Зимни гуми - кой с какви - оценка
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка
Novex,китаиски -Супер гума!Днес сложих летните Fate-тази гума няма износване,на над 70 000 е и е като нова!
- MrLover
- Автомобил: Passat
- Двигател: AMX
rokera671 написа:Novex,китаиски -Супер гума!Днес сложих летните Fate-тази гума няма износване,на над 70 000 е и е като нова!
Това, че няма износване не говори много хубаво за качеството на гумата според мен! Сподели поведението на колата с тези гуми как е ?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Сигурно вие като заминал лагер на главина
Представям си за 70к км да не мръдне за какъв "каучук" става дума.
п.п. не казвам, че имаш лагери за смяна, просто правя съпоставка за виене. На колегата МиркО Лассата вие като чакал

п.п. не казвам, че имаш лагери за смяна, просто правя съпоставка за виене. На колегата МиркО Лассата вие като чакал

Последна промяна от stefan4o на Нед 20 мар 2011 19:36, променено общо 1 път.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
MrLover написа:rokera671 написа:Novex,китаиски -Супер гума!Днес сложих летните Fate-тази гума няма износване,на над 70 000 е и е като нова!
Това, че няма износване не говори много хубаво за качеството на гумата според мен! Сподели поведението на колата с тези гуми как е ?
Знам ,и даже мислех да купувам нови ,но само ако ги продам.Никои не ги взе и пак ги сложих.Като поведение на пътя не намирам разлика от нови до сега.Може да има ама аз не мога да я усетя,а и аз си карам нормално и няма екшън изпълнения.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:Сигурно вие като заминал лагер на главинаПредставям си за 70к км да не мръдне за какъв "каучук" става дума.
Лагерите са бетон!!

- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
колега я виж на гумата трябва да иа един надпис treadwear и след него някакво число
примерно:
treadwear 360
примерно:
treadwear 360
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз сега трябва да взимам две гуми на размер 225/45/17!!! Засега съм се насочил към Ханкок, но ще видим не се знае каква оферта ще изпадне
Има ли някой който кара с такъв размер? Ако да нека сподели от какви гуми е доволен /респективно не/

rokera671 написа:Като поведение на пътя не намирам разлика от нови до сега.
Изводът е, че като е била нова е била като гума на 70 хил км, а не обратното :)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги препоръчайте хубава нова зимна гума m+s до 80-90лв. на бройка мах. 165 70 13 Да е тиха, комфортна и стабилна лятото щото не ги свалям. Може и малко по-твърда. Fulda Montero 3 или Nokian W plus дали стават? И коя е по-добра от тия двете? 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Препоръчвам ти КЛЕБЕР!!! Много съм доволен, вече две зими ги карам, като в началото на тази ги сложих доста рано и имаш патувания при доста високи външни температури и гумите не са мръднали
Мисля, че за твоя размер и в цената ще се впишеш добре 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Не намирам много отзиви за Kleber. А също и моя размер. Тия Nokian и Fulda пък има повече отзиви и все добри. Специално за Nokian. 

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
black` написа:Не намирам много отзиви за Kleber. А също и моя размер. Тия Nokian и Fulda пък има повече отзиви и все добри. Специално за Nokian.
Купи си всесезонна goodyear Vector да знаеш че имаш гуми за години напред без рискове

-
- Автомобил:
- Двигател:
Сега точно ги обръщах и всесезонните минаха отпред, честно казано не съм доволен. Макар, че не са Goodyear, а някакви скапани регенерати Milestone DOT 04 карани само 1-2 години. Щото още като ги взех навремето от Metro ги разкарах веднага. Ни е риба, ни е рак дето се вика. Свикнал съм си със зимни целогодишно. Щото по асфалт почти не карам. Само по пясъци и калища. Май ще пробвам едни зимни Nokian като има финанси, за да разкарам по-бързо тия всесезонни измислици.
Тамън да им разкажа играта лятото на гадния каучук.
Още повече, че са предни сега...
А и между другото забелязвам, че тия всесезонни се износват по-бързо отколкото зимните или летните. Което е много странно. Не знам само при моите ментета дали е така. Излиза, че е по-изгодно на 2-3 години да подменям зимни, отколкото всесезонни. 

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
black` написа:Сега точно ги обръщах и всесезонните минаха отпред, честно казано не съм доволен. Макар, че не са Goodyear, а някакви скапани регенерати Milestone DOT 04 карани само 1-2 години. Щото още като ги взех навремето от Metro ги разкарах веднага. Ни е риба, ни е рак дето се вика. Свикнал съм си със зимни целогодишно. Щото по асфалт почти не карам. Само по пясъци и калища. Май ще пробвам едни зимни Nokian като има финанси, за да разкарам по-бързо тия всесезонни измислици.Тамън да им разкажа играта лятото на гадния каучук.
Още повече, че са предни сега...
![]()
А и между другото забелязвам, че тия всесезонни се износват по-бързо отколкото зимните или летните. Което е много странно. Не знам само при моите ментета дали е така. Излиза, че е по-изгодно на 2-3 години да подменям зимни, отколкото всесезонни.
Определено този регенерат ти е оставил грешно впечатление.

-
- Автомобил:
- Двигател:
По отношение на всесезонните взехме на сестра ми за реното Вредещаин и е адски доволна 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”