groznika написа:Айде не извъртайте пак темата на ксенонаджии и антиксенонаджии и на кой колко му светело защото не остана една нормална тема за дискутиране от дебилистични изказвания!
Промените, които се въвеждат касаят пряко и финансово хората с ксенони и имаме желанието да си дискутираме въпроса на спокойствие във форума. Злобеещите хейтърчета да идат да си драпат пишките другаде ще замоля!
Баш!
Един обяснява, че е ослепял от ксеноните на другите, другия иска да се разминаваме със затворени очи. Никога не гледам фаровете на насрещно идващите, но това не пречи да те ослепят, без значение дали са със ксенон или халогенни лампи.
Това произтича от два проблема - нерегулирани фарове и неправилно разсейване на светлината. Едните са ясни - реглаж. При другите е по-сложно...
Преди седмица един симпатяга се дърви да ме изпреварва в продължение на 3-4 километра. Получих изгаряния на ретината от тоя, а накрая като имаше как да го пусна покрай мен видях, че фаровете му са забити в земята и вероятно не вижда нищо на повече от 3 метра напред.
Проблемът със заслепяването от нефабричен ксенон
не е от реглаж и интензитет. Проблемът е от разсейването на светлината при различните фарове, особено тези, които фабрично са пригодени за халогенни лампи.
Ксенонът е чудно нещо. И аз искам ксенон. Искам, обаче, и ясен и справедлив регламент за всички на пътя!
П.П.: Продължавам да твърдя, че фабрични фарове в добро състояние светят просто чудесно и повече от достатъчно за спокойно шофиране през цялата нощ.
П.П.2: Горното не означава, че ксеноновите светлини не светят по-добре...