените на горивата?

Мнениеот joker » Пет 18 мар 2011 22:56

Pichaga написа:и цената, която е в цяла европа близка е заговор на всички илюминати петроладжии от европата :shock
или заговор на ОПЕК :roll:
или просто идва края на света

стига, моля ви
цената на труда е ниска
качеството на труда е ниско
това е

заговор на световните петролни шейхове разбира се, че има и се казва картел-ОПЕК примерно. Но не е той причината, пак казвам

Не говоря за цената на горивата въобще!Говоря за спекулативната и убийствена за икономиката разлика между бензина и дизела!За какви антикризисни мерки говорим,когата петролният монополист у нас използва кризата за да натрупа на наш гръб зверски печалби....и никой не иска да му попречи!!!

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Пет 18 мар 2011 23:29

joker написа:Нафта с 14 ст по-скъпа от бензина при по-ниски производствени разходи и по-нисък от европейския акциз означава чудовищна печалба за някого!!!!А това на прост език се нарича спекула.Но когато това се случва в условия на криза и след масов протест това си е подигравка с народа български.Всъщност това се и очакваше...затова и протестите бяха безсмислени...просто петролните търговци се усмихнаха иронично от ценовите табла на бензиностанциите. :Mr Green Fun

Ами това се опитах да го обясня преди време,ама кой те слуша.Тука само за революция мислят.На който не му е добре най лесно е да кажеш,че държавата е виновна(това не оправдава държавата)Сега,ако на някой не му е ясно кой определя цените в тази държава на горива и все още не сте разбрали това е Лукойл,господа протестиращи!Лукойл и никой друг.20 страници караница и разправия.Държавата не определя цените на горивата,определя само акциза който е договорен преди 4 год.Акциза ни е един от най ниските в ЕС.Ако вместо руснаци,бяха холандци(ШЕЛ)или някоя петролна компания работеща по Европейски принципи нещата биха били други.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Съб 19 мар 2011 0:17

Нали има Шел, ОМВ, ЕКО и какво се променя като работят по европейски принципи? :roll: Айде ся гледам че има и реклама най-горе, ама чак пък толкова реклама да им ударим... mhihi Сега мислете кой го няма тук от "европата", за да дадаете пример отново. mhihi Ако ще от луната да е, дойде ли тук става същия като нас... mhihi Що се заблуждавате само че "европата" ще ни оправи... Колкото ни "оправиха" и руснаците... :seeex :063: :063: :063:

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Съб 19 мар 2011 0:46

Пи,
не искам да кажа,че съм много умен,незаменим,върша учудващи неща и тнт......НО!

След като Аз работя в чуждестранна компания,тя самата оперира само на чуждестранни пазари(тук не е позволено) не мисля ,че давам по лошо качество на работата от Ханс,Джовани или Пиер :? Защо тогава Аз взимам 1/3 от техните доходи и да плащам по скъпа храна,ток,гориво.. :beat_butt2 С какво Пиер ме превъзхожда?С това,че се е родил в Париж?А защо да е така :|

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Съб 19 мар 2011 0:57

Да то като ги знам и на запад колко работят. Направо са се преработили горките те за тия заплати. mhihi И гърците също много работят за такива заплати. Вие нищо не знаете и не разбирате тука! mhihi Направо такава производителност на труда дават във фекална маса, че пейзажа става кафев от работа... :063:

Потребителски аватар
sib3k
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sib3k » Съб 19 мар 2011 1:18

Каквото и да говорите и размишлявате решението е едно протести бунтове и това е щом Кадафи омекна пред народа си какво Бойко и другите хулигани немогат да ни чуят ли...много слабо викаме затова.Какво като руска компания определя цените на горивата в България това наш проблем ли е проблем е на управляващите а ние трябва да им го напомним и да работят за нас а не ние за тях! Ще работя аз на час за 2 лева робски труд с които няма да мога да си напалня и едно мижаво литарче дизел Е стига...!

Потребителски аватар
vladobo
Автомобил: мерцедес
Двигател:

Мнениеот vladobo » Съб 19 мар 2011 7:03

los_tigros написа:
vladobo написа:Е да де нали казах - отивам при шефа и искам пове4е пари за същия труд

Ето го ключа за палатката?Защо за същия труд.Като искаш нещо повече първо предложи нещо повече ;)

А когато вдогат цената на горивото дане би да предлагат нещо повече , по добро гориво , повече от литър, по малък разход , добавка към горивото... Какво повече предлагат за да качат цената?

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Съб 19 мар 2011 7:35

black` написа:Да то като ги знам и на запад колко работят. Направо са се преработили горките те за тия заплати. mhihi И гърците също много работят за такива заплати. Вие нищо не знаете и не разбирате тука! mhihi Направо такава производителност на труда дават във фекална маса, че пейзажа става кафев от работа... :063:

Аз пък да ти кажа,че поставен при еднакви други условия,българинът работи даже по добре от тъй наречения европеец(гърците ъъъ... без коментар mhihi )Фирмата,за която работя има обекти в Германия,Испания и Гърция,така, че не говоря наизуст.И за чий в собствената си държава сме на това дередже в случая според теб?

