Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот rokera671 » Нед 20 мар 2011 18:11

Novex,китаиски -Супер гума!Днес сложих летните Fate-тази гума няма износване,на над 70 000 е и е като нова!

Потребителски аватар
MrLover
Автомобил: Passat
Двигател: AMX

Мнениеот MrLover » Нед 20 мар 2011 19:04

rokera671 написа:Novex,китаиски -Супер гума!Днес сложих летните Fate-тази гума няма износване,на над 70 000 е и е като нова!

Това, че няма износване не говори много хубаво за качеството на гумата според мен! Сподели поведението на колата с тези гуми как е ?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 20 мар 2011 19:29

Сигурно вие като заминал лагер на главина :bowdown Представям си за 70к км да не мръдне за какъв "каучук" става дума.
п.п. не казвам, че имаш лагери за смяна, просто правя съпоставка за виене. На колегата МиркО Лассата вие като чакал mhihi

Последна промяна от stefan4o на Нед 20 мар 2011 19:36, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 20 мар 2011 19:30

MrLover написа:
rokera671 написа:Novex,китаиски -Супер гума!Днес сложих летните Fate-тази гума няма износване,на над 70 000 е и е като нова!

Това, че няма износване не говори много хубаво за качеството на гумата според мен! Сподели поведението на колата с тези гуми как е ?

Знам ,и даже мислех да купувам нови ,но само ако ги продам.Никои не ги взе и пак ги сложих.Като поведение на пътя не намирам разлика от нови до сега.Може да има ама аз не мога да я усетя,а и аз си карам нормално и няма екшън изпълнения.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 20 мар 2011 19:32

stefan4o написа:Сигурно вие като заминал лагер на главина :bowdown Представям си за 70к км да не мръдне за какъв "каучук" става дума.

Лагерите са бетон!! :beer

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Нед 20 мар 2011 20:25

колега я виж на гумата трябва да иа един надпис treadwear и след него някакво число
примерно:
treadwear 360

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Нед 20 мар 2011 20:26

Аз сега трябва да взимам две гуми на размер 225/45/17!!! Засега съм се насочил към Ханкок, но ще видим не се знае каква оферта ще изпадне :) Има ли някой който кара с такъв размер? Ако да нека сподели от какви гуми е доволен /респективно не/

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Нед 20 мар 2011 23:29

rokera671 написа:Като поведение на пътя не намирам разлика от нови до сега.

Изводът е, че като е била нова е била като гума на 70 хил км, а не обратното :)

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 23 мар 2011 12:08

Колеги препоръчайте хубава нова зимна гума m+s до 80-90лв. на бройка мах. 165 70 13 Да е тиха, комфортна и стабилна лятото щото не ги свалям. Може и малко по-твърда. Fulda Montero 3 или Nokian W plus дали стават? И коя е по-добра от тия двете? :roll:

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Сря 23 мар 2011 13:37

Препоръчвам ти КЛЕБЕР!!! Много съм доволен, вече две зими ги карам, като в началото на тази ги сложих доста рано и имаш патувания при доста високи външни температури и гумите не са мръднали :да: Мисля, че за твоя размер и в цената ще се впишеш добре :beer

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 23 мар 2011 16:22

Не намирам много отзиви за Kleber. А също и моя размер. Тия Nokian и Fulda пък има повече отзиви и все добри. Специално за Nokian. :roll:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 23 мар 2011 16:27

black` написа:Не намирам много отзиви за Kleber. А също и моя размер. Тия Nokian и Fulda пък има повече отзиви и все добри. Специално за Nokian. :roll:

Купи си всесезонна goodyear Vector да знаеш че имаш гуми за години напред без рискове :да:

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 23 мар 2011 16:35

Сега точно ги обръщах и всесезонните минаха отпред, честно казано не съм доволен. Макар, че не са Goodyear, а някакви скапани регенерати Milestone DOT 04 карани само 1-2 години. Щото още като ги взех навремето от Metro ги разкарах веднага. Ни е риба, ни е рак дето се вика. Свикнал съм си със зимни целогодишно. Щото по асфалт почти не карам. Само по пясъци и калища. Май ще пробвам едни зимни Nokian като има финанси, за да разкарам по-бързо тия всесезонни измислици. :roll: Тамън да им разкажа играта лятото на гадния каучук. :evil: Още повече, че са предни сега... scare :horror: А и между другото забелязвам, че тия всесезонни се износват по-бързо отколкото зимните или летните. Което е много странно. Не знам само при моите ментета дали е така. Излиза, че е по-изгодно на 2-3 години да подменям зимни, отколкото всесезонни. :roll:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 23 мар 2011 17:34

black` написа:Сега точно ги обръщах и всесезонните минаха отпред, честно казано не съм доволен. Макар, че не са Goodyear, а някакви скапани регенерати Milestone DOT 04 карани само 1-2 години. Щото още като ги взех навремето от Metro ги разкарах веднага. Ни е риба, ни е рак дето се вика. Свикнал съм си със зимни целогодишно. Щото по асфалт почти не карам. Само по пясъци и калища. Май ще пробвам едни зимни Nokian като има финанси, за да разкарам по-бързо тия всесезонни измислици. :roll: Тамън да им разкажа играта лятото на гадния каучук. :evil: Още повече, че са предни сега... scare :horror: А и между другото забелязвам, че тия всесезонни се износват по-бързо отколкото зимните или летните. Което е много странно. Не знам само при моите ментета дали е така. Излиза, че е по-изгодно на 2-3 години да подменям зимни, отколкото всесезонни. :roll:

Определено този регенерат ти е оставил грешно впечатление. :да:

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Сря 23 мар 2011 18:24

По отношение на всесезонните взехме на сестра ми за реното Вредещаин и е адски доволна :да:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”