В Русия забраниха афтърмаркет ксенона...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Re: В Русия забраниха афтърмаркет ксенона...

Мнениеот bnick » Вто 22 мар 2011 20:40

fox_vt написа:Гледай сега погрешно ме разбирате-казвам че ако някой ви свети в очите да не гледате в неговите фарове.Това се отнася и за халогенните фарове,а това съм го прочел в книгата "Науката да се управлява автомобил".Също освен гледане в линията очертаваща банкета,може и да се затвори едното око и веднага след разминаването да се отвори и няма да има ефекта на "черната стена".

А в града. Нали трябва да се гледа и за пресичащи? Като изскочи срещу теб някой с криви и(или)калпав ксенон и не се вижда нищо. Хубаво, на извънградско я гледаш в линията до банкета или осевата пред колата за да избегнеш заслепяването, а в градът, като може и човек да бутнеш

Потребителски аватар
ceneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ceneto » Вто 22 мар 2011 21:44

fox_vt написа:Аз го знам така - ако фаровете осветяват не по високо от номера на отсрещния автомобил няма заслепяване- дали ксенон дали халоген ако няма светлина над тази височина няма как да има и в очите.То не бе лупи то не бе рефлектори а всичко произлиза от един прост реглаж.Автоматично регулиране-- ще ме прощавате ама ако ти нямаш съвест като си натовариш колата да завъртиш копчето на ел.реглажа на фаровете надолу,какво ми търсите под вола теле.Или като онова при включване на задна скорост да се пускат аварийките,да се смъква дясното огледало надолу,да има звуков сигнал и т н.Казах го в друга тема ще го кажа пак -НЕ гледайте в отсрешните фарове при разминаване-това е хората книга са написали още когато повечето от вас са ходили прави под масата :evil:

автоматичното регулиране на ксенона е по-различно от ел регулирането на обикновените фарове!

При автоматичното регулиране на далечината на осветяване са познати две системи: статична и динамична. Докато статичната система изравнява товара на автомобила от пътници и багаж, динамичната система коригира настройката на фаровете и при движение, ускоряване и спиране.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Сря 23 мар 2011 9:52

Айде не извъртайте пак темата на ксенонаджии и антиксенонаджии и на кой колко му светело защото не остана една нормална тема за дискутиране от дебилистични изказвания!

Промените, които се въвеждат касаят пряко и финансово хората с ксенони и имаме желанието да си дискутираме въпроса на спокойствие във форума. Злобеещите хейтърчета да идат да си драпат пишките другаде ще замоля!

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Сря 23 мар 2011 10:14

groznika написа:Айде не извъртайте пак темата на ксенонаджии и антиксенонаджии и на кой колко му светело защото не остана една нормална тема за дискутиране от дебилистични изказвания!

Промените, които се въвеждат касаят пряко и финансово хората с ксенони и имаме желанието да си дискутираме въпроса на спокойствие във форума. Злобеещите хейтърчета да идат да си драпат пишките другаде ще замоля!

Баш!

Един обяснява, че е ослепял от ксеноните на другите, другия иска да се разминаваме със затворени очи. Никога не гледам фаровете на насрещно идващите, но това не пречи да те ослепят, без значение дали са със ксенон или халогенни лампи.

Това произтича от два проблема - нерегулирани фарове и неправилно разсейване на светлината. Едните са ясни - реглаж. При другите е по-сложно...

Преди седмица един симпатяга се дърви да ме изпреварва в продължение на 3-4 километра. Получих изгаряния на ретината от тоя, а накрая като имаше как да го пусна покрай мен видях, че фаровете му са забити в земята и вероятно не вижда нищо на повече от 3 метра напред.

Проблемът със заслепяването от нефабричен ксенон не е от реглаж и интензитет. Проблемът е от разсейването на светлината при различните фарове, особено тези, които фабрично са пригодени за халогенни лампи.

Ксенонът е чудно нещо. И аз искам ксенон. Искам, обаче, и ясен и справедлив регламент за всички на пътя!

П.П.: Продължавам да твърдя, че фабрични фарове в добро състояние светят просто чудесно и повече от достатъчно за спокойно шофиране през цялата нощ.
П.П.2: Горното не означава, че ксеноновите светлини не светят по-добре...

Потребителски аватар
danailr
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: AVF 2001

Мнениеот danailr » Сря 23 мар 2011 20:28

groznika написа:Айде не извъртайте пак темата на ксенонаджии и антиксенонаджии и на кой колко му светело защото не остана една нормална тема за дискутиране от дебилистични изказвания!