Потребителски аватар
orbital
Автомобил: PASSAT B4
Двигател: 1Z 1996

Мнениеот orbital » Съб 19 мар 2011 8:39

sib3k написа:Каквото и да говорите и размишлявате решението е едно протести бунтове и това е щом Кадафи омекна пред народа си какво Бойко и другите хулигани немогат да ни чуят ли...много слабо викаме затова.Какво като руска компания определя цените на горивата в България това наш проблем ли е проблем е на управляващите а ние трябва да им го напомним и да работят за нас а не ние за тях! Ще работя аз на час за 2 лева робски труд с които няма да мога да си напалня и едно мижаво литарче дизел Е стига...!

И аз съм на това мнение .Бях на 13 - ти ,сега ще отида и на 27 - ми , ако трябва ще си оставя колата на пътя защото ми писна.Писна ми един да ми казва да работя повече щото видиш ли съм се оплаквал , че не ми стигали парите,а си няма и на идея , че ми се скъсва задника от бачкане . Писна ми ,като взема заплата да си платя сметките и да ми остават 300 лв. да изкарам месеца.Имам жена и дете на 3 годинки ,само който има малко детенце знае : през 2-3 месеца обувки и дрехи , често боледуване и всякакви гимнастики когато е болно за да има някой да го гледа.Болничен не можеш да си вземеш понеже ще ти кажат чао от работа и оставаш и без тези доходи , през това време жена ми учи и почти не ходи на работа ,носи по 150 - 200 лв.на месец.И особено е кофти когато някой , който живее в чужбина , ми казва ,че протеста бил тъп и да си налягаме парцалите и да бачкаме повече ,браво ама този х.й не е на неговия гъз.Ножа вече опря до кокала , пак ще съм на протест ,ако трябва и бунт ще има.

Потребителски аватар
Golf6000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf6000 » Съб 19 мар 2011 8:57

яко всички на протест и никой да не се скътава щото си е за нас при следващия протест всички на линия :beer :drunk scare :012: :да: :drinking:

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Съб 19 мар 2011 9:32

orbital написа:
sib3k написа:И особено е кофти когато някой , който живее в чужбина , ми казва ,че протеста бил тъп и да си налягаме парцалите и да бачкаме повече ,браво ама този х.й не е на неговия гъз.

ей за тва говорех :да: :да: :да: :да: :да:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Съб 19 мар 2011 18:38

ама не е проблема в цената на горивата бре
проблема е в ниския стандарт
ето и аз съм незаменим
Дани де Вито, във филма Войната на семейство Роуз-играе адвокат по семейно право
имаше една реплика там-взимал 400 долара на час-и това през примерно 1988 година, от когато е филма. Тогава и аз реших да стана адвокат. Е не взимам колкото колегата Де Вито :mrgreen:

Но пък помислете 90% от световното население живее по-зле от нас
mhihi

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Съб 19 мар 2011 20:11

vinixxx написа:
orbital написа:
sib3k написа:И особено е кофти когато някой , който живее в чужбина , ми казва ,че протеста бил тъп и да си налягаме парцалите и да бачкаме повече ,браво ама този х.й не е на неговия гъз.

ей за тва говорех :да: :да: :да: :да: :да:

Абе протестирайте си-да ви е спрял някой? Само запомнете темата в която пишем и след една година проверете кое-как е потръгнало.И един съвет от мен ако приемете-като ви снимат телевизиите махнете ланците,тъмните очила,разкарайте мутренските стойки,избягвайте да правите бърноут и да надувате Слави Трифонов на 130 децибела...абе изобщо изглеждайте като хора,които протестират против цени,щото изпитвам сериозни затруднения да обяснявам на неразбиращите български тия хора там какво искат :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=yiUGBzTu ... re=related
Погледах и други градове и съм в леко недоумение-тук трио 120 килограмови бабанки са закачили лепенка "протест"на Лендкрузър и поклащат заканително глави,там руса кифла е декорирала Туарег,БМВ 530 и протестиращият му собственик са заели челна позиция пред ОМВ и камерите...не говоря за тумбите рокери с мотори за по двадесетина хиляди евра...и това не са единични екземпляри-кво става с цените на горивата всъщност :gruebel
img_4077_b6dcc_27064100.jpg

img_4074_f75ec_27064097.jpg

showblobimg.php.jpg

thumb296x2334.jpg

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Съб 19 мар 2011 21:36

Те скъпите коли да не зареждат на по ниска цена горивата Какво значение има какво караш?

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 19 мар 2011 21:42

KirilGeorgiev написа:Те скъпите коли да не зареждат на по ниска цена горивата Какво значение има какво караш?

Напълно правилно, кой каква кола е могъл такава си в закупил, оти дятката със мотор тип цинколяр, на 40 години какво да не му правят отстъпка!? Всички сме в кюпа! Има много хора в БГ дето взимат по Иляду лева заплата, ма пак се жалват, това не означава че са в протеста шот няма какво да правят, а за да докажем че наистина ни пука че цените на горивата са високи за нашия начин на живот, ниски заплати, и т.н!
Няма какво да се жалваме, и да се караме един друг, трябва да се заедно ! Сега че ще има и такива дето ще са против протеста е нормално, тяхна си работа! Но трябва да се научим да си търсим правата! Ако не беше тая стачка сега горивата щяха да бъдат сигурно по 3 лева!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”