Виене в задно дясно колело на Пасат Б4

Техническа и сервизна информация за Passat
Mish87
Автомобил: Tiana MK5 Variant
Двигател: CAXA
Контакти:

Виене в задно дясно колело на Пасат Б4

Мнениеот Mish87 » Нед 20 мар 2011 18:05

Здравейте колеги :)
От известно време чувам странно виене в задно дясно колело.Струва ми се че когато съм с около 70 като натисна сприачката, виенето изчезва докато не пусна педала, и остава само шумът от зимните гуми. Чудя се дали е лагер или капачка някаква ми споменаха че може да правела това виене.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: Виене в задно дясно колело на Пасат Б4

Мнениеот bobocamaro » Нед 20 мар 2011 18:27

Лагер е колега, не се сещам за коя капачка става дума но все тая. Ако отзад е с барабан колата, при раздуване на челюстите лагера се разтоварва и млъква за момент. За дискове горе долу същото...
В завой ако воя се усилва, хептен е лагер :beer

Mish87
Контакти:

Мнениеот Mish87 » Нед 20 мар 2011 18:28

С барабан съм :)не съм я слушал в завой :) е значи ще видя да си купя лагер предпоалгам не са скъпи и ще го сменям като се стопли :)
Дали е зор смяната на лагера? Май се избиваше ли ддз поне така си мисля :)

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Нед 20 мар 2011 19:46

Избиват се външните черупки на лагера, съответно после се набиват новите. Смяната не е трудна, важно е само да стегнеше правилно лагера. За стягането има много теми във форума. :wink:
Ремонтен комплект от два лагера, капачка, гайка и шплент струва от 15-до 30лв в зависимост от производителя :)

Mish87
Контакти:

Мнениеот Mish87 » Нед 20 мар 2011 21:05

Winner25 написа:Избиват се външните черупки на лагера, съответно после се набиват новите. Смяната не е трудна, важно е само да стегнеше правилно лагера. За стягането има много теми във форума. :wink:
Ремонтен комплект от два лагера, капачка, гайка и шплент струва от 15-до 30лв в зависимост от производителя :)

Точно за тая черпука ми казаха че може да прави проблем. Няма да бързам да купувам за сега. Ако не успееме без смяна да го оправиме, ще си купя нов :)

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Пон 21 мар 2011 12:45

Силно се съмнявам капачката да почне от нищо да прави проблем, ама пробвай да я махнеш и направи едно кръгче, та даже като я махнеш, вдигни колата на крик и завърти гумата, то се чува.

didopoli
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didopoli » Вто 22 мар 2011 9:32

Сменя се много лесно не се притеснявай.Както е писал колегата по-горе купуваш ремонтен комплект и си ти.Избиването на външните гривни на лагерите става лесно с пробой.Да не забравиш да сложиш и семерингата отвътре слагаш грес и затваряш.За луфта има теми аз лично го правя като сложа и гумата и така го обирам.Успех!

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Вто 22 мар 2011 11:36

И при го имаше този шум и то най вече в завой дори,а при скорост над 100км/ч се получаваха едни вибраций.Оказаха се задни лагри и след смяната им всичко се оправи.Само че след няколко километра се бяха поразхлабили че ги притягах малко.Мойте струваха към 35лв :beer

Потребителски аватар
gollf_fff.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gollf_fff. » Вто 22 мар 2011 11:47

и да не забравиш да развиеш малко големия болт на главината когато колелото е още на колата иначе ще видиш бая зор ,ако махнеш първо колелото после ще ти е лесно да го развиеш когато вече си махнал колелото.

Потребителски аватар
Denzi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Denzi » Сря 23 мар 2011 17:47

Няма да бързам да купувам за сега. Ако не успееме без смяна да го оправиме, ще си купя нов :)

Беше Велик ден 2009,когато Пасата от гаража,на път за село усети последиците от несменяне на лагер.И те бяха загубена задна дясна гума с половината част от барабана.
Приеми го като съвет от човек,който си е патил.Смени си лагера колкото може по-скоро,да не стане като мойта работа.Вместо на Велик ден да се чукаме с яйца,се почесвахме по главите.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Сря 23 мар 2011 19:36

Колегата е прав,участвах в тоя филм точно преди година!Отлагах ги доста време и ме предадоха в страхотна снежна буря,липса на пътна помощ и затворен за 5 часа път.Сменяй ги овреме,не са скъпи,но смени и 1 гумен пръстен,който върви в комплекта,не само лагера.

Потребителски аватар
SpeeDLine
Автомобил: Audi A3 1.8T
Двигател: AGU 1998

Мнениеот SpeeDLine » Съб 26 мар 2011 6:40

Здравей колега!Купи си лагери от АУТО+!Аз си купих миналото лято от АУТО1 евтини боклуци за28 лв. двата к-та.Изкараха точно по 1000-1500км и пак се започна едно гадно виене отзад все едно се возиш на трамвай!По принцип като сменяш лагери те се предлагат комплект.На мен ми предложихаSNR френски за50лв.Карам ги вече 6 месеца и за сега съмдоволен.Успех! :lol:

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Съб 26 мар 2011 22:08

Denzi написа:
Няма да бързам да купувам за сега. Ако не успееме без смяна да го оправиме, ще си купя нов :)

Беше Велик ден 2009,когато Пасата от гаража,на път за село усети последиците от несменяне на лагер.И те бяха загубена задна дясна гума с половината част от барабана.
Приеми го като съвет от човек,който си е патил.Смени си лагера колкото може по-скоро,да не стане като мойта работа.Вместо на Велик ден да се чукаме с яйца,се почесвахме по главите.

Или се почесвахте по "яйцата"... :Mr Green Fun
Извинявай, колега не се стърпях :beer !

Потребителски аватар
ivchoforever
Автомобил: Passat B3 1992
Двигател: 2.0 115 ADY

Мнениеот ivchoforever » Пон 28 мар 2011 21:19

Препоръчвам лагери FAG :wink: с такива съм от 2 години и нямат грешка,но както е споменал колегата по горе много е важно при монтажа да се стегнат правилно,защото иначе :bishop Също така,ако не се смени на време има голяма възможност да се "завари" за шенкела(казвам го,защото съм патил такова нещо)и тогава при всички полужения сменяш шенкел!Дано съм бил полезен :drunk

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Пон 28 мар 2011 22:09

Въобще не ти трябват на тоя пасат FAG не се охарчвай.....Слагай полски...перфектни са 13-15 лева комплекта. Специално аз бях много доволен от тях....и изкараха повече от FAG :wink:

Върни се в “Passat”