От известно време чувам странно виене в задно дясно колело.Струва ми се че когато съм с около 70 като натисна сприачката, виенето изчезва докато не пусна педала, и остава само шумът от зимните гуми. Чудя се дали е лагер или капачка някаква ми споменаха че може да правела това виене.
Виене в задно дясно колело на Пасат Б4
-
Mish87
- Автомобил: Tiana MK5 Variant
- Двигател: CAXA
- Контакти:
Виене в задно дясно колело на Пасат Б4
Здравейте колеги
От известно време чувам странно виене в задно дясно колело.Струва ми се че когато съм с около 70 като натисна сприачката, виенето изчезва докато не пусна педала, и остава само шумът от зимните гуми. Чудя се дали е лагер или капачка някаква ми споменаха че може да правела това виене.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: Виене в задно дясно колело на Пасат Б4
Лагер е колега, не се сещам за коя капачка става дума но все тая. Ако отзад е с барабан колата, при раздуване на челюстите лагера се разтоварва и млъква за момент. За дискове горе долу същото...
В завой ако воя се усилва, хептен е лагер
В завой ако воя се усилва, хептен е лагер

-
Mish87
- Контакти:
С барабан съм
не съм я слушал в завой
е значи ще видя да си купя лагер предпоалгам не са скъпи и ще го сменям като се стопли 
Дали е зор смяната на лагера? Май се избиваше ли ддз поне така си мисля
Дали е зор смяната на лагера? Май се избиваше ли ддз поне така си мисля
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Избиват се външните черупки на лагера, съответно после се набиват новите. Смяната не е трудна, важно е само да стегнеше правилно лагера. За стягането има много теми във форума.
Ремонтен комплект от два лагера, капачка, гайка и шплент струва от 15-до 30лв в зависимост от производителя
Ремонтен комплект от два лагера, капачка, гайка и шплент струва от 15-до 30лв в зависимост от производителя
-
Mish87
- Контакти:
Winner25 написа:Избиват се външните черупки на лагера, съответно после се набиват новите. Смяната не е трудна, важно е само да стегнеше правилно лагера. За стягането има много теми във форума.![]()
Точно за тая черпука ми казаха че може да прави проблем. Няма да бързам да купувам за сега. Ако не успееме без смяна да го оправиме, ще си купя нов
-
Петър Петров
- Автомобил:
- Двигател:
Силно се съмнявам капачката да почне от нищо да прави проблем, ама пробвай да я махнеш и направи едно кръгче, та даже като я махнеш, вдигни колата на крик и завърти гумата, то се чува.
-
didopoli
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сменя се много лесно не се притеснявай.Както е писал колегата по-горе купуваш ремонтен комплект и си ти.Избиването на външните гривни на лагерите става лесно с пробой.Да не забравиш да сложиш и семерингата отвътре слагаш грес и затваряш.За луфта има теми аз лично го правя като сложа и гумата и така го обирам.Успех!
- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
И при го имаше този шум и то най вече в завой дори,а при скорост над 100км/ч се получаваха едни вибраций.Оказаха се задни лагри и след смяната им всичко се оправи.Само че след няколко километра се бяха поразхлабили че ги притягах малко.Мойте струваха към 35лв 

- gollf_fff.
- Автомобил:
- Двигател:
и да не забравиш да развиеш малко големия болт на главината когато колелото е още на колата иначе ще видиш бая зор ,ако махнеш първо колелото после ще ти е лесно да го развиеш когато вече си махнал колелото.
Няма да бързам да купувам за сега. Ако не успееме без смяна да го оправиме, ще си купя нов
Беше Велик ден 2009,когато Пасата от гаража,на път за село усети последиците от несменяне на лагер.И те бяха загубена задна дясна гума с половината част от барабана.
Приеми го като съвет от човек,който си е патил.Смени си лагера колкото може по-скоро,да не стане като мойта работа.Вместо на Велик ден да се чукаме с яйца,се почесвахме по главите.
-
Zdravko Zankov
- VW експерт

- Автомобил: Skoda Octavia + Peugeot 308 T9 SW
- Двигател: AQY 2001 + Pure Tech 2017
Колегата е прав,участвах в тоя филм точно преди година!Отлагах ги доста време и ме предадоха в страхотна снежна буря,липса на пътна помощ и затворен за 5 часа път.Сменяй ги овреме,не са скъпи,но смени и 1 гумен пръстен,който върви в комплекта,не само лагера.
- SpeeDLine
- Автомобил: Audi A3 1.8T
- Двигател: AGU 1998
Здравей колега!Купи си лагери от АУТО+!Аз си купих миналото лято от АУТО1 евтини боклуци за28 лв. двата к-та.Изкараха точно по 1000-1500км и пак се започна едно гадно виене отзад все едно се возиш на трамвай!По принцип като сменяш лагери те се предлагат комплект.На мен ми предложихаSNR френски за50лв.Карам ги вече 6 месеца и за сега съмдоволен.Успех! 
- vpetrovbg
- Автомобил:
- Двигател:
Denzi написа:Няма да бързам да купувам за сега. Ако не успееме без смяна да го оправиме, ще си купя нов
Беше Велик ден 2009,когато Пасата от гаража,на път за село усети последиците от несменяне на лагер.И те бяха загубена задна дясна гума с половината част от барабана.
Приеми го като съвет от човек,който си е патил.Смени си лагера колкото може по-скоро,да не стане като мойта работа.Вместо на Велик ден да се чукаме с яйца,се почесвахме по главите.
Или се почесвахте по "яйцата"...
Извинявай, колега не се стърпях
!- ivchoforever
- Автомобил: Passat B3 1992
- Двигател: 2.0 115 ADY
Препоръчвам лагери FAG
с такива съм от 2 години и нямат грешка,но както е споменал колегата по горе много е важно при монтажа да се стегнат правилно,защото иначе
Също така,ако не се смени на време има голяма възможност да се "завари" за шенкела(казвам го,защото съм патил такова нещо)и тогава при всички полужения сменяш шенкел!Дано съм бил полезен 
Също така,ако не се смени на време има голяма възможност да се "завари" за шенкела(казвам го,защото съм патил такова нещо)и тогава при всички полужения сменяш шенкел!Дано съм бил полезен 
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Въобще не ти трябват на тоя пасат FAG не се охарчвай.....Слагай полски...перфектни са 13-15 лева комплекта. Специално аз бях много доволен от тях....и изкараха повече от FAG