Браво,Браво,Бравооооооооооооо,много точно казано. :applause: :applause: :applause: :applause: :applause: :applause:
Антиксенонаджийте айде разходете се в другите теми из ФОРУМА.!
БЛАГОДАРЯ

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Сря 23 мар 2011 21:45

Еее вие ме захапахте като диво прасе трюфел д@а scare.Че свети свети,че заслепява заслепява-покрай тея теми за ксенона започнах да се заглеждам кой с кво кара и установих ,че са ме заслепявали и със трите вида осветление(халоген,ксенон-рефлектор и ксенон лупа-фабрична)Също трябва да отбележа че има и такива с отворен рефлектор които не заслепяват,сега може да са ги забили на 2 метра пред тях но е факт.Факт е също,че има олигофрени които въпреки че виждат фарове из зад завоя,чакат да се покажат пред тебе ти светнат хубаво и тогава гасят дългите :beat_butt2 .Така че не можете да си мислите че можем да си мерим пи@ките с тея от европа или там белите страни,та ние всички-да всички-минаваме преглед по нашенския начин то иначе няма как да покрием оня дългия списък с изисквания,на който слагат отметките автоматично.Те така аз лично нямам ксенон но съм със 100 ватови крушки на дългите и толкос,а пък и все пак има едно доста ценно предимство халогенната крушка-топи снега и леда. mhihi

Потребителски аватар
Kevin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kevin » Сря 23 мар 2011 22:14

Аз само немога да разбера защо като ще ги забраняват в същото време обзаведоха патрулките в Пазарджик със т.н. афтермаркет ксенон. Какво те не са ли с рефлекторен фар ? Точно с такъв са. Последният път като ги видях единият им фар светеше в небето, а другият на 2 метра пред колата. Как да си представя тези да ме спрат и да кажат, че ще ме глобят за афтермаркет ксенон ?

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 23 мар 2011 22:45

danailr написа:
groznika написа:...

Браво,Браво,Бравооооооооооооо,много точно казано. :applause: :applause: :applause: :applause: :applause: :applause:
БЛАГОДАРЯ

Ти пръв даде тон :Mr Green Fun
danailr написа:Тези които им пречи КСЕНОНА да си гледат пътя а не на хората във фаровете.
п.п Или най-добре ще е да не карат като не си гледат в платното...!!!!!!!!!!!!!

Конструктивна дискусия ли ти изглежда?

На сайта на "Изпълнителна Агенция Автомобилна Администрация" има качен документ на какви критерии трябва да отговаря ксенон-системата .Успешно търсене :да:

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Чет 24 мар 2011 2:55

Аз пък днес тактично подпитах в пункт за ГТП към СБА к'ва е тая работа с ксеноните. Ония ме погледнаха втрещени и казаха, че т'ва нямало как да го забранят. И не били чували за никаква наредба :) .

Потребителски аватар
danailr
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: AVF 2001

Мнениеот danailr » Чет 24 мар 2011 9:52

icoico написа:
danailr написа:
groznika написа:...

БЛАГОДАРЯ

Ти пръв даде тон :Mr Green Fun
danailr написа:Тези които им пречи КСЕНОНА да си гледат пътя а не на хората във фаровете.
п.п Или най-добре ще е да не карат като не си гледат в платното...!!!!!!!!!!!!!

Конструктивна дискусия ли ти изглежда?

На сайта на "Изпълнителна Агенция Автомобилна Администрация" има качен документ на какви критерии трябва да отговаря ксенон-системата .Успешно търсене :да:

Ти Колега,можеш пръв да се разходиш.
и си намерете някоя друга тема и си коментирайте там ,ако обичаш.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Чет 24 мар 2011 9:56

И аз като съм против електроженисти по пътищата и аз ли да си обирам крушите?!

Той groznika го написа много добре, ама май не всички разбраха! :banghead:

Темата е за това как трябва да е, а не кой къде го сърби... :banghead:

Успокойте топката, колеги. Всички искаме да си виждаме пътя нормално и никой да не ни пречи като се разминаваме. Няма нужда от подскачане на всеки коментар.

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Чет 24 мар 2011 11:15

danailr нагъл си!
Пожелавам ти да те ........ мутри като ги заслепяваш, а след това като викнеш полиция, да ти спрат колата от движение.
Аре сега ти бегай :lol:

Потребителски аватар
mafiacartel
Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
Двигател: PG

Мнениеот mafiacartel » Чет 24 мар 2011 12:22

До колкото знам са забранили вноса на 55 ватовите ксенони макар че все още се продават. След което се чу че ксенонови системи трябвало да са или заводски монтирани или да се монтират само на фарове които били оборудвани с лупи. Но окончателно решение не е взето до колкото знам.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 24 мар 2011 12:39

danailr написа:Ти Колега,можеш пръв да се разходиш.
и си намерете някоя друга тема и си коментирайте там ,ако обичаш.

И за какво се палиш сега?Колкото и да ти изглежда странно,такава информация наистина има и на пазара има сериозно количество отговарящи на стандарта ксенон-системи,ако са и правилно монтирани никой копче не може да ти каже(даже и ако допуснем, че пунктовете за ГТП почнат да си вършат работата както трябва mhihi ).Сега обаче ше излезе някой да оплюе мафията на вносителите на сертифицирани фарове,дето са бутнали лев където трябва да отстранят конкуренцията :dontknow:

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Чет 24 мар 2011 12:42

mafiacartel написа:До колкото знам са забранили вноса на 55 ватовите ксенони макар че все още се продават. След което се чу че ксенонови системи трябвало да са или заводски монтирани или да се монтират само на фарове които били оборудвани с лупи. Но окончателно решение не е взето до колкото знам.

Тая информация от къде я чу?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”