Изключително некоректно отношение на съфорумец

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Re: Изключително некоректно отношение на съфорумец

Мнениеот ping23 » Пет 18 мар 2011 20:46

sk. написа:Малко офф, ама дали не е добра идея хора, които са под определен брой мнения или прекаран определен времеви период във форума, да не могат да ползват разделите за търговия?

Това е глупаво защото някои хора влизат тук за да продадат нещо само и единствено.

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Пет 18 мар 2011 20:48

Да де... това е идеята, такива търговци май не трябват много много на клубът и на форума? Виждате какво се получава, но това е друга тема!

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Пет 18 мар 2011 22:11

забелязали ли сте че когато дадете на бутона "Виж новите мнения" 90% от темите са от раздела продава. Мисалта ми е че повечето хора които са се регнали във форума са се регнали единствено за да продават нещо и въобще не им пука за няква си колегиалност към човек от форума или към който и да е . Хора всякакви . В последно време на тоя глад се начитам а и се сблъсквам със супер мошангииски истории с цел да се изкарат някакви сравнително малки суми.
Бе хората просто не им пука какво ще си кажете за тях ако са некоректни.Общо взето им минава през ханша че ще прецакат някой за някаква смешна сума.Форуми бол - днес тук , утре в някой друг форум ... незнам как е извън границите на България ама тука стана еб*ти кокошкарската история... Станах 30 годишно магаре и вече колкото и да не ми се иска взех да се замислям за емиграция ...

Потребителски аватар
Alek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Alek » Пет 18 мар 2011 22:19

Аз затова избягвам да продавам или купувам с куриери. А що се отнася до колегата TDI-RS - мисля, че не е постъпил коректно. Аз като съм продавал гуми, винаги съм давал няколко дни moneyback, независимо, че колегите са идвали и са ги взимали на място.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Пет 18 мар 2011 22:25

Тоя Колега май беше някакъв дето имаше сервиз и правеше тунинги . Явно е много отворен и се е направил на модерен. Мисля че дори и да е много модерен трябваше да "отстъпи" в случая щото клиен - клиент води но и 10 клиента връща .Абе той си знае , ние ли ще му даваме акъл как да се държи към колеги от форума я :)

Потребителски аватар
aRoGaNsS
Автомобил: Golf 4 TDI GTI
Двигател: 1.9 ARL 2002

Мнениеот aRoGaNsS » Пет 18 мар 2011 22:26

Аз лично съм се регнал тук защото уважавам марката и хората които я карат и съм научил страшно много от прочетените за почти половин година теми тук и се радвам когато чета и научавам нови неща а иначе хора всякакви то в днешни дни близък е способен да забие нож в гърба ти че. . :a boi de :) поздрави на всички love.vwclub :обичам ви :beer

Потребителски аватар
pavlingm
Автомобил: VW Golf
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот pavlingm » Съб 19 мар 2011 9:41

Аз имах подобен случай, продадох на един колега така две гуми, не ги хареса много, затова му върнах част от парите впоследствие и двамата бяхме доволни.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Съб 19 мар 2011 10:32

Чета разни мнения... така:
Какво значи перфектна гума втора употреба?- много е относително... за един може да е перфектна, за друг боклук, оценката е много субективна. Има два основни параметъра там- ДОТ и дълбочина на протектора(демек износване) Дайствително за продавача може да са били много добри и да ги е продавал с тази идея, обаче аз да съм някакъв капризен и да не харесвам. Да, но това че няма да ми кефне да ги взема, човека ще му струва ако не се лъжа към 55лв. Който може хладнокръвно да го начука с 55лв на колега- ОК, аз потърсих вариант на този човек да му ги спестя, още повече че незнаеш тоя човек на какво положение е и то м/у коледа и нова година. По-късно става ясно какъв е човека. Точно така му писах- че като пътувам за София ще му ги занеса обратно, като половината от разходите до Елхово ще ги поема аз!

Като купувачи също носим някаква морална отговорнаст. . Оставям настрана дали съм имал основанието да я върна- според мен да. Поръчах едно, дойде друго. Не е приятно определено, да ти се върне пратката.
Веднъж ми се случи да продам не това което колегата очакваше(проблема в случая не беше състоянието, а че съм сбъркал частта), макар че я видял в еконт, като тръгнал да я слага видял че е различна. Еми... продадох я на 40, върнах си я обратно на 56лв, смятам че проблема си е бил мой, че не съм пратил това което трябва и нормално да поема и всички разходи по транспорта, нали.

Така разсъждавайки, съм решил да постъпя в тази ситуация...

Оттук се почва едно чудо- пиша му че му ги връщам и причината- много над описаното износени и неравномерно при това. Засъжаление фрапанстните съобщения ми се губят но общо взето всичко е следния абсурден формат:
продавам 4 броя ...ДОТ: 2007
дълбочина на грайфера: 6мм.
Цена: 250 лева

снимка ще кача скоро

4ката 205/45 са на Пирели и са с дот 2607
за 250 лева 4те са перфектни
мога да ти поема куриера като бонус

нямам за цел да те подвеждам.
с 200 лева няма да забогатея, все пак и те струват пари.
Гумите са добри, все пак са Пирели, с усилен борд.
Имат достатъчен грайфер и са без сериозни забележки.Ще ти ги пусна още днес, за да може да стигнат до теб навреме!

Ипратих и направих много снимки.
Гумите е ясно, че не са нови от магазина.
Разбира се, че може да има / както и сигурно има / нещо като забележки.
Тези гуми ги взех от Германия с идеята да ги сложа на бегачката си.
Единственото което ме възпря е, че ми трябваха гуми с по - висок скоростен индекс, понеже достигам скорости и около 300 км/ч.
Иначе гумите по моето скромно виждане са отлични за цената си.
Ако желаеш, можеш да го оспориш, но това сам знаеш че е така.

гумите ги взех от трето лице, все едно от къде.
виждал съм ги на външен вид така, както и ти.
не съм ги слагал на джанти.
огледани са за балони, дупки и т.н. неща.

това дали според тебе бият, носят или каквото е, аз не мога да го кажа.
оставям го на твоето мнение.

Протектора е 4.6-4.9 отмерено в различни части на гумата, отделно че и всички са с такова износване! Очевидно че са били на кола дето не е била в час...

Имаше 1 снимка в обявата си, при това на 4-те гуми накуп, нищо детайлно, но и аз не бих изискал, гума по снимка :screwy Нито е пращал на лични,нито съм му искал. Пиша че гумите ще му ги занеса обратно, той - сделката :shock :shock :shock е съвсем редовна... Пиша му за износването....той- за цената си са перфектни :shock
Дето си говорим на различни езици, ами тоя човек и си вярва, незнам в кое измерение живее, или просто се прави на много луд :shock

Темата е затова да се разгледа коректността на тоя член, не е за съчувствие или за съдействие.
Интересно защо я няма другата гледна точка :!:
Имаше няколко членове, дето твърдяха че продавача е прав. Питам в тази ситуация по същия начин ли бихте постъпили?

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Съб 19 мар 2011 10:41

pe6kata,

1. Колегата грешно е написал дълбочината на грайфера - подвел те е.
2. Праща ти гумите за негова сметка с наложен платеж и опция да ги видиш.
3. Като един нормален купувач на гуми 2ра ръка би трябвало на място да измериш грайфера.
4. Установяваш 20% отклонение и отказваш пратката (причината е напълно основателна) и продавача няма право да ти се сърди, тъй като си разбрал за т.1
5. При условие, че си приел гумите с този грайфер означава, че ти си съгласен с това, което ти е пратил.

Имаш основание да се жалваш само ако гумите са криви (установил си ги след като си ги сложил на колата)

Аз, като претендиращ да съм коректен при сделки (и не само) няма да си ги взема обратно.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Съб 19 мар 2011 10:57

ти четеш ли/мислиш ли преди да пишеш :shock

ако гумите ги взема- не плаща нищо, доставката е за моя сметка. ако ги върна- е за негова и в двете посоки :!: :!: По никакъв начин не съм длъжен да го компенсирам, нали щом праща боклуци. Щеше да му е към 55лв.
При варианта да му ги занеса обратно, като отгоре на това си разделим и половината път до елхово- транспорта ще му дойде на 12-13лв. Да не говорим че не е необходимо дори и това да правя

откъде прочете че гумите не съм ги видял и не съм бил наясно със състоянието им :shock

на място още съм установил, на теб идея ли ти е колко е 1,5мм на гума, още повече като става въпрос за последните и милиметри живот!!!!!!
видях ги мислих да не ги взема, после се върнах пак и ти ги платих. щото ако не ги взема ще те вкарам с много пари с транспорта...

Незнам откъде ви хрумват такива глупости, чак почвам да се изнервям допълнително от...Почвам да си мисля че вече аз не съм в час нещо

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Съб 19 мар 2011 11:06

На мен също са ми връщали пратка и е супер гадно. При положение, че съм изпращал перфектна стока. Ставаше въпрос за старата ми турбина ГТ2560, на не повече от 15 000км.. абе перфектна! И се надявам да дойдат някакви пари, защото ми трябват, а то идва разход 20-25лв.

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Съб 19 мар 2011 11:18

Един съвет - щом става дума за пари - доверие на никой..
особено в тая криза...
посъпката наистина ти е мъжкарска , но курвите са много и още повече , не познаваш насрещния..
ако всички бяха като теб , щеше да е много добре , но е жалко че не са.

а и в интерес на истината по закон наистина имаш право да ги върнеш и никой нищо неможа да ти каже за това..

А пък точно заради такива курви като "изпращача" свестните като теб започват да намаляват , защото съм убеден че при следващя подобен случай - ти ще върнеш пратката ;)

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Съб 19 мар 2011 11:26

Barboukov написа:Аз, като претендиращ да съм коректен при сделки (и не само) няма да си ги взема обратно.

тоя последния ред го прочетох по-късно...

в такъв случай темата може да се изтрие, заключи и каквото там трябва. Ако е необходимо ще се извиня на продавача за причиненото от моя страна неудобство, даже бих предпочел лично.
Повече нямам какво да добавя :lock:

Потребителски аватар
Alek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Alek » Съб 19 мар 2011 11:29

Аз пък бих си ги взел обратно и бих се извинил!

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Съб 19 мар 2011 11:48

и все пак тази тема е безсмислена ако не кажеш кой е въпросният човек, да знаят да го избягват хората

Върни се в “ОФФ-Топик - други